Je tuin of balkon lente klaar maken

tuin en balkon lenteklaar

Je tuin of balkon lente klaar maken

Het voorjaar staat weer voor de deur! In maart kan het nog wat fris zijn, maar voor je het weet komen de eerste lente zonnestralen weer door. De hoogste tijd om je tuin of balkon om te toveren tot een heerlijke relaxplek waar je kunt genieten van het lenteweer. Zeker gezien de huidige situatie is een ontspanningsplek aan huis erg fijn. Reizen zal misschien mondjesmaat weer worden toegestaan maar veel mensen zullen toch kiezen voor een ‘staycation’. Een vakantie rondom huis kan toch net zo goed ontspannend zijn?! Maak daarom met deze tips je balkon of tuin lente klaar!

Maar hoe kleed je de tuin of het balkon gezellig aan? Naast het tuinmeubilair, veel planten en bloemen voor een urban jungle effect (helemaal van nu) maken accessoires het verschil. Denk aan lampjes, een mooie schaal van natuurlijk materiaal, leuke borden en glazen, een bijzettafel of bijvoorbeeld een hangmat om heerlijk in te kunnen relaxen. Mooie plaids en kussens met een zomers kleurtje maken je lente- en zomer balkon of tuin helemaal af.

lenteklaar tuin en balkon

Bekijk onze picknickkleden

Heb je een fijne zithoek of relaxte loungeset? Goede kussens zijn daarbij geen overbodige luxe. Om het rustig te houden, kies je voor neutrale kleuren. Daarnaast kun je het opfleuren met kleine kussens in frisse pasteltinten. Je kan er ook voor kiezen om de kleuren van je woonkamer door te voeren in je tuin of balkon. Zo vergeet je bijna dat je in je achtertuin of op je balkon zit! In de tuin of een park in de buurt (wanneer het weer mag) kun je ook heerlijk gaan picknicken, daar zijn deze picknickkleden geschikt voor. Kenmerkend is dat deze kleden van een kant puur wol zijn en aan de andere kant van waterafstotend materiaal. Ideaal dus!

lenteklaar tuin en balkon

Shop een geweven katoenen plaid

In de avond koelt het vaak nog af, een lekker zachte plaid biedt dan uitkomst. Kies voor een geweven plaid in dun zacht katoen, die heerlijk soepel valt. Een wollen plaid is ook fijn en kun je ook in de zomer nog gebruiken. Wol heeft namelijk de eigenschap dat het warm is in de winter en koel in de zomer. Dus die heerlijke wollen plaid kan gerust mee naar buiten toe! Zo kun je nog een uurtje langer buiten genieten. Bijvoorbeeld met een goed boek en een lekker glas wijn.

Maak van de tuin een verlengstuk van je woonkamer zodat je optimaal kunt leven en thuis een heerlijk vakantiegevoel krijgt. Zo ben je niet afhankelijk van het Nederlandse klimaat en kun je, ondanks dat het wat koeler is, toch heerlijk genieten buiten.

lente kussens

Snel naar wollen plaids

Wil je wel graag je tuin of balkon opknappen maar heb je een beperkt budget? Investeer dan in een paar mooie kussens waar je meerdere jaren mee kan doen en ga voor andere accessoires langs bij de kringloopwinkel. Hier vind je vaak verrassend leuke dingen! Bij tuincentra kun je voor een paar euro al zaadjes kopen om eigen groenten te kweken. Het kweken van je eigen groenten (eventueel samen met je kinderen) is niet alleen ontspannend om te doen, maar is ook duurzaam en ontzettend leuk om een heerlijk gerecht mee te bereiden. Win win!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.