Tips voor een stressvrije slaapkamer

stressvrije slaapkamer met PVC

De slaapkamer is een plek in huis waar je tot rust kunt komen. Hier kun je heerlijk op je kussen neerploffen en alles vergeten. Het is belangrijk dat de slaapkamer een rustige sfeer heeft. Maar dat betekent niet dat het meteen saai moet zijn. Wij hebben een aantal producten op een rijtje gezet die je in huis moet halen om van je slaapkamer een stressvrije zone te maken.

PVC vloer

De PVC vloer wordt steeds meer gebruikt in onze huizen en is een goede keuze voor de slaapkamer. Deze vloer is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, zodat je makkelijk iets kunt kiezen waar je rustig van wordt. Denk bijvoorbeeld aan de houtlook PVC vloer van Roobol. PVC vloeren gaan lang mee, zijn gemakkelijk schoon te maken en houden geen vuil of allergenen vast. Dit is handig als je last hebt van stofmijt of allergieën, maar eigenlijk prettig voor iedereen. Je hebt dus nergens last van, en hoeft geen moeilijk onderhoud te verrichten. Ideaal, toch?

Bed en beddengoed

Het belangrijkste is misschien wel het bed en het beddengoed. Kies een matras die het beste bij je past en genoeg ondersteuning biedt. Je zou een verenbed kunnen toevoegen om je matras te verbeteren. Daarnaast is het mogelijk om je bedbodem te upgraden. Probeer verschillende kussens uit en kies degene die je het prettigst vindt. Gebruik ook kussenhoezen zodat ze makkelijk schoon te maken zijn. Verder mogen we de lakens niet vergeten. Kies voor lakens van 100% Egyptisch katoen met een draaddichtheid van meer dan 200 voor ultiem comfort. Gebruik een donzen dekbed met een verwisselbare dekbedovertrek van 100% katoen, en zorg ervoor dat alles op je bed zacht en comfortabel is. Je kunt ongemakkelijke elementen zoals kussens met kralen, stijve dekens en bedframes van prikkend metaal beter vermijden. Dit is alleen maar onprettig. Gelukkig hebben we bij Ookinhetpaars super comfortabele dekens en spreien.

Zachte verlichting

Zorg ervoor dat het licht zacht is. Het is belangrijk om de juiste verlichting te hebben in de slaapkamer. Dit beïnvloedt de sfeer en zorgt voor een evenwichtig gevoel. Zachte verlichting creëert rust voordat je gaat slapen en geeft een ontspannen gevoel als je opstaat. Kies één lamp die de kamer goed verlicht, bijvoorbeeld een opvallende hanglamp. Voeg dimbare spotjes toe voor een intiemer effect. Zachte verlichting is warm en gezellig, precies wat je wilt in een stressvrije slaapkamer!

Hou het simpel

In een rustige en stressvrije slaapkamer wil je niet te veel dingen hebben. Houd het simpel. Maar niet zo simpel dat het eruitziet als een ziekenhuis. Je wilt nog steeds dat het gezellig is. Je kunt wel accessoires gebruiken, maar kies ze zorgvuldig in een bepaalde kleurencombinatie. Probeer te veel verschillende kleuren te vermijden. Anders wordt het moeilijker om die rustige sfeer te creëren. Met deze tips creëer jij een slaapkamer waar je heerlijk tot rust kunt komen. No more stress!

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.