Ontdek voor elke kamer een makkelijke kamerplant voor een groen(er) leven!

kamerplant

Ontdek voor elke kamer een makkelijke kamerplant voor een groen(er) leven!

Kamerplanten zijn terug van weggeweest en een echt gezellig interieur is niet compleet zonder een paar groene vriendjes. Zelfs tijdens de donkere wintermaanden zijn er genoeg verschillende kamerplanten die elke kamer in huis een sfeervolle, frisse uitstraling geven. Het hele jaar door kun je genieten van de voordelen van kamerplanten, want deze groene sfeermakers creëren niet alleen een frisse, tropische look, ze hebben ook ontzettend veel voordelen.

Wist je dat de meeste kamerplanten hoge luchtzuiverende kwaliteiten hebben? Dit betekent dat ze schadelijke stofdeeltjes binnenhuis omzetten in pure, gezonde zuurstof. En dat niet alleen, kamerplanten zorgen er ook voor dat de luchtvochtigheid verbetert. Deze twee superpowers alleen al hebben een positief effect op je slaapkwaliteit, concentratie en productiviteit. En de frisse groene kleuren geven je humeur een goede boost!

Go green!

De voordelen van kamerplanten zijn duidelijk. Maar goed, niet iedereen heeft tijd of energie om elke dag voor verschillende ingewikkelde kamerplanten te zorgen.. dat snappen wij heel goed. Daarom hebben we een paar leuke, gemakkelijke planten voor elke ruimte in huis op een rijtje gezet.

Kamerplant voor de woonkamer

De woonkamer is de perfecte ruimte in huis om een echte groene eyecatcher neer te zetten! In deze ruimte ontvang je namelijk doorgaans je familie en vrienden, en zit je zelf ook heerlijk om te relaxen op je bank met je favoriete plaid. Een grotere groene kamerplant zoals de Monstera Pertusum geeft jouw woonkamer een heerlijk frisse en tropische look. Door haar grote omvang is ze de perfecte aanvulling voor een lege hoek.

De Monstera staat bekend om haar unieke gaten bladeren en is ontzettend gemakkelijk in onderhoud. Deze mooie plant komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en groeit wel tot 1 meter omhoog met een mosstok. De grote bladeren van deze plant hebben zeer hoge luchtzuiverende kwaliteiten en verder heeft de plant liever iets minder dan te veel water nodig.

De ideale groene vrienden voor de keuken

In de keuken ben je voornamelijk bezig met het bereiden van heerlijke gerechten met verse ingrediënten, wat inhoudt dat je misschien niet al te veel extra ruimte over hebt voor een kamerplant. Maar kamerplanten zijn juist een perfecte toevoeging vanwege hun luchtzuiverende- en luchtvochtigheid verbeterende kwaliteiten

Om toch te kunnen genieten van deze voordelen raden wij aan om planten te kopen die je kunt ophangen! Ja, de hangplant staat hartstikke charmant boven je kookeiland of keukenbar en is ontzettend praktisch omdat ze geen ruimte op de vloer of het aanrecht inneemt.

Denk eens aan de Kokodama Ceropegia Woodii, ofwel een Chinees Lantaarnpaaltje. Dit lieflijke plantje behoort tot de vetplantjes en houdt veel water vast in haar unieke hartvormige blaadjes. Omdat ze zelfs veel water vasthoudt, hoef je haar nauwelijks water te geven en groeit ze vanzelf snel.

Een oase van rust in de slaapkamer

Jazeker, ook de slaapkamer verdient, naast een heerlijk bed met een fijne deken, een vleugje groen zodat je elke ochtend opstaat met een goed humeur en geniet van een betere slaapkwaliteit gedurende de nacht. Uiteraard ligt het aan de ruimte die je over hebt in je slaapkamer, maar het is slim om te gaan voor een plant met hoge luchtzuiverende kwaliteiten, en die ook goed groeit in de schaduw.

De Kentia is daarom perfect voor de slaapkamer. Deze tropische palm komt oorspronkelijk van een eiland ten oosten van Australië. Haar mooie palmbladeren geven jouw slaapkamer meteen een exotische look en ze groeit goed met een beetje extra water en in de schaduw. Dit is een sterke palm waar je met een beetje liefde en zorg jarenlang plezier van kunt hebben.

Een tropische kamerplant in de badkamer

Voor een instant frisse look in je badkamer voeg je een (paar) Sansevieria Moonshine planten toe aan je interieur. De Sansevieria Moonshine, ook wel bekend als een variant van de vrouwentong, heeft weinig water nodig en is ontzettend gemakkelijk in de verzorging. De ‘gewone’ Sansevieria varianten herken je aan hun spitse, dikke bladeren die recht omhoog groeien.

De Moonshine variant heeft daarentegen een zilvergroene kleur die zorgt voor een maanverlicht uiterlijk en daarbij zijn haar bladeren een stuk breder en voller dan de bekende vrouwentong. Beide varianten zijn gemakkelijk in onderhoud en geven jouw badkamer een groene, frisse boost.

Studeren in het groen

Zeker op je studeer- of werkkamer is het belangrijk om wat kamerplanten neer te zetten. Uit onderzoek is gebleken dat kamerplanten je concentratie en productiviteit kunnen verhogen, wel zo handig als je een beetje extra motivatie nodig hebt. En natuurlijk is het ook belangrijk om een goede stoel te hebben met een heerlijk kussen.

Ga bijvoorbeeld voor een mooie Dracaena, ofwel een drakenbloedboom, die bekendstaat als ideale kantoorplant omdat ze zo gemakkelijk in de verzorging is. De plant komt oorspronkelijk uit Afrika, maar wordt ook vaak gespot in de jungles in Azië en Midden-Amerika. De Dracaena boom heeft lange, spitse bladeren met een of meerdere strepen in verschillende kleuren over de lengte van het blad. Ze groeit goed op een halfschaduw plek en heeft bijna geen water of extra verzorging nodig.

Zoals je ziet, voor elke kamer in je huishouden bestaat er wel een passende kamerplant die niet alleen jouw interieur maar ook je humeur een frisse boost geeft. Koop planten die aansluiten bij jouw kleurenpalet en stijl en geniet van de vele voordelen die kamerplanten hebben.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.