Urban Jungle

Urban Jungle interieur inspiratie blog

Urban Jungle, de trend zet zich voort!

Inderdaad, zoals de titel al aangeeft is het geen nieuwkomer voor je interieur, deze groene trend. De afgelopen tijd zagen we de invloed van botanische prints en het gebruik van groen al sterk opkomen in huis. Volgens de trendwatchers zet de trend door en blijft Urban Jungle nog wel even te zien in onze huizen. De botanische prints zijn overal in huis gespot; in de badkamer, op het beddengoed, als zitting van een eetkamerstoel, in groene kussens, op servies en ga zo maar door.
Urban betekent letterlijk ‘stedelijk’ en dat staat dus ver af van Jungle, het groene, de natuur. Maar misschien is het contrast tussen stedelijk en groen wel net het spanningsveld waar ze met deze trend naar op zoek zijn. De behoefte om meer groen in huis te halen is groot. We zitten, zeker in het najaar en de winter, veel binnen en zien dan weinig natuur. De grillige vormen en het natuurlijke van groen is een mooie verzachting en spannend contrast tegen de strakke, cleane architectuur die de laatste jaren in veel huizen is toegepast.

planten serre urban jungle
Arno Smit

Planten in huis

Durf jij het aan om een muur te behangen met een jungle print? Het resultaat is zonder twijfel erg indrukwekkend. Maar er zijn ook andere manieren om de natuur meer in huis te halen. Door gebruik te maken van een paar leuke kussens op je bank zet je ook de juiste toon. Zet je bank iets van de muur af en maak daardoor plaats voor een frisse kamerplant of zet een hoekje vol met meerdere planten bij elkaar.
In plaats van het behang kun je je ook op een andere manier concentreren op je muren. Ga op zoek naar een aantal mooie prenten of foto’s. Lijst ze mooi in of hang ze nonchalant met wat tape aan de muur. Doe dit boven een kastje of tafeltje met daarop ook wat planten en je blikvanger is klaar.

planten kast urban jungle interieur
Vital Sinkevich

Heb je een tekort aan ruimte in je huis maar wil je wel lekker in het groen zitten? Helemaal hip zijn de hangende planten in een macramé houder. Of zet een aantal planten op een sierkastje eventueel onder een glazen stolp. Zo maak je een soort van minituintje dus! Maar ook met alleen de kleur groen kun je heel wat bereiken. Wij denken dan natuurlijk aan bijvoorbeeld een mooie groene plaid op de bank. Gecombineerd met wat grijze kussens hou je het rustig en in stijl. Wil je liever lekker knallen met Urban Jungle, doe dan gek en combineer je groene inrichting met wat roze kussens.

planten werkplek urban jungle
Farrel Nobel

Het allermooiste is dat je met deze trend eigenlijk niet fout kan gaan. Wat je ook mixt met elkaar, de rust en vaak de eenvoud die erdoor ontstaan is het perfecte thuiskomen! Dit komt met name door het gebruik van de vele groentinten, die altijd bij elkaar passen en een rust uitstralen. Wil je het rustig houden maar alleen groen vind je wat saai, ga dan voor de combinatie met wat aarde tinten. Zo hou je natuurlijke tinten bij elkaar. Het merk House in Style en Silkeborg Uldspinderi hebben prachtige rustige producten die hier perfect bij passen. Ook het Deense merk Elvang heeft een collectie met natuurtinten.
En in de slaapkamer trek je de Urban Jungle trend natuurlijk door met een mooie deken of sprei.

plant tafel urban jungle
Kristine Weilert
Deze blog is geschreven door onze gastblogger Kim Lembrechts. Kim Lembrechts heeft ook haar eigen website: Stijllink. Kim is Belgische en woont nu in Nederland. Ze is moeder van 3 kinderen. Kim haalt haar energie en plezier uit het samenwerken met anderen om zo gezamenlijk tot een verrassend en mooi resultaat te komen.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars
Gratis in je mail

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen: Heel erg bedankt voor het kleur e-magazine. Ik werd er helemaal blij van (en geïnspireerd).
close-link