Wat is het verschil tussen een wiegdeken en een ledikantdeken?

wiegdeken ledikantdeken

Wat is het verschil tussen een wiegdeken en een ledikantdeken?

Bij Ookinhetpaars kun je terecht voor een leuke wiegdekens en ledikantdekens. Allemaal zijn ze zacht en warm voor je baby. Koop een babydeken voor je eigen baby of als kraamcadeau. Ons assortiment bestaat uit alleen maar hoge kwaliteit babydekens. De babydekens zijn duurzaam gemaakt en gaan dus jaren mee. Een wiegdeken of ledikantdeken is veilig. Deze dekens hebben zelfs een isolerende werking om je kleintje op temperatuur te houden. Maar wat is het verschil tussen deze dekens eigenlijk? Wij leggen het je in deze blog uit!

Babydekens

Wiegdeken

Een wiegdeken moet veilig, warm en zacht zijn. Onze wiegdekens zijn allemaal van het Zweedse merk Klippan. Klippan staat voor veiligheid en kwaliteit. Al hun producten zijn gemaakt van ecologische katoen of ecologische wol. Dus gemaakt met zorg voor het milieu. Er worden geen schadelijke stoffen gebruikt bij de verwerking van de wol of het katoen. Daardoor is een wiegdeken van Klippan zuiver van natuurlijk materiaal. Je kindje slaapt warm en veilig onder een zachte wiegdeken. De wiegdekens hebben een formaat van 65 x 90 cm of 70 x 90 cm. Een fijn formaat voor kleinere baby’s om ook goed onderin ingestopt te worden. Hiervoor is een ledikantdeken dan weer te groot. Een wiegdeken gebruik je in het wiegje totdat je baby maximaal 6 maanden oud is. Daarna kun je het dekentje nog prima gebruiken voor bijvoorbeeld onderweg in de auto of op de camping.

Wiegdeken

Ledikantdeken

We hebben ledikantdekens in het assortiment van de Scandinavische merken Klippan en Lapuan Kankurit. Het merk Lapuan Kankurit komt uit Finland. Daar weven ze prachtige plaids en kinderdekens. Ze maken gebruik van mooie Scandinavische patronen en zachte kleuren. De plaids zijn geweven van pure wol die heerlijk warm en zacht is. De ledikantdekens zijn dus een stukje groter dan de wiegdekens. Onze ledikantdekens hebben het formaat 90 x 130 cm of 90 x 140 cm, de standaardmaat. Als je kind ook uit het ledikant is gegroeid kun je de ledikantdeken nog steeds gebruiken. Je hoeft de deken dus niet weg te gooien maar kan ‘m ook nog prima gebruiken voor bijvoorbeeld op de bank of kinderpicknick. Of wat dacht je van hutten bouwen met hoeslakens en de ledikantdeken samen met je kind? De dekens zijn zo gemaakt dat ze jaren mee kunnen. Wel zo duurzaam toch?
Ledikantdekens

Bij Ookinhetpaars zijn we dol op natuurlijke materialen. Vrijwel alle artikelen in de webshop zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals linnen, wol en katoen. En dan letten we er ook nog op dat de artikelen dier- en natuurvriendelijk worden geproduceerd. Ook bij  de babydekens van Klippan en Lapuan Kankurit is dat het geval. Je kan bij ons dus met een gerust hart shoppen voor je kleintje!

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.