Een Scandinavisch interieur

nordic design

De woontrend: een Scandinavisch interieur

Wonen en woninginrichting is net als de kledingmode aan trends onderhevig. Een trend die al een tijdje populair is, is het zogenaamde Scandinavisch wonen. En hoewel veel mensen dan misschien meteen denken aan de bekende keten van woonwinkels uit Zweden, kun je ook prima kwaliteitsmeubelen en duurzame woonaccessoires kopen als je je woning met een Scandinavisch tintje wilt inrichten. Wit doet het sowieso goed in deze trend, dus neem vooral eens een kijkje bij onze witte kussens en plaids.

lichtgrijs


Wooninspiratie op doen voor een frisse make-over

Is jouw interieur aan een opfrisbeurt toe? Denk dan eens aan Scandinavisch wonen. Nordic living is bij veel mensen populair omdat het staat voor eenvoudig en toch stijlvol. Meubels die bij deze woontrend passen zijn gemaakt van hout, vaak in lichte kleuren en zijn in de eerste plaats functioneel maar daarnaast ook stijlvol en gewoon mooi. Deze meubels kun je prima combineren met de kussens, dekens, plaids en spreien van Ookinhetpaars.nl. Vooral de kleuren blauw, wit en rood passen prima in een interieur dat in Nordic stijl is ingericht. Het zijn de kleuren die ook in de vlaggen van Scandinavische landen voorkomen. Combineer ze met grijs voor een rustig geheel. In de foto hierboven zie je bijvoorbeeld een mooie Klippan plaid en een Klippan kussen.

Scandinavisch blauw

Natuurlijke materialen in je woning inrichting

De Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Niet alleen verschillende houtsoorten voor de meubels, maar ook voor stoffen. Wol wordt in deze landen veel gebruikt omdat het er tijdens de lange winters flink koud kan zijn. Wol is van nature warm en biedt bescherming tegen de kou. De wollen plaids en kussens van Ookinhetpaars.nl passen dus prima in deze woontrend. Je kunt hier mooie kleurencombinaties mee maken om je woonkamer een echte Nordic look te geven. Okergeel en oranje zijn kleuren die mooi bij natuurlijke materialen passen, omdat ze de warmte van deze materialen accentueren. En deze kleuren geven een mooi contrast met witgeverfd hout.

hout in je interieur

Eenvoud als belangrijkste kenmerk in je interieur

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door eenvoud en minimalisme. Geen overbodige versieringen en bewerkingen van het hout. wel een mooie houten vloer of een houten wand zoals in de collage hierboven. Ook zie je veel strakke lijnen en witte muren. Geen drukke prints en motieven en geen uitbundige kleuren. Maar daar zit nu juist de nuance die je aan kunt brengen in je interieur. Wil je dat je Nordic inrichting niet al te kil en stijf overkomt? Dan kun je aan het interieur een persoonlijke touch geven en je huis een Scandinavische inrichting geven. Een eenvoudige plaid met stroken is rustig en past toch binnen deze stijl vanwege de eenvoud. Kijk maar eens bij de plaids van het Deense merk Silkeborg Uldspinderi. Deze plaids stralen rust uit, maar zijn zeker niet saai. De kleur bruin past mooi bij aardse tinten en wit, crème en beige, bekijk onze bruine plaids om inspiratie op te doen.

rustig Scandinavisch
Ga op zoek naar meubels van Scandinavisch design. Dit is niet echt goedkoop maar wellicht vind je een tweedehands pareltje. Combineer de meubels bijvoorbeeld met frisse kleuren voor in het voorjaar en de zomer en warme stemmige tinten voor de herfst en de winter. Juist omdat de meubels die passen bij de Scandinavische woonstijl zo basic zijn kun je naar hartenlust combineren met allerlei kleuren en accessoires. Doe dus volop inspiratie op met het brede assortiment van Ookinhetpaars.nl. Hiermee creëer je je geheel eigen Scandinavian Living stijl. Het leuke is dat je ook Nederlandse merken hebt die perfect passen in de Scandinavische stijl. Neem bijvoorbeeld House in Style. Op en top Nederlands, maar de stijl, het kleurgebruik en het gebruik van duurzame materialen maken dat dit merk een heuse Scandinavische interieur uitstraling heeft.

Veel plezier met het inrichten van jouw Scandinavisch interieur! En mocht je er niet uitkomen, dan kun je bij ons altijd terecht voor persoonlijk stylingadvies.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.