Tips voor zwart in je interieur

zwart in je interieur

Zwart in je interieur

Zwart is gedurfd in je interieur. De kleur straalt luxe uit. Ook staat zwart heel stijlvol, mits op de juiste manier toegepast. Je kunt de kleur op verschillende manieren toevoegen aan je interieur. Lees dus snel verder in deze blog over tips voor zwart in je interieur.

zwart in je interieur

Terug van weggeweest

Juist omdat zwart zo’n gedurfde kleur is, kiest niet iedereen ervoor. Toch komt de kleur zwart in steeds meer interieurs terug. Dit heeft natuurlijk deels te maken met populaire televisieprogramma’s waarin huizen worden gerestyled. Hier zie je veelal stalen kozijnen en trappen in het zwart terugkomen. Ook meubels en wanden die deels in deze kleur zijn maken een comeback. De trend past goed bij een industrieel interieur.

Let er bij zwart wel op dat je voor goede combinaties kiest. Zwart in je interieur kan in sommige gevallen niet bij jouw stijl passen, bijvoorbeeld als je houdt van een Scandinavisch interieur.

zwart

Maak een statement met zwart in je interieur

Met zwart in je interieur kun je echt een statement maken. Ga voor stalen kozijnen of verf ze zwart. Vervang je witte deuren door zwarte varianten. Houten jaloezieën of shutters passen ook goed bij een zwart interieur. Of natuurlijk zwarte gordijnen, ga voor een luxe stof zoals velvet. En om dat luxe gevoel helemaal compleet te maken kun je dit combineren met velvet kussens.

En als je echt een waaghals bent kun je (een deel van) de muren zwart verven. Let er wel op dat je een muur kiest waar het meeste licht op valt. Zo wordt het geheel niet té donker. Vind je een gitzwarte muur toch iets te ver gaan? Kies dan voor een behang met grafisch design en zwarte details. En krijtverf is ook een heel leuk alternatief. Ook handig om de boodschappen of een afspraak op te schrijven. En voor kinderen natuurlijk helemaal geweldig, een muur waar ze op mogen schrijven.

zwart in je interieur

Zwart-wit en de verlichting

Je interieur hoeft natuurlijk niet helemaal zwart te zijn. De combinatie met wit is een goede. Zo kun je kiezen voor een zwarte plaid. Afwisselen met kussens in zwart en kussens in wit. Kies voor verschillende materialen zoals velvet, katoen of wol. Zo wordt het geheel wat aaibaarder. Verlichting is in een zwart interieur heel belangrijk. Hierbij kun je het beste voor lampen kiezen met een natuurlijke uitstraling. Daardoor krijgt de ruimte een warmere en speelsere look. Grote lampenkappen van bamboe versterken het luxe gevoel van je zwarte interieur.

In welke kamers kun je zwart toepassen?

Zwart in je interieur kun je overal toepassen. Wij hebben de kamers voor je op een rijtje gezet.

trend zwart

Woonkamer

In je woonkamer kun je zwart toepassen door een statement te maken met zwarte meubels en een zwarte bank. Bij de meubels is het wel belangrijk om erop te letten of je voor hoogglans wilt kiezen of voor mat. Op sommige zwarte meubels zie je sneller vlekken, dus houd daar vooral rekening mee als je kinderen hebt. Zoals eerder in de blog al geschreven staat, zijn zwarte stalen kozijnen helemaal hip. Je ziet ze in praktisch elk make-over of verhuisprogramma terugkomen.

Keuken

Een zwarte keuken is nog zo’n voorbeeld van iets dat je nu steeds terug ziet komen. Je hoeft natuurlijk niet meteen een nieuwe keuken aan te schaffen. De meeste keukenkastjes kun je gewoon zelf oververven. Een zwarte keuken staat het mooist in een ruimte die verder licht is. Kies dus niet voor te donkere tegels of een donker laminaat.

Slaapkamer

In chique hotellobby’s en kamers zie je vaak zwart terugkomen. Dit komt omdat zwart luxe uitstraalt. In de slaapkamer kun je dit terug laten komen door voor een stoere plaid van het merk Moyha te kiezen. Hoogwaardige materialen, rustige kleuren en hoge kwaliteit: dat kenmerkt de prachtige plaids van dit merk. Of je nu voor een lekker dik wollen exemplaar gaat, of een fijne katoenen woondeken: je hebt jarenlang plezier van deze duurzame plaids! Bovendien stralen deze plaids luxe uit, wat goed past bij de hotelsfeer die je in jouw slaapkamer wilt creëren. Een zwart bed met een mooi hoofdbord mag natuurlijk ook niet ontbreken in jouw slaapkamer. Accessoires zoals een grote zwarte vaas met droogbloemen en grote schemerlampen op de nachtkastjes misstaan ook niet bij deze trend.

Badkamer en toilet

De badkamer en het toilet zijn bij uitstek ruimtes waar zwart heel mooi kan staan. Nu denk je misschien dat zwart een ruimte nog kleiner maakt en dus niet geschikt is voor het toilet. Het klopt dat wit ruimtes groter laat lijken dan zwart. Maar dat neemt niet weg dat zwarte tegels prachtig kunnen staan in de badkamer of het toilet.  Een badkamer in het zwart heeft een rustgevende effect. Vooral gecombineerd met hout waan je je in een spa. Daarmee krijgt het geheel ook meer warmte. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker betonnen accenten terugkomen in de badkamer. Dit past goed bij een minimalistische stijl.

industriele zwarte badkamer

De betekenis van de kleur zwart

Zwart wordt gezien als:

  • Chique
  • Mysterieus
  • Luxe
  • Stoer
  • Elegant
  • Dramatisch

Hoe pak je dat aan, zwart in je interieur?

Zwart in je interieur hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt de luxe uitstraling van zwart als snel creëren door de volgende punten toe te passen:

  • zwarte (hoogglans) tegeltjes in de keuken of wc
  • zwart wit foto’s in mooie lijsten
  • zwarte manden voor je plaids
  • zwarte vazen en bloempotten
  • zwarte kozijnen
  • zwarte kussens van zachte velvet stof
  • zwart-witte plaid voor onder je bank en bed
  • zwarte lambrisering
  • zwarte lampenkappen en schermerlampen
  • zwart bankstel
  • zwart combineren met koper, zilver, goud of matzwart (ton-sur-ton)

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en weet je nu hoe je zwart in je interieur kunt toepassen! Ga jij all the way of begin je met wat zwarte details? Laat het ons weten in de comments :-).

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.