Moswanden gebruiken in je interieur, drie manieren

moswanden in huis

Het kan zijn dat je nu zo in de lente zin hebt om je huis eens wat te gaan veranderen. Vaak is het een goede oplossing om iets met de wanden te gaan doen. Dit kunnen latjes zijn, verven, of plaats een moswand! Een moswand klinkt misschien een beetje spannend omdat het lastig lijkt te combineren met de meubels, maar je kunt het juist erg mooi combineren. In deze blog gaan we dieper in op hoe je ervoor kan zorgen dat de moswand heel goed past bij jouw meubels.

Gebruik moswanden als duurzame decoratie

Een groot voordeel van de moswand is dat het natuurlijk een hele duurzame optie is. Een moswand is namelijk hartstikke goed voor je huis en is onderhoudsvrij. Zo gaat hij ongeveer tien tot vijftien jaar mee, en dat is een lange tijd om ervan te genieten. Moswanden zijn dus een erg duurzame manier om te combineren met meubels. Een mooie manier om de moswand in huis te verwerken is door hem te plaatsen boven een wand bij de bank of eettafel. Het is een opvallende vorm van versiering, maar wel een echte eye-catcher. De groene kleur past vaak ook erg goed bij de kleuren van de meubels. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel met een mooie groene frisse moswand ernaast of erboven.

Een moswand als ruimteverdeler in huis

Een andere optie is om de moswand als ruimteverdeler te laten functioneren in huis. Zo is dit een goede optie wanneer je een aparte ruimte wil creëren, maar niet een nieuwe muur wil laten plaatsen vanwege de ruimte of het geld. Een moswand zorgt ervoor dat je meer privacy krijgt in huis en ruimtes een nieuw leven in kan blazen. Denk bijvoorbeeld aan het afschermen van de eethoek en eventuele kantoorruimte. Plaats de moswand op een goede plek om te zorgen dat het zo perfect afsluit, zonder dat het te heftig wordt. Zo heb je een knusse sfeer in huis. Je kunt een moswand als afscheider op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je een verticale rechthoek op pootjes hebben in de ruimte, zet hier dan twee stoelen en een tafeltje bij voor een nieuw gecreëerd eethoekje.

Meubels en moswanden als demping in huis

Het combineren van meubels en moswanden is heel erg mooi vanwege de fysieke representatie, maar er zitten ook nuttige eigenschappen aan het kiezen voor een moswand. Zo hebben veel mensen in huis heel erg last van gehorigheid. Dit kan komen doordat de isolatie niet zo goed is, of door buren naast of boven je. Een moswand zorgt ervoor dat er een demping komt in het huis, want deze absorbeert geluidsgolven. Combineer de moswanden in dit geval met een mooie zachte bank, een pluche tapijt en groene kussens, om de kamer nog warmer en sfeervoller te maken.

.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.