Prachtige nieuwe collectie baby dekens van Meyco

Prachtige nieuwe collectie baby dekens van Meyco

We hebben een mooi nieuw merk in de collectie, genaamd Meyco. Meyco heeft een prachtig assortiment baby dekens. Het merk Meyco maakt al sinds 1959 babydekens. De katoenen dekentjes zijn er in wiegdeken en ledikantdeken formaat. De Meyco dekens zijn mooi te combineren met andere kleuren in de babykamer. In deze blog lichten we dit leuke, duurzame merk verder toe.

meyco babydeken

Gebreide dekens van eco-katoen

De baby dekens van Meyco zijn gebreid in een mooie breisteek. De rand is anders gebreid dan het middenstuk. De rand is rechte ribbelsteek en het middenstuk is een gerstekorrel patroon. De wiegdekens en ledikantdekens zijn gebreid van biologische katoen. Dit katoen wordt verbouwd zonder gebruik van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. De Engelse vertaling van biologisch katoen is organic cotton. Daarom noemen mensen het vaak in het Nederlands organisch katoen. Andere benamingen zijn bio-katoen of eco-katoen. Biologisch katoen is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Tijdens het gehele productieproces worden geen pesticiden en andere chemicaliën gebruikt. Ook is het vrij van formaldehyde en zware metalen. Bio-katoen geeft minder kans op huidirritatie en voelt zachter aan. Bij Ookinhetpaars proberen we zoveel mogelijk duurzaam, milieuvriendelijk en ecologische producten in het assortiment te hebben.

meyco blauw Heerlijk zacht

Naast een mooi item zijn deze dekentjes natuurlijk ook heerlijk zacht en warm om onder te slapen. Dit komt ook omdat ze gemaakt zijn van 100% biologische katoen. Deze wiegdekens en ledikantdekens zijn wasbaar bij 40 graden en kunnen zelfs in de droger (voorzichtig op lage temperatuur). De ledikantdeken is er in de standaardmaat, namelijk 100 cm breed en 150 cm lang. Voorde jongste baby’s is er een kleine maat die mooi in de wieg past. Van deze gebreide ledikantdekens hebben we ook een kleinere maat voor de wieg. Het formaat is 75×100 cm en de TOG waarde is 1. Samen met een lakentje en een pyjamaatje of slaapzakje creëer je de juiste temperatuur voor je baby zodat ie veilig en warm genoeg kan slapen. Door het katoen zijn ze goed ademend en veilig en comfortabel om onder te slapen.

roze ledikantdeken

Multifunctioneel

Gebruik deze baby dekens niet alleen in de babykamer want ze zijn functioneel op veel meer plekken. Wat dacht je er van om ze mee te nemen op reis in de auto? Lekker warm en praktisch. Of gebruik ze op de bank, heerlijk warm zo’n dekentje om je heen. In de avond nog even op de bank voor het slapen gaan. Of als je kindje een beetje ziek is maar niet in bed wil liggen. Dan sla je zo een warme babydeken om je kind heen. En omdat de kwaliteit zo goed is blijft ie ook mooi.

babydeken groen

De Meyco dekentjes zijn natuurlijk ook hartstikke leuk om als kraamcadeau te geven. Ze zijn er in verschillende sprekende kleuren. Ga dus snel naar de webshop en sla je slag! 🙂

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.