Ons interieur wordt steeds kleurrijker

kleurrijk interieur plaid blauw groen wol

Ons interieur wordt steeds kleurrijker

Nadat we een neutrale periode in het interieur hebben gehad, waarin je veel zwart en wit zag, zie je nu weer steeds meer kleur terug komen. Steeds meer felle tinten. De pastel kleurtjes zijn al een tijdje volop aanwezig. Op de muur, in meubels maar ook in de woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, kaarsen, vaasjes maar ook grotere items zoals je gordijnen. Ik kan deze kleurrijke interieurtrend alleen maar toejuichen. Ik hou van kleur in huis. Ik heb bijvoorbeeld een felle gele muur in onze slaapkamer en de welbekende Early Dew van Flexa in onze woonkamer. Als ik niet door mijn vriend werd tegen gehouden, dan zou er nog meer kleur in ons huis zijn. Welke kleuren zien we dit jaar in de interieurs en hoe combineer je deze?

Zoals ik al zei, dit jaar is het interieur kleurrijk en warm. De vele grijze tonen worden vervangen door fellere tinten. Al een tijdje zien we zachte pasteltinten zoals zalmroze, mintgroen en zeeblauw in huis. Deze kleuren blijven we nog steeds veelvuldig zien in onze woonkamers en slaapkamers.

Maar vanaf nu worden daar fellere kleuren aan toegevoegd. En dan niet zomaar kleur, maar het liefst een combinatie van meerdere, heldere kleuren mooi met elkaar gecombineerd. Zo gaan we vooral contrasten in kleur zien. Verschillende kleuren geven een interieur pit en zorgen voor spanning. Zo gaat paars, jawel, het helemaal worden. Dus kies op je bank eens voor een paarse plaid. Hou je van lekker veel kleur, combineer het paars dan eens met wat roze kussens.

kussens plaid paars

Kussens en plaids in kleur

Durf daarom voor kleur te kiezen. Heldere kleuren zijn opvallend en fel. Het zijn uitgesproken kleuren die veel energie uitstralen. Wil je wat meer kleur aanbrengen in je interieur dan kun je voor een bepaalde combinatie van kleuren gaan. Je begint dan met het kiezen voor één kleur en vult deze aan met verschillende tinten en variaties van deze kleur. Je kan op deze manier voor een heldere, felle kleur kiezen gecombineerd met een zachte kleurtint in ton-sur-ton. Kijk eens bij onze oranje kussens, die blinken uit in veel kleur. En combineer ze met interieurdecoraties.

plaid mohair

De kleur van 2016 is okergoud. Deze warme kleur zie je overal terug, in de mode, maar ook in interieurs. Okergoud is erg mooi te combineren met verschillende blauwtinten. Petrol, turquoise of marineblauw gaan erg mooi samen met okergoud. En niet alleen blauw past bij okergoud. Mintgroen in combinatie met okergoud is ook geweldig. Daarnaast gaat okergoud ook zo mooi samen met zachte kleuren. In wol of stof kun je kiezen voor een okergeel kussen.

kussen geel
Hoe pas je kleur nu toe in je eigen huis? Om kleur in je interieur aan te brengen, Kun je er voor kiezen om met de verfkwast aan de gang te gaan. Kleur een muurtje een mooie warme kleur en je woonkamer ziet er meteen heel anders uit. Vind je dat too much? Hou het dan bij kleurrijke woonaccessoires. Met vaasjes, bloempotten en natuurlijk met kussens en plaids breng je snel kleur aan in je huis.
Gastblog door Femke Hermans van de blog BeBlooming

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.