De paarse slaapkamer

paarse slaapkamer inspiratie

De paarse slaapkamer, van verbouwing tot inrichting

Mijn man en ik kochten ons huis in 1999. We waren meteen verliefd op het huis. Een twee onder 1 kap huis, er zat een grote siertuin bij en ook een flinke schuur. Het huis is gebouwd in 1924 dus behoorlijk oud. De vorige eigenaar had in de jaren 90 aan de achterkant uitgebouwd. Daar hebben wij nu onze hal, keuken, toilet, badkamer en bijkeuken gemaakt. Na deze verbouwing ben ik afgelopen jaar begonnen om twee slaapkamers op te knappen en dit jaar was onze eigen slaapkamer aan de beurt.

Ik heb alles zelf gedaan. Vloerbedekking weggehaald, behang gescheurd, balken schuren en ook alles weer zelf behangen en geverfd. Ik vind het leuk om zelf te klussen. Ik heb eigenlijk nergens ideeën opgedaan, ik had alles in mijn hoofd, ik heb een grote fantasie.

bed kistjes paarse slaapkamer

Paars in de slaapkamer

Ik heb voor paars gekozen omdat het een mooie, kalme sfeervolle kleur is. Alleen valt het niet mee om woonaccessoires in het paars te vinden. Ik heb daarnaast grijs en wit gebruikt omdat dit tijdloze kleuren zijn en je kunt er alles bij combineren. Mijn man en ik zijn dol op hout dus vandaar het steigerhouten bed. De prachtige paarse kussens komen bij Ookinhetpaars vandaan. De verlichting heb ik bij zooff.nl gekocht en de spiegel bij polderteak.nl. De deurknoppen van de kast komen bij porseleinenknoppen.nl vandaan. De kast zelf stond er al, ik heb m alleen geverfd en nieuwe knoppen er op gedaan.

deuren paarse slaapkamer

De blikvanger in de slaapkamer is natuurlijk het behang. Daar heb ik wel een tijde naar gezocht, bij diverse behangwinkels kon ik niet vinden wat ik zocht. Uiteindelijk ben ik geslaagd bij Decorette die hebben een speciale site en daar kun je uit duizenden foto’s kiezen en dan wordt het speciaal op maat gemaakt. Wij zijn meer dan tevreden over de slaapkamer, het resultaat is precies geworden wat ik voor ogen had. Nu nog sparen voor een mooie paarse plaid voor op het voeteneind van het bed.

behang paarse slaapkamer
 

spiegel paarse slaapkamer
Deze blog is geschreven door een klant van ons

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.