Show-up

blog show-up

Show-up: inspiratie opdoen voor nieuwe kussens en plaids

Jaa, Show-Up, de inspiratievolle beurs voor interieur en cadeau artikelen, die elk half jaar wordt georganiseerd was er afgelopen zondag en maandag weer. Omdat ik zondag zelf op een beurs stond, maandag een dagje vrij genomen en hop naar Show-Up. Eerst mijn moeder opgehaald, die woont daar zo ongeveer om de hoek. Bij binnenkomst raken we meteen enthousiast. Wat een inspiratievolle ruimte, wat een mooie producten, wat een kleur. We komen ogen te kort. We proberen gestructureerd ons rondje te doen maar dat is bijna onmogelijk. Er is zoveel moois te zien. En deze keer is Show-Up nog een stuk groter dan de keren ervoor.

Ik heb van de vorige keren geleerd om van te voren een lijstje te maken en me daarop te concentreren. Dat lijstje was maar ten dele gelukt omdat ik een drukke week achter de rug had. Mijn doel van het bezoeken van deze beurs is natuurlijk voor mijn webshop. Om nieuwe kussens en plaids te scoren voor het nieuwe seizoen, om inspiratie op te doen voor de lente kleuren voor het interieur, en om een aantal van mijn vaste leveranciers te spreken. En natuurlijk voor een gezellig moeder-dochter dagje en lekker samen genieten en bijkletsen. Hier een selectie van de producten/items/merken die we hebben gezien en waar we erg enthousiast van werden.

Elvang alpacawollen kussens en plaids

Elvang is een Deens merk met alpacawollen kussens en plaids. Ik heb dit merk al een paar jaar in mijn vaste collectie en afgelopen jaar is het steeds populairder geworden. Het is altijd leuk om even bij te praten met Ank en Karin die mijn contactpersonen zijn voor de Elvang collectie. Afgelopen najaar had Elvang een drietal kleuren toegevoegd aan de Horizon serie kussens en plaids.
Ik had de vooraankondiging van de nieuwe serie kussens en bijpassende plaids al in een flyer gezien, dus ik was erg benieuwd hoe ze er in het echt uit zouden zien. Ik ben erg enthousiast, echt weer eens wat nieuws deze keer bij Elvang. Ruitenpatronen gevormd door dunne lijnen in combinatie met heerlijk frisse voorjaarstinten. Half februari al verkrijgbaar dus je snapt, ik ga ze snel bestellen. Binnenkort in de shop dus.

kussens plaids Elvang

Nieuwe kussens van Fest Amsterdam

Afgelopen periode had ik van het Nederlandse merk Fest Amsterdam alleen hun nieuwe serie spreien ingekocht. Mooi doorgestikt katoen en XXL  namelijk 260 cm bij 260 cm. Dit keer verraste Fest Amsterdam mij echt. De vorige keer vond ik hun nieuwe collectie kussens niet heel veel toevoegen, Maar nu hadden ze de bekende ontwerpster Mae Engelgeer gevraagd een serie kussens te ontwerpen. Nou je kon wel zien dat ze een goede ontwerpster aan het werk hadden gezegd, echt prachtig. Deze kussens moet ik hebben voor mijn shop. Helaas zijn ze pas leverbaar in mei dus nog even wachten.

Fest Amsterdam kussen Mae Engelgeer

Klippan wiegdekens en ledikantdekens

Ook bij Klippan moest in natuurlijk even langs. Sinds vorig jaar ben ik begonnen met mijn assortiment uit te breiden met wiegdekens en ledikantdekens. Natuurlijk van het prachtige Zweedse merk Klippan. Heel leuk om te zien dat de collectie er een nieuwe serie bij heeft: gebreide lamswollen dekentjes. In effen tinten en in de mooiste kleuren. Ik ben alleen helemaal vergeten te vragen wanneer ze leverbaar zijn. Maar ze komen er vast snel aan.
Hier nog een fotootje uit de bestaande collectie:

Klippan ledikantdeken grijs eland

KnUS Handle with Love spreien

Onze volgende stop was bij een ander merk uit de shop: KnUS Handle with Love. Gevoerd door de Belgische dames Ellen en Kathleen. Heerlijk om de stapels plaids en hamamdoeken (want die hebben ze ook) te zien. Heerlijke kleuren. Sinds dit seizoen heeft KnUS er ook kussens bij. Ik vind ze leuk en ga er over nadenken of ik naast de mooie grote spreien ook de kussens op zal nemen in de shop.

blauwe sprei katoen

Nog meer moois?

Na een lekker broodje gegeten te hebben, gingen we op zoek naar nog meer moois. Misschien een nieuw merk om toe te voegen aan de shop? Helaas viel dat een beetje tegen. Of meer van hetzelfde, of iets wat ik totaal niet vind passen bij mijn collectie, of een allegaartje en niet een heel eigen lijn. Dus dat wordt toch nog eens op andere plekken verder kijken.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.