Orange is the new black

blog oranje interieur

Oranje in je interieur: orange is the new black

De liefde voor de kleur oranje zit er bij ons Nederlanders helemaal ingebakken. Het roept een feestelijk gevoel bij ons op, saamhorigheid wanneer het Nederlands elftal speelt en een gezellige gekte zoals op Koningsdag. Het kan dan niet bont genoeg zijn! Maar oranje voor in huis?
Zeker kan dat… want zou het niet mooi zijn als we een vleugje rustig oranje in ons huis konden halen, zodat we de rest van het jaar ook nog kunnen genieten van zo’n zonnig kleuren palet? Want ook oranje kent veel kleurschakeringen, denk aan soft peach, golden orange, amber. Van zachte tinten tot aan heftig sinaasappel oranje, één ding hebben ze allemaal gemeen: je haalt er de zomer mee in huis. Oranje straalt plezier uit, fun, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn.

Vijf tips voor een stijlvol, fris interieur met een vleugje oranje

We geven je graag vijf tips om je interieur een stijlvol vleugje oranje mee te geven.

Tip 1: Combineer oranje met zachte tinten

Combineer oranje met koper en zachte nude tinten voor een kalm, aards gevoel anno 2017. Combineer verschillende kleuren oranje kussens waardoor je het oranje rustiger maakt. Bloemen erbij in dezelfde tinten versterken het geheel.

oranje kussen ruiten

Tip 2: gewaagder door te combineren met fellere kleuren

Voor een meer gewaagde look gooi je oranje in de mix met andere felle kleuren. Denk aan geel, groen of turquoise. Mooi gedurfd, maar hier geldt wel, less is more. Zorg voor een goed evenwicht waarbij je er één kleur laat domineren terwijl je de andere kleuren meer als accent gebruikt. Hier is bijvoorbeeld een turquoise kussen gebruikt waarbij het oranje als accent is toegevoegd, in dit geval in de vorm van een oranje plaid van het merk Elvang. Shop er nog zo’n prachtig kelim vloerkleed bij en jouw huis kan niet meer stuk. Heel kleurrijk maar wel in balans.

oranje plaid pompoen

Tip 3: een rustige basis met een oranje kleur accent

Ga niet over de top met de kleur oranje, een oranje muur is echt al heel snel oranje, zeker bij een te felle tint. En waarschijnlijk gaat het snel vervelen. Begin liever met een paar oranje kleuraccenten, wat woonaccessoires, vaasjes, kaarsen, een paar oranje kussens. Of heel zakelijk zwart-wit en dan een enkel oranje accent zoals deze lamp. Of combineer je oranje met grijze kussens, dat brengt ook de nodige rust.

oranje kussen alpacawol

Tip 4: oranje met geel

Misschien wel mijn persoonlijke favoriet: oranje combineren met een andere felle kleur zoals geel. Dat geeft je huis een zonnig geheel. Het lijkt wel altijd zomer. Deze handgemaakte oranje kussens staan toch prachtig tegen de gele muur? Combineer in dit palet ook eens vierkante kussens met langwerpige kussens.

oranje kussens handgemaakt

Tip 5: Een heel klein beetje oranje

Last but not least, vind je oranje wel mooi maar ook erg spannend. Hou je basis dan in rustige tinten en voeg echt maar een vleugje oranje toe Zo heb je wel die warme kleur maar overheerst het niet. Rustig en toch het gebruik ban oranje in je interieur. Kijk voor een rustige natuurlijk kleurenpalet eens bij ons Nederlandse merk House in Style.

oranje plaid lamswol

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.