Van saai naar sfeervol: 4 creatieve manieren om je tuinhuisje in te richten

tuinhuisje inrichten

Van saai naar sfeervol: 4 creatieve manieren om je tuinhuisje in te richten

Droom jij al jaren over een leuke blokhut of beschik je toevallig al over een tuinhuisje die wel een make-over kan gebruiken? Een tuinhuis is namelijk veel meer dan alleen een handige opslagplaats. Met wat inspiratie en energie tover jij zo jouw blokhut om tot een echte verlenging van je woonkamer, of juist een heerlijke plek om even bij te komen in de groene omgeving van je eigen tuin. Lees snel verder om erachter te komen hoe je een tuinhuisje leuk kunt inrichten.

Tijd voor een make-over!

Blokhutten komen in alle soorten en maten en bij Tuinspecialist Van Kooten kun je zelfs je tuinhuisje op maat laten maken, zodat hij perfect aansluit op jouw wensen. Of je nu een grote tuin hebt, een iets kleinere tuin of een bestaand tuinhuisje dat wel wat extra liefde kan gebruiken, voor elke blokhut is er wel een passende make-over die jou de ruimte geeft om helemaal jezelf te zijn. We hebben de leukste blokhut ideeën voor je op een rijtje gezet:

De cozy leeshoek

Graag in alle rust je boeken of tijdschriften lezen? Een tuinhuis biedt de ideale oplossing, dicht bij huis (en de keuken voor lekkere thee en koekjes) maar net ver genoeg om echt in alle rust te kunnen genieten van je boek. Richt jouw nieuwe favoriete ruimte in met ten eerste een fijne luie stoel of bank, met wat heerlijke kussens als ondersteuning voor je rug. Ga voor een leuke bijpassende poef, een stapel wollen dekens voor elk seizoen en uiteraard een bijzettafeltje, boekenkast of kist en een goede leeslamp. Maak het helemaal af met een radiootje voor achtergrondmuziek en wat persoonlijke foto’s of quotes uit je favoriete boeken als decoratie op de muur.

De studeerkamer

Werk je veel vanuit huis of ben je druk bezig met een studie of onderzoek? Dan kan een blokhut de perfecte oplossing bieden om echt vol concentratie aan het werk te gaan. Binnenshuis kunnen de huisgeluiden je concentratie nog weleens verstoren, maar in je eigen tuinhuis zit je heerlijk rustig en ben je toch nog ‘gewoon thuis’.

Richt je nieuwe buiten study room in met een fijn bureau met bijpassende stoel, zorg voor een stabiele internetverbinding en fijne verlichting en creeer genoeg opbergruimtes voor al je boeken en papieren. Maak het helemaal af met een fijne brainstorm hoek met een lekker dik tapijt en bijpassende kussens zodat je even heerlijk kunt brainstormen en out-of-the-box kunt denken. Vergeet niet om de blokhut goed te installeren en om voor de zekerheid een lekker warm dekentje voor je benen aan te schaffen, zeker als je voor je werk lange periodes stil zit.

De lounge hoek

Iedereen houdt wel van een feestje op z’n tijd, zoals een gezellige barbecue tijdens de zomermaanden of een heerlijke borrel tijdens de donkere wintermaanden. Maar om nu telkens je hele huis de dag van te voren spik en span te hebben, om het vervolgens weer helemaal opnieuw op te ruimen de dag na het feestje is soms zo’n gedoe.

Een fijne blokhut biedt de ideale oplossing, je kunt deze extra ruimte inrichten als een echte gezellige loungehoek, dus elke dag wel ruimte voor een feestje! Kies voor een grote loungebank met weerbestendige kussens en een reeks aan bijpassende dekens, zoals grand foulards, die je gasten warm houden tijdens de iets frissere zomeravonden en zelfs tijdens de wintermaanden. Ga voor sfeervolle binnen- en buitenverlichting en een goede barbecue of vuurkorf. Maak het helemaal af met een klein koelkastje om je hapjes en drankjes lekker koel te houden en een goede speaker voor een leuk achtergrondmuziekje.

Een speeltuin in eigen huis

Zeker als je kinderen hebt kan een tuinhuisje ontzettend leuk zijn, je kunt namelijk een privé buitenspeelparadijs creëren in de veilige omgeving van je eigen tuin. Tover jouw tuinhuis op tot een droomhuis voor de kinderen, met een modder keukentje en zandbak buiten en binnen een gezellige beschermde omgeving waar jouw kleintjes heerlijk tot rust kunnen komen. Zo kun je je tuinhuisje leuk inrichten voor je kinderen.

Richt je blokhut in met een lekker dik tapijt en vele verschillende dikke kussens, zorg voor genoeg opbergruimte voor eventueel speelgoed en een laag tafeltje waar ze urenlang aan kunnen spelen, kleuren of kleien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak het helemaal af met een gezellige leeshoek en laat zoveel mogelijk ruimte vrij voor de fantasie van je kinderen. Denk ook aan goede verlichting en isolatie, zo kunnen jouw kinderen het hele jaar lekker veilig in de buitenlucht spelen.

Helemaal enthousiast geworden? Waar wacht je nog op! Zet je ideeën voor jouw tuinhuis op een rijtje, zoek online naar het passende huisje en laat je blokhut thuis bezorgen. Stijl hem helemaal zoals jij wilt, passend bij je interieur of juist een totaal contrast. Creëer je eigen toevluchtsoord, je eigen oase van rust of feestjes in eigen tuin!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.