Het verhaal van The Tartan Blanket Company

blog tartan blankets company

Prachtige plaids van The Tartan Blanket Company

We zijn blij met dit mooie merk. Plaids en dekens gemaakt van recycled wol, vaak met tartans (ruiten dus, I love it) in mooie kleurencombinaties. En een duurzame productie met een visie achter dit bedrijf. Tijd om beter kennis te maken met The Tartan Blanket Company.

The Tartan Blanket Co. is opgericht door Emma en Fergus. Het bedrijf is ontstaan ​​uit de wens om een ​​bedrijf te creëren met echte passie en echte ziel. Emme an Fergus wilden prachtige, natuurlijke producten maken die warmte zouden brengen in het hart en de huizen van mensen, en die ook een echt positieve impact zouden hebben op de wereld om ons heen. Het gebeurde echter niet van de ene op de andere dag en het prachtige merk dat ze hebben weten te creëren is het resultaat van vele brainstorm avondjes, een waanzinnige hoeveelheid hard werken, een constant jongleren van familie (ze hebben samen een gezin) en bedrijf en een geweldig team achter de schermen.

deken rood ruiten wol tartan blankets

De start van The Tartan Blanket Company

Emma en Fergus vertellen: In 2014 woonden en werkten we in Londen, maar ons hart was nog steeds verbonden met onze geboortestad Edinburgh. We brachten vele nachten door met praten over onze dromen om een ​​eigen bedrijf te beginnen en hoe dat eruit zou kunnen zien. Na onze bruiloft besloten we een groot risico te nemen en opnieuw een enorme verbintenis met elkaar aan te gaan en samen een eigen bedrijf te starten! Dus we pakten ons leven in Londen in en gingen terug naar het noorden, klaar om aan ons nieuwe hoofdstuk te beginnen. Met Fergus zijn achtergrond in het bedrijfsleven en mijn achtergrond in mode-inkoop en merchandising, zagen we een kans om een ​​moderne benadering te geven aan een van onze favoriete Schotse producten: de tartan deken. Traditionele Schotse tartan dekens zijn gemaakt van wol of kasjmier, wat betekent dat ze allemaal natuurlijk en volledig duurzaam zijn. Natuurlijk en duurzaam zijn twee aspecten waar we ons op wilden focussen, als tegenhanger in de huidige wereld van fast fashion en wegwerpproducten. Maar we wilden dit duurzaamheidselement nog een stapje verder brengen en reisden de wereld rond op zoek naar fabrieken die in overeenstemming zijn met onze ethiek om ons te helpen in onze visie op traditionele Schotse producten met een eigentijds randje.

We beseften al snel dat Schotse molens niet altijd de meest duurzame, transparante en dynamische optie waren, dus gingen we verder weg zoeken. Dit leidde tot een groot avontuur over de hele wereld dat ons enorm veel leerde over het proces van wolproductie, verven, spinnen, weven en afwerken. Na veel verschillende productiemogelijkheden te hebben onderzocht, hebben we twee belangrijke partnerschappen gesloten in India en Binnen-Mongolië. Deze zijn een essentieel onderdeel geworden van de familie van de Tartan Blanket Co.

plaids ruiten wol

Duurzame partnerships

Onze partnermolen in India wordt gerund door een familieteam, dat 100% gerecyclede materialen gebruikt en een gemeenschap van vrouwen ondersteunt die al onze gerecyclede wollen dekens met de hand afwerken, waardoor broodnodige banen worden gecreëerd en elke deken een persoonlijke, unieke afwerking krijgt.

Onze andere partnermolen is een familiebedrijf gevestigd in Binnen-Mongolië dat traditionele, door mensen geleide landbouwmethoden gebruikt, waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Ze werken ook samen met lokale ververs, spinners, wevers en veredelaars, die de dorpsgemeenschap ondersteunen en de transparantie en controle van de productie in stand houden. Vanwege hun klimaat en landbouwmethoden staat dit gebied bekend om de zachtste lamswol en kasjmier ter wereld en hebben we ons assortiment kunnen uitbreiden met dit materiaal. Tijdens de opbouwfase van The Tartan Blanket Company is onze familie ook gegroeid! Onze eerstgeboren Alfie (de hond) kwam bij ons in 2014, gevolgd door de komst van ons kleine meisje Aila in 2016 en daarna onze tweeling Amabel en Mara in 2018. Ze hebben onze wereld echt op zijn kop gezet met hun komst, maar ’never a dull moment’! Net als onze familie is ook ons ​​geweldige kantoor- en magazijnteam erg snel gegroeid. Ons team is een familie op zich, die elkaar en onze klanten ondersteunt en helpt, terwijl ze hun creativiteit en passie gebruiken om moderne, Schots geïnspireerde ontwerpen te ontwikkelen.

wollen dekens recycled

Focus op positieve footprint

Een grote focus voor ons bij het opzetten van dit bedrijf waren de mensen met wie we werken en de impact die we hebben op de planeet, vooral als we groeien. We hebben ons altijd gericht op het zijn van een bewust, ondersteunend bedrijf, maar dit jaar hebben we ons gecommitteerd om een ​​bedrijf met positieve impact te zijn. We willen niet alleen voorkomen dat we een negatieve voetafdruk achterlaten op deze planeet, maar proberen een positieve handafdruk en een beetje meer liefde in ons kielzog achter te laten. We zijn dus super trots dat we onze 1% voor de planeet, 1% voor de mensen-inzet hebben gelanceerd, waar we 2% van alle inkomsten zullen doneren om onze prachtige planeet te helpen beschermen en mensen in nood te ondersteunen. De Tartan Blanket Company is met passie en ziel gemaakt en we proberen dat in elk gemaakt ontwerp, elk geweven product, elke verzonden e-mail, elke bestelling en elk gedoneerd pond te verwerken. We zijn van mening dat dit onze producten zo uniek en echt maakt, souvenirs die je met trots en vreugde kunt koesteren en cadeau kunt doen, ontwerpen om van te houden en dagelijks te gebruiken die generaties lang worden doorgegeven. Als we verhalen van klanten lazen over hoeveel je van je deken hield, is dat een gevoel dat niet te verslaan is; het maakt alle late nachten en hard werken absoluut de moeite waard. Dus bedankt aan iedereen die bij ons heeft gewinkeld, je hebt echt geholpen om onze droom waar te maken!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.