Een Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur tips

De woontrend: een Scandinavisch interieur

Wonen en woninginrichting is net als de kledingmode aan trends onderhevig. Een trend die al een tijdje populair is, is het zogenaamde Scandinavisch wonen. En hoewel veel mensen dan misschien meteen denken aan de bekende keten van woonwinkels uit Zweden, kun je ook prima kwaliteitsmeubelen en duurzame woonaccessoires kopen als je je woning met een Scandinavisch tintje wilt inrichten.

plaid kussen grijs Klippan

Wooninspiratie op doen voor een frisse make-over

Is jouw interieur aan een opfrisbeurt toe? Denk dan eens aan Scandinavisch wonen. Nordic living is bij veel mensen populair omdat het staat voor eenvoudig en toch stijlvol. Meubels die bij deze woontrend passen zijn gemaakt van hout, vaak in lichte kleuren en zijn in de eerste plaats functioneel maar daarnaast ook stijlvol en gewoon mooi. Deze meubels kun je prima combineren met de kussens, dekens, plaids en spreien van Ookinhetpaars.nl. Vooral de kleuren blauw, wit en rood passen prima in een interieur dat in Nordic stijl is ingericht. Het zijn de kleuren die ook in de vlaggen van Scandinavische landen voorkomen. Combineer ze met grijs voor een rustig geheel. In de foto hierboven zie je bijvoorbeeld een mooie Klippan plaid en een Klippan kussen.

grijze plaid interieur

Natuurlijke materialen in je woning inrichting

De Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Niet alleen verschillende houtsoorten voor de meubels, maar ook voor stoffen. Wol wordt in deze landen veel gebruikt omdat het er tijdens de lange winters flink koud kan zijn. Wol is van nature warm en biedt bescherming tegen de kou. De wollen plaids en kussens van Ookinhetpaars.nl passen dus prima in deze woontrend. Je kunt hier mooie kleurencombinaties mee maken om je woonkamer een echte Nordic look te geven.

plaids kussens ElvangPlaids en kussens van Elvang

Eenvoud als belangrijkste kenmerk in je interieur

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door eenvoud en minimalisme. Geen overbodige versieringen en bewerkingen van het hout. wel een mooie houten vloer. Ook zie je veel strakke lijnen en witte muren. Geen drukke prints en motieven en geen uitbundige kleuren. Maar daar zit nu juist de nuance die je aan kunt brengen in je interieur. Wil je dat je Nordic inrichting niet al te kil en stijf overkomt? Dan kun je aan het interieur een persoonlijke touch geven en je huis een Scandinavische inrichting geven.

Scandinavisch interieurGa op zoek naar meubels van Scandinavisch design. Niet goedkoop maar wellicht vind je een tweedehands pareltje. Combineer de meubels bijvoorbeeld met frisse kleuren voor in het voorjaar en de zomer en warme stemmige tinten voor de herfst en de winter. Juist omdat de meubels die passen bij de Scandinavische woonstijl zo basic zijn kun je naar hartenlust combineren met allerlei kleuren en accessoires. Doe dus volop inspiratie op met het brede assortiment van Ookinhetpaars.nl. Hiermee creëer je je geheel eigen Scandinavian Living stijl. Het leuke is dat je ook Nederlandse merken hebt die perfect passen in de Scandinavische stijl. Neem bijvoorbeeld House in Style. Op en top Nederlands, maar de stijl, het kleurgebruik en het gebruik van duurzame materialen maken dat dit merk een heuse Scandinavische interieur uitstraling heeft.

Klippan plaid

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.


close-link

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.


close-link