Lila in je interieur

lila in je interieur

Lila in je interieur

Lila is hip en helemaal van nu! Je ziet het overal terug. In de mode, tijdens bruiloften, in bloemen, en ook steeds meer in het interieur. Lila is echt een trendkleur, en aangezien wij fan zijn van paars vinden we dat lila altijd kan. Lila (of lavendel) zijn namelijk variaties op de kleur paars 🙂 Eigenlijk is het een zachte violet tint. Met deze kleur in huis haal je rust en romantiek in (en om) het huis. En iedereen kan wel een beetje romantiek gebruiken, toch?

Lila plaids en kussens

Lila in je woonkamer

Van nature is lila een lichte, neutrale kleur. Daarom is het de perfecte kleur om mee te combineren. De kleur staat zeer mooi bij andere lichte pasteltinten. Licht oranje, blauw, groen of geel voor een speels en vrolijk geheel. Wanneer je lila combineert met neutrale kleuren, zoals crème of wit, is lila de sprankelende touch. Een mooi lila voerkleed of een witte stoel met een lila kussen trekt meteen de aandacht. Drapeer een plaid in de kleur lavendel over de bank voor een rustpunt en fris accent. Ook een aanrader is om woonaccessoires in verschillende tinten paars en violet met elkaar te combineren. Een mooi boeket paarse bloemen of droogboeket in een vaas en je woonkamer heeft meteen een nieuwe look. Lila staat ook prachtig bij oranjetinten, dus super mooi te combineren met jouw favoriete terracotta plantenbak of oranje muur!

Lila in en rondom je huis

Ga naar de paarse plaids

Baby of kinderkamer met Lila accenten

Lila is een kalme kleur en perfect als kleurrijke basis voor in de kamer van je kleintje. Je kunt ervoor kiezen om een muur lila te verven als je het groots wil aanpakken. Liever geen zin in om de kwasten erbij te pakken maar toch wel fan van de lavendel kleur? Voeg dan lila accenten aan de kamer toe. Zo kun je bijvoorbeeld lila gordijnen ophangen, zodat je kleintje heerlijk slaapt. Een andere manier om lila touches aan de kamer toe te voegen, is bijvoorbeeld door een lila commode, baby mobiel, knuffel of een mooi wiegdeken toe te voegen. Lila lijkt misschien wat ‘meisjesachtig’, maar combineer lila met rustige zandtinten of oranje met wat stoere Afrikaanse prints en de kleur kan voor zowel jongens als meisjes. Een kinderkamer van nu hoeft natuurlijk ook niet specifiek duidelijk voor een meisje of jongen te zijn. Een neutrale kamer met een paar knalkleuren of juist pasteltinten kan voor allebei! En wie zegt dat jongens niet van lila houden of mogen houden? 🙂

Fleurig lila in de kinderkamer

Op zoek naar een mooie wiegdeken

Een romantische of bohemian slaapkamer met lila

Haal met de romantische kleur lila de liefde je slaapkamer in! Met een likje verf maak je van je slaapkamer een lila paradijs. Wat dacht je van een mooie wand in lavendel kleur achter je bed? Dit kun je met verf doen, of met behang met een printje. Ook gaaf zijn grote houten panelen of deuren in de kleur lila, die kun je bijvoorbeeld scoren bij de kringloop of op een site voor tweedehandsmeubels. Combineer lila met andere zachte liefdevolle kleuren zoals beige of crème voor een kalme en romantische slaapkamer. Ook in de bohemien look doet de kleur het erg goed. Deze look vraagt om veel planten en daar slaap je ook nog eens extra lekker door. Planten in je huis zijn rustgevend en je hebt ook speciale luchtzuiverende planten, super fijn op je slaapkamer! Voeg rotan, hout en grove koperen of gouden elementen of accessoires toe voor de bohemian look. Een aantal lila sierkussens op bed en de slaapkamer is compleet.

Lila in je slaapkamer

Bekijk onze lila kussens

Men zegt ook wel, lila is het nieuwe roze. Het is een prachtige, rustige kleur die in combinatie met andere kleuren, veel moois aan je huis kan toevoegen. We hopen dat we je met deze tips hebben geïnspireerd om lila toe te voegen aan jouw interieur. Ben je op zoek naar persoonlijk advies specifiek voor jouw woning, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee over jouw lila interieur.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.