Tips voor altijd de zomer in je huis

blog zomers interieur kussens plaids geel blauw

Een zomers interieur

Heerlijk die zomer. Nou ja, als het mooi weer is dan want helaas is dat niet altijd zo in Nederland. Deze blog schrijf ik bijvoorbeeld op een niet zo zomerse dag. Maar voor het weekend is veel zon beloofd. Dan kunnen we weer genieten van wat zomerse dagen. En juist omdat zomer zo lekker is, heb ik ook in huis zin in zomer en kleur. Want zomer is het maar even, de zomer in je huis halen kan het hele jaar door.

Hoe pak je dat nu aan, de zomer in je huis brengen? Dat kun je het beste doen met kleur. Geel is natuurlijk de eerste kleur waar je dan aan denkt als je aan de zomer denkt. Geel is de kleur van de zon en ook van zonnebloemen. Dus met geel in huis, raak je snel in zomerse sferen. Maar niet alleen geel is een zomerkleur. Ook andere kleuren kunnen je huis die zomerse uitstraling geven. Pasteltinten zoals mintgroen, lichtblauw en zachtroze geven je huis ook een frisse zomerse uitstraling. Ook het gebruik van veel wit in huis als basis draagt bij tot een heldere uitstraling en dus een zomers gevoel.

oranje koraalrode plaid grand foulard

Gebruik kleur in huis

Maar hoe pas je kleur nu het beste toe? Het is mooi om te starten met een rustige basis. Kies voor witte muren en bijvoorbeeld een houten vloer. Vervolgens kun je lekker los gaan met woonaccessoires in de door jouw gekozen zomerse kleurtjes. Ik geef je hier een paar inspirerende voorbeelden.

gele plaid terras

Gele woonaccessoires

Geel dus zoals ik al zei. Geel staat voor zon, vrolijkheid, en warmte. Geel in je huis zorgt voor een glimlach op je gezicht. Zelfs op de somberste en koudste winterse dag geeft geel in je interieur meteen warmte. Met wat leuke gele kussens geef je een pittig zomers accent aan je bank. Maar je kunt de kleur geel ook terug laten komen in grotere dingen zoals je meubels. Kies bijvoorbeeld voor twee felgele stoeltjes. Ook kun je de kleur geel terug laten komen op de muren. verf bijvoorbeeld een muurtje een zachte kleur geel. Of kies voor een leuk behangetje.

Geel is er in vele tinten, van zacht pastel geel, tot felgeel tot okergeel en mosterdgeel. Oker en mosterd zijn kleuren die je meer in de winter gebruikt, dan maak je het net wat warmer. Wissel in het voorjaar af met ene frisse kleur geel. Wat narcissen op tafel en je lente, of bijna zomergevoel is begonnen.

bank zomer kussens plaid

Pasteltinten

Een andere tip voor een zomers interieur is om te kiezen voor pasteltinten. Pastel geeft een zachte kleur aan je woonkamer en het wordt niet snel druk, wat je bij geel toch wat sneller hebt. Een idee is het om te kiezen voor één accentkleur, mintgroen, zachtroze of lichtblauw bijvoorbeeld. Maar omdat pasteltinten goed met elkaar combineren is het leuker om deze kleurtjes samen te gebruiken. Op deze mooie foto zie je een prachtig voorbeeld van een muur in een zachte tint met daarbij een neutrale grijze bank met daarop een mooie mix kussens en plaids.

bank kussens plaids zomer pastel

Natuur in je woonkamer

Een geheel andere manier om zomer in je huis te brengen is niet met kleur maar door de natuur naar binnen te halen. Leuke cactussen en mooie tropische planten geven een instant zomer gevoel. Creëer op deze manier een Mexicaans sfeertje. De planten kun je natuurlijk aanvullen met andere woonaccessoires zoals een stoere kruik, kussens of een tableau met vrolijke kaarsen. Een een mooie katoenen grand foulard over je bank geeft deze ook meteen een meer zomerse uitstraling. Tip: een grand foulard is vaak lekker groot, dus die kun je in de winter ook als sprei op bed gebruiken. Zo haal je de zomer ook in je slaapkamer.

gele grand foulard
Kies jij ook voor zomer in je huis? En heb je een zomerse tip. Deel ‘m dan hier.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.