Lente in huis

blog lente in huis

Lente in huis

Mijn favoriete seizoen? Dat is zonder twijfel de lente! Ik vind het echt heerlijk dat de dagen steeds langer worden, het wordt steeds later donker en het wordt langzaamaan steeds warmer. Heerlijk!
Zelf vind ik het erg leuk om mijn interieur een stukje minder winter en meer lente-proof te maken. De dikke plaids maken plaats voor een dunnere variant plaid. De warme kleuren maken plaats voor verschillende vrolijke kleuren. De paastak mag natuurlijk ook weer tevoorschijn worden gehaald, want Pasen zit er natuurlijk ook weer bijna aan te komen.
Het leuke is dat je met een paar kleine aanpassingen je huis een hele andere look kunt geven. Zo wordt het kostenplaatje niet immens groot en blijft het leuk.

Bloeiende bloesemtakken

Mijn favoriete item om je huis mee lente-proof te maken? BLOEMEN. Een paar mooie bloeiende bloesemtakken haal je meteen de lente in huis. En natuurlijk een kleurrijke bos verse bloemen in allerlei soorten, vormen en kleuren. Vooral van de tulp ben ik fan, die in de lente weer mooi in bloei komt te staan.

lente bloesem inspiratie

Lente-proof woonaccessoires

Maar natuurlijk kan je je interieur ook aanpassen met woonaccessoires. Alle winterse items mogen opgeborgen worden: tijd voor vrolijke, kleurrijke en lichte accessoires. Kies je accessoires zoals kussens of een plaid voor lichtere stoffen. Vervang wol bijvoorbeeld voor katoen, dat doet het altijd goed in een lente-proof interieur.
Denk bijvoorbeeld aan prachtige licht gebreide plaids van katoen bijvoorbeeld met pastelstrepen, een mooie geometrische vorm of een leuke accentkleur. Of neem een plaid van het merk Knit Factory, gemaakt van wol met acryl. Wel wol dus maar ze voelen aan als katoen. De warmte van wol, de zachtheid van katoen gecombineerd.
Laat dan je nieuwe kleur terugkomen in de rest van je accessoires zoals in je kussens en je bent klaar voor de lente.

bank plaid kussens

Bollen in huis

Natuurlijk haal je de lente in huis met bloeiende bolletjes. Hyacinten, blauwe druifjes, tulpen en narcissen. Ik neem vaak een glazen vaas en daar zet ik de bolletjes in. Zo zie je de bolletjes zelf ook. Het voordeel van bollen in huis is dat je er erg lang mee doet. En na uitbloeien kun je de bollen altijd in de tuin planten.

Deze blog is geschreven door Julia Swanenberg. Julia is bekend van de blog Julia Vita

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.