Meubels stofferen

blog meubelstofferen

Van je oude versleten stoeltje naar een hip woon item

Mijn naam is Quirine Donkersloot en ik ben meubelstoffeerder, getrouwd en moeder van vier kinderen. Mijn bedrijf is genaamd OldnewsLiving. Van jongs af aan was ik al bezig met interieurs. Ik verbouwde mijn kamer maandelijks en  was altijd bezig met het op de juiste manier neerzetten van accessoires zodat alles naar mijn smaak was en er gezellig uitzag. Toen ik wat ouder werd kwamen daar het inspiratie doen uit woontijdschriften bij. Eerst geleende exemplaren uit de bibliotheek, later kocht ik ze zelf en nog steeds ben ik er aan verslaafd.

beklede stoel turquoise
Ik verzamelde veel oude meubelstukken waarvan ik sommige opknapte. Ik verzamelde veel stoffen, die ik nooit gebruikte. Binnen zes jaar zijn we vier keer verhuisd, telkens rond de geboorte van een van de kinderen. Dat was gezien mijn passie natuurlijk heerlijk want zo kon ik meerdere malen hele interieurs verbouwen en opnieuw stylen.

Stoffen in huis

Kortom ik heb altijd al een voorliefde gehad voor interieurs, meubels, vintage en stoffen, na al dat verzamelen, opslaan en weer verkopen, verhuizen en verbouwen en veranderen besloot ik nu eens serieus werk te maken van mijn passie voor interieur en mijn creativiteit daarvoor in te zetten. Ik had al een paar keer een korte cursus stofferen gedaan en ik besloot de opleiding te gaan volgen tot professioneel meubelstoffeerder aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Daarnaast volgde ik naailessen. Er ging een wereld voor me open. Ik kon eindelijk dingen zelf maken, want ik leerde de technieken en bovendien kan ik nu mijn eigen ideeën kwijt in mijn stylings.

beklede stoel fluweel

Oud en nieuw in je interieur

Mijn missie: in elk interieur een oud opgeknapt meubelstuk. OldNewsLiving staat voor oud ontmoet nieuw. Vaak zie ik interieurs waar alles nieuw is gekocht en vaak in nieuwbouwhuizen geeft dat geen sfeervol interieur. Iedereen heeft wel een oud meubelstuk op zolder staan waarvan je zegt: ‘die doe ik niet weg want het is van oma geweest, maar ik zet het ook niet in de huiskamer want het past niet bij de rest van mijn interieur’. Ik denk daar anders over. Ik vind het erg zonde als oude meubels worden weggestopt. Van elke stoel valt weer iets te maken met de juiste stof en de juiste styling. De combinatie van oud en nieuw maken je interieur juist bijzonder en sfeervol en het zegt iets over jezelf.

beklede stoel grijs

Een eye-cather in je huis

Het is heel dankbaar werk om van oude meubels weer iets nieuws te maken. Een mooie stof kan een meubel echt een boost geven. Een oud of vintage meubel in een nieuwe stof is een eyecatcher in je interieur. Het geeft karakter, het is iets speciaals en uniek.

Quirine meubelstofferen

Heb je op dit moment geen budget om je stoel of bank te bekleden? Denk dan eens aan een grand foulard.

Gastblog van Quirine Donkersloot

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.