Slapen onder een wollen deken

slapen wollen deken

Comfortabel slapen onder een wollen deken

Bij Ookinhetpaars zijn we altijd op zoek naar nieuwe producten die je huis warmte en gezelligheid geven. Een nieuwe serie mooie kussens, een nieuw patroon wollen plaids of zoals nu een prachtige serie wollen dekens. We geven om woonaccessoires waar we vooral heel blij van worden. Want dat is het criterium: Alleen datgene waar ons hart sneller van gaat slaan, wordt ingekocht. Het moet liefde op het eerste gezicht zijn. Daarnaast vinden we het ook heel belangrijk waar het product vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Is het wel diervriendelijk, duurzaam en van hoge kwaliteit? Deze keer kwamen we uit bij het Deense Silkeborg Uldspinderi met zijn mooie wollen dekens. We laten je ze graag zien en geven je meteen tips voor slapen onder een wollen deken. Want ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt: wat zijn de voordelen en nadelen van slapen onder wol?

wollen deken slaapkamer

De dekens van Silkeborg Uldspinderi

Dus zo kwamen we een tijdje terug de wel heel fraaie, wollen dekens van Silkeborg Uldspinderi tegen. Deze Deense dekens worden gemaakt van het zachtste, Scandinavische wol. Daarnaast zijn ze super groot waardoor ze makkelijk over een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed passen. Misschien vind je dat niet zo bijzonder, maar eigenlijk is dat wel zo. De meeste wollen producten zoals plaids hebben een bepaalde standaardbreedte en lengte. Langer zou nog niet zo’n probleem zijn, dan weven de machines nog even door. Maar breder, daar zit het ‘m in. De meeste weefmachines hebben een maximale breedte van 140 cm. Dat kan prima voor een plaid over de bank, en ook nog voor een eenpersoonsdeken, maar wil je een wollen deken voor je tweepersoonsbed dan is 140 cm echt te smal. Vandaar dat we zo blijk waren te horen dat Silkeborg Uldspinderi wel bredere weefmachines heeft. Deze wollen dekens zijn 220 cm breed waardoor ze helemaal over de breedte van en tweepersoonsbed passen. Zeker met de bijpassende mooie lengte van 260 cm. Top dus.
Zoals ik al zei zijn ze geweven van wol. Scandinavische schapenwol om precies te zijn. Daardoor zijn ze heerlijk warm. En naast dat ze dus heerlijk warm zijn (hoera, geen koude voeten meer in bed!) staan ze ook nog eens prachtig en kleden ze je slaapkamer mooi aan. Een absolute win/win! En dus zijn we enorm enthousiast.

wollen deken grijs

Waarom slapen onder een wollen deken?

Slapen onder wol, dat lijkt iets uit lang vervolgen tijden. Niets is minder waar. Steeds meer mensen kiezen (weer) voor wol. Waarom? Omdat wol ademt, een natuurproduct is en behaaglijk is. Slapen onder wol wordt ook gezien als een gezonde manier van slapen.
We hebben de wollen dekens in verschillende varianten. Kenmerkend is dat ze allemaal een mooi, neutraal kleurenpalet hebben: beige, wolwit en grijs. Mooi rustig en daardoor passend in elke kleur slaapkamer.
In de tweepersoonsmaten hebben we bijvoorbeeld een motief met strepen of met een mooi blokpatroon. De eenpersoonsdekens hebben een groot visgraat patroon en zijn er in verschillende kleuren. Op dit moment in het groen, rood en blauw, naast de neutrale kleuren grijs, bruin en beige. Voor ieder wat wils dus. De kleuren zijn fijn neutraal zodat ze in vele interieurs en slaapkamers passen.

deken groen eenpersoonsbed

Het herkomst van het wol voor de dekens

Misschien ook leuk om te weten, al het wol komt van de bekende, raszuivere Gotland Pelsschapen uit Zweden en wordt met de hand gesponnen door de kundige spinsters van Silkeborg, een klein, authentiek bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het wol wat van de Gotland schapen afkomt staat bekend om zijn zijdeachtige zachtheid en varieert van licht- tot diep donker grijs. De kleurstoffen die worden gebruikt voor de gekleurde eenpersoonsdekens zijn natuurlijk en vrij van gifstoffen.

wollen deken slaapkamer Silkeborg
En nu hoor ik je bijna denken: Leuk zo’n deken, maar in de zomer hoef ik die echt niet op mijn bed! Ook daar hebben we aan gedacht. Wij zien ons namelijk al zitten tijdens die lange, misschien toch iets koele, Nederlandse (na) zomeravonden. Glaasje wijn erbij, kaasje, goed gezelschap of een fijn boek en op het moment dat het fris begint te worden en je vaak toch naar binnen gaat is daar…tadaaa! Een mooie, zachte plaid om ons de hele avond warm te houden! Multifunctioneel dus zo’n deken.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.