Een heerlijke slaapkamer op zolder

blog slaapkamer zolder

Een fijne slaapkamer op zolder

Op dit moment slapen wij aan de achterkant van het huis op de eerste verdieping. Maar regelmatig denken we erover om onze slaapkamer naar zolder te verhuizen. Heerlijk knus slapen onder het schuine dak. Het bed zou precies in het midden van de ruimte passen dus aan beide kanten behoorlijk veel ruimte over. Heerlijk en dus een stuk ruimer dan onze huidige slaapkamer. Ik denk dat ik de slaapkamer dan ook echt in zou richten als een Scandinavische blokhut waar je eind van de middag thuis komt na een stevige boswandeling. Vol met geruite dekens en natuurlijk een heerlijk dik donzen dekbed. En hoe kan het ook anders, een hele stapel lekkere kussens. Niet alleen voor in bed, maar ook om in een hoekje tegenaan te zitten.

kussens gebreid Knit Factory
Ik droom nog even door. ‘s Nachts hoor je de regen op het dak tikken. Natuurlijk niet zo hard dat je er niet van kunt slapen maar een rustig geluidje op de achtergrond tijdens dat je slaapt.

deken grijs blokken wolHelaas heeft slapen op zolder ook zijn nadelen. Het toilet is op de eerste verdieping dus als je een keer moet is het meteen een stukje lopen. Daarnaast: waar laten we alle troep? Nou zit er een ruime vliering op zolder die nog maar half vol staat, dus ach, een beetje goed opruimen en inschikken, en dan komt het wel goed met die troep. Meteen een goede reden om weer eens de bezem door al die spullen te halen haha.

Wat dan weer een voordeel is van onze zolder, is dat er een wasbak staat. Dus na het tandenpoetsen duik je gelijk je bedje in.

Mocht dit plan er ooit van komen, dan is mijn grote wens wel een supergroot dakraam. Je weet wel zo’n mooi groot raam, liefst van de grond tot aan het plafond. Dat geeft enorm veel licht en ziet er ook nog eens heel gaaf uit. Een stukje moderne touch in zo’n knusse Scandinavische blokhut zeg maar. Voorlopig slapen we nog op de eerste verdieping, want ook daar zitten voordelen aan. Zoals niet hoeven opruimen op zolder 🙂

zolder oude spullenFoto: Kevin Noble via Unsplash

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.