Tips en inspiratie voor een thuiswerkplek waar je goed kunt werken

fijne thuiswerkplek

Sinds vorig jaar werken we allemaal een stuk meer thuis dan voorheen. Dit is iets wat voorlopig nog zo zal blijven. Daarom is het fijn om een werkplek in te richten thuis waar jij goed kan studeren of werken. Hoe comfortabeler je je thuiswerkplek inricht, hoe lekkerder je er zult werken. Dus ga er lekker voor zitten en doe in deze blog inspiratie op om van jouw huis ook een fijne werkplek te maken.

De basis van je werkplek thuis

De basis van je werkplek is belangrijk, zorgt voor een goede tafel op de juiste hoogte zodat je ergonomisch goed kunt werken. Een fijne stoel, waar je goed in zit, is ook belangrijk. Heb je zo’n saaie zwarte bureaustoel gekregen van je werk? Fleur deze dan op met een mooi plaid. Richt je werkplek thuis zo in, dat jij je goed kunt concentreren. Werk je graag in veel daglicht en houd je ervan om naar buiten te kunnen kijken? Zorg dan voor een plek bij het raam. Daglicht is natuurlijk sowieso gezond, kom maar door met die vitamine D!

 

thuiswerken inspiratie

Ook is het essentieel dat dat je ongestoord kunt werken. Kies ervoor om je plek rustig en georganiseerd te houden zodat je niet onnodig afgeleid wordt. Neem tussendoor voldoende pauze en ga een stukje lopen. Zorg ervoor dat je na elke werkdag even een paar minuten de tijd neemt om je werkplek op te ruimen en opnieuw te organiseren. Zo kun je de volgende dag weer fris beginnen aan een nieuwe werkdag.

Wist je ook dat geur rechtstreeks verbonden is met het deel van de hersenen dat is gekoppeld aan geheugen en emotie? Een lekkere geur kan dus helpen om informatie beter te onthouden of productiever te zijn. Denk eens aan het branden van een heerlijke geurkaars of plaats een aroma diffuser op je thuiswerkplek.

comfortabel thuiswerken

Onze kussens vind je hier

Maak een heerlijke lunch- of meetingplek in je tuin

Het is in Nederland niet altijd mooi weer, maar als de zon schijnt en je kan thuis werken, dan moet je hiervan genieten! Dat is een voordeel van niet naar kantoor hoeven, je kunt in je pauze lekker naar buiten gaan. Als je de luxe van een heerlijke tafel met stoelen in de tuin hebt kun je deze opvrolijken en comfortabeler maken met leuke kussens voor goede ondersteuning van je rug.  Maar wat je ook kunt doen is een picknickkleed op de grond leggen met een aantal kussens voor extra comfort. Zo kun je in je eigen tuin heerlijk even pauze nemen. Geniet van de geluiden van de natuur, neem een momentje voor jezelf en kom tot rust. Natuurlijk is het ook ideaal om bij mooi weer een overlegmoment in te plannen met een collega in je eigen tuin. Zo kun je tijdens je werkoverleg lekker in de zon zitten.

thuiswerken picknick lunch

Bekijk de picknickkleden

Neem een kijkje in onze webshop om inspiratie op te doen om van jouw thuiskantoor een gezellige en comfortabele plek te maken. Ontspanning is immers belangrijk om weer productief verder te kunnen. Wij wensen je veel succes en plezier met inrichten van jouw thuiswerkplek!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.