Ons jaren 30 appartement

blog jaren 30 appartement

Ons jaren 30 appartement

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met Instagram. Maar wat kon ik er eigenlijk mee? Ik kwam via via op steeds meer prachtige interieur accounts. Ik was dan ook snel verslaafd aan IG en plaatste zelf steeds meer foto’s van mijn eigen interieur.

jaren 30 appartement bank
Mijn grote passie is toch echt wel bezig zijn met interieur en stylen van ons huis. Vroeger vond ik dit maar niks. Als ik dan met mijn moeder ging winkelen en zij wou woonwinkels, bloemenzaken of tuincentrums in, begreep ik daar niks van en vond ik het maar onzin. Ze heeft altijd gezegd: ‘We zullen later wel eens zien…’ Uiteindelijk heeft ze dus gelijk gehad en gaan we regelmatig samen op pad, opzoek naar leuke items voor in huis.

zwart-wit behang slaapkamer

Even voorstellen

Ik zal mezelf eerst even netjes voorstellen. Ik ben Anne-Fleur, ben 28 jaar oud en woon samen met mijn man en onze 2 hondjes in een jaren 30 appartement. Ook is mijn man zijn dochtertje eens in de 2 weken een weekend en een deel van de vakanties bij ons. In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige in een universitair medisch centrum (UMC), heb ik net mijn vervolgopleiding oncologie verpleegkundige afgerond en start ik volgend jaar met de opleiding spoed eisende hulp verpleegkundige. Af en toe wat druk, maar wel erg leuk!

bank jaren 30 appartement

“Een oude kast mocht blijven..”

Drie en een half jaar geleden leerde ik mijn man, en dus ook ons huidige huis, kennen. Het was toen een echt mannenhuis. Alles wat functioneel was stond er en meer ook niet.. Het waren vooral veel bij elkaar verzamelde of gekregen spulletjes. Eigenlijk is alles daarvan weggegaan, behalve een mooie oude kast uit mijn man zijn studententijd, die nu in onze slaapkamer staat, mocht blijven.

Vaak hadden we, of eigenlijk ik, het over hoe we het huis zouden willen gaan inrichten. Daarnaast is het niet heel groot en moeten we ook wel goed letten op wat we met bepaalde ruimtes doen. Het oogt al snel te vol en daardoor te rommelig.
In de afgelopen jaren hebben we al aardig wat aangepakt. Zo hebben we de keuken verbouwd, al het houtwerk in huis wit geverfd, overal laminaat gelegd, hebben de muren verschillende kleuren gehad en hebben we veel verschillende meubels en accessoires gehad, het één mocht langer blijven als het ander..

jaren 30 appartement vaas

“Alles moest weer anders, lichte tinten met veel grijs en roze”

We zijn begonnen met een zwart/witte inrichting, een beetje Scandinavisch. Al snel vond ik dit toch een beetje te eentonig. Ik voegde wat kleur toe door middel van planten, kandelaars en wat roze kussens. Dit vond ik toch wel erg mooi. Hierdoor en door veel inspiratie op te doen op IG en Pinterest kwam ik weer op nieuwe ideeën. Het moest allemaal weer anders.. al het zwarte ging de deur weer uit en maakte plaats voor lichte meubelen in combinatie met grijs en zacht roze accessoires. En nog steeds komen er veel zacht roze accessoires bij.. mijn man vind dit gelukkig niet erg en wat betreft het interieur mag ik doen wat ik wil. Het eindresultaat vind hij altijd mooi, voor zolang het zo blijft..

jaren 30 appartement

“Altijd een goed excuus om nieuwe items aan te schaffen”

Hoewel ik op het moment tevreden ben met hoe alles eruit ziet, ben ik ook alweer bezig met hoe het anders kan en met welke items ik nog graag wil hebben. Ik ben altijd opzoek naar leuke nieuwe items, wat per seizoen erg verschilt.

jaren 30 appartement eettafel
De decembermaand komt er nu weer aan, vol gezellig dagen, zoals; mijn verjaardag, Sinterklaas en kerstmis. Genoeg excuses (al vind ik altijd wel een goed excuus) om weer wat nieuwe dingetjes toe te voegen aan ons interieur en hopelijk wat items af te strepen van mijn wensenlijst.

jaren 30 appartement bank plaid kussens
Hopelijk kan ik jullie nu en in de toekomst met mijn gastblogs voor Ookinhetpaars nog meer inspireren.
Liefs, Anne-Fleur

jaren 30 appartement kamer-en-suite

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.