Lente styling in de slaapkamer

blog lente slaapkamer

Lente in de lucht en in de slaapkamer

Voelen jullie het al? De lente hangt in de lucht! Nog niet elke dag misschien, maar dat hoort ook bij maart. Als de lente in de lucht hangt, is het tijd die in huis te brengen. Dit keer in de slaapkamer. In november besloot ik de slaapkamermuur leemgroen te verven, een sfeervolle en donkere kleur. Gecombineerd met zwart-wit en petrol, was ons winterholletje compleet. Dit was toen het resultaat:

slaapkamer turquoise plaid
Turquoise plaid van wol

In deze blog neem ik jullie vanuit een winterholletje mee naar een frisse lente slaapkamer.

Make-over tijd

Met een make-over begin ik altijd met alles leeghalen. Alleen de basis blijft over, in dit geval het bed en de nachtkastjes. Vervolgens kies ik het kleurenpalet en zoek ik de spullen uit die hierbij passen. Ik had nog veel okergeel en zachtroze items in huis en vond dit mooi combineren met het stoere groen van de muur. Daarna wisselde ik het warme hoogpolige vloerkleed in voor twee luchtigere varianten. Het combineren van vloerkleden maakt het geheel net wat speelser!

Stylen

Om de harde lijnen van de slaapkamer wat zachter te maken koos ik voor veel ronde items. Het witte dienblad dient nu als magneetbord zodat ik steeds wisselende afbeeldingen kan ophangen. De fotoplanken zijn sowieso ideaal voor interieurliefhebbers die van afwisselen houden!

slaapkamer groene muur

Een ander item dat zeker te winters was, was het hert aan de muur. Deze wisselde ik in voor de paperrhino, een neushoorn is namelijk wat minder seizoensgebonden:-). Nog een aantal kaarsen en bloesemtakken, en het lente plaatje is compleet!

slaapkamer lente bloesem

Mijn lente interieur tips

Zoals je ziet kan je met een paar kleine veranderingen een totaal andere sfeer creëren. Wil jij de lente ook in je slaapkamer brengen? Hier een aantal tips! Met stip op nummer 1, bloemen! Ga in het voorjaar voor snelle bloeiers zoals bloembollen en bloesemtakken. In de slaapkamer ging ik voor perzikbloesem en hyacintbollen.

Op 2. Ga voor kleur! In de lente doen pastelkleuren het altijd goed. Persoonlijk vind ik alleen pastel iets te zacht dus voegde ik zonnig okergeel toe.

slaapkamer okergeel tafeltje

Tip 3. Vloerkleden kunnen ook prima in het voorjaar, maar wissel een hoogpolig kleed dan in voor een luchtig kleed van katoen of jute.

slaapkamer geel kussen
Gele kussens vind je hier

Nummer 4. Wissel af in vormen om het geheel speels te houden. In mijn slaapkamer deed ik dat door rechte lijnen te breken met ronde vormen.

slaapkamer lente styling

5. Kussens, plaids en kaarsen mogen ook in het voorjaar niet ontbreken. Ze geven je slaapkamer net even een extra stukje sfeer. Ga dan wel voor luchtige stoffen en frisse kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie katoenen plaid.

Tot de volgende!

Liefs Sanne

slaapkamer wit dekbedovertrek
Kijk hier voor onze collectie dekbedovertrekken

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Sanne van Wilgenburg

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.