Simpel en snel kussens en plaids wassen

simpel en snel kussens en plaids wassen

Simpel en snel kussens en plaids wassen

Het gebruik van sierkussens en plaids is een simpele techniek om jouw huis net wat meer sfeer te geven, of van een volledig nieuwe uitstraling te voorzien. Ongeacht de stijl van jouw woning, er zijn altijd wel passende plaids en sierkussens te vinden. Maar hoe houd je ze goed schoon? En hoe kun je kussens en plaids wassen? Kunnen ze in de wasmachine, of moet je ze met de hand wassen? In dit artikel wordt alles uitgelegd omtrent het schoonmaken van sierkussens en plaids.

kussens en plaids wassen

Hoe was je een sierkussen?

Sierkussens worden helaas snel vies. Je bent er nu eenmaal veel mee in aanraking wanneer ze op de bank liggen. Zo zullen ze al gauw zweet, schilfers en stof verzamelen. Niet heel fris dus. Hoe je de kussens wast hangt een beetje af van het soort kussen. Linnen hoezen kun je wassen op maximaal dertig graden, een wollen hoes moet gewassen worden in de handwas en een katoenen hoes kun je samen met ander textiel op veertig graden wassen. De manier waarop je het kussen zelf wast, hangt ook af van het materiaal. Een dons of synthetisch kussen kan gewoon op zestig graden gewassen worden. Laat de machine na het wassen nog een keer draaien, zodat eventuele zeepresten er goed uit gaan. Daarnaast kan het kussen ook in de droger. Om de vulling goed verspreid te houden kun je er best twee tennisballen bij doen. De wasmachine reinigen is aan te raden wanneer je regelmatig kussens wast, zodat de machine goed blijft functioneren.

simpel kussens en plaids wassen

Zo was je een plaid

Ook bij het wassen van een plaid moet er goed op het soort materiaal gelet worden. Bij Ookinhetpaars hebben we plaids van verschillende materialen, zoals wollen plaids en katoenen plaids. Voor wollen plaids moet je het speciale wolprogramma van je wasmachine gebruiken. Hier voeg je een heel klein beetje wasmiddel speciaal voor wol aan toe. Je mag er echter nooit bleekmiddel of wasverzachter bij gooien, gezien de wol hier niet tegen kan. Zorg er daarbij voor dat je altijd koud water gebruikt, want warm water zal de wol doen krimpen. Laat het programma ook niet centrifugeren. Om de wol te drogen, laat je hem eerst in de wasmachine liggen zodat het kan uitlekken, waarna je het ergens anders kan laten drogen. Het moet daarbij plat liggen en kan zowel binnen als buiten drogen. Het mag echter niet in direct zonlicht liggen. Leg de wollen plaid nooit in de droger, hier kan het niet tegen. Meer weten? Lees onze blog ‘Wasinstructies en onderhoud‘ voor meer informatie over het wassen van wol.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.