Tips om lekker te slapen in de zomer

blog tip slapen zomer

Tips om lekker te slapen in de zomer

Eindelijk zomer, wat hebben we er lang naar uit gekeken. Maar warme zomerdagen betekent ook zwoele “plaknachten” waarbij de buitentemperatuur soms niet onder de 18 graden zakt. Als je dan toch lekker wilt slapen kun je daar zelf veel aan doen.

Zorg voor een goede nachtrust tijdens de warme zomernachten

Richt je slaapkamer licht en fris in. Kies voor rustige kleuren, veel wit met neutrale kleuren voor je dekbedovertrek, een eventuele sprei op het bed en mooie kussens om het af te maken. Hoe neutraler je slaapkamer is, hoe beter je er je rust vindt en goed inslaapt.

dekbedovertrek beige wit tarwe

Tips om lekker te slapen

Slaap je slecht als het warm is? Er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om een goede nachtrust te krijgen. Ventileer de slaapkamer zodra het ’s avonds afkoelt. Doe dat ’s morgens ook als je opstaat. Zorg ervoor dat je overdag alles zoveel mogelijk dicht houdt. Doe de ramen dicht, sluit gordijnen of jaloezieën. Schud je bed niet op maar laat het beddengoed opengeslagen liggen.

dekbedovertrek groen wit paardenbloemenVerschoon je bed wat vaker als het warm is, want je transpireert meer en verliest dus meer vocht dan normaal. Niets slaapt zo lekker als een fris opgemaakt bed. Kies voor dekbedhoezen die geschikt zijn voor de zomer (gemaakt van katoen bijvoorbeeld) en slaap onder een zomerdekbed.

dekbedovertrek blauw wit bergen
Ontspan voor het slapengaan, ga niet direct na het zien van een film naar bed en werk niet door tot vijf minuten voor het slapengaan. Maak je hoofd leeg, dan slaap je veel gemakkelijker in.

dekbedovertrek paars wit lavendel

Iedereen verdient een mooie slaapkamer.

De slaapkamer is allang niet meer “de plaats waar je bed staat”. Slaapkamers worden tegenwoordig door veel mensen met zorg en smaak ingericht. Wil jij ook een mooie slaapkamer waar je kunt genieten van een welverdiende nachtrust, dan zijn de artikelen van Ookinhetpaars.nl echt iets voor jou. Mooie dekens, stijlvolle kussens en spreien en niet te vergeten de mooiste dekbedovertrekken. Je kunt er een mooi en fris geheel van maken voor een zomer met zorgeloze en verkwikkende nachten.

blauwe sprei linnenWe hopen dat je met deze tips lekker, rustig en niet te warm slaapt in de zomer.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.