Vintage woonaccessoires in je interieur

vintage woonaccessoires interieur

Hoe combineer je mooie vintage items in de rest van je interieur?

In woontijdschriften en interieurblogs, steeds vaker zie je de term ‘vintage’ verschijnen. Dat vintage hot en happening is, is wel duidelijk! Vintage meubels of woonaccessoires passen zeker niet alleen in een oud huis. Eigenlijk staat vintage mooi in elk interieur, van modern tot klassiek. Zolang je de vintage items maar goed met de rest combineert.  Dus of je nu van modern en strak houdt, of van klassiek of landelijk, vintage items geven je interieur karakter en sfeer.

groene kast

Wat is vintage?

Maar wat is vintage nu eigenlijk? Bij vintage denken veel mensen al snel aan tweedehands, maar dat hoeft helemaal niet! Een tweedehands product (of het nu bijvoorbeeld kleding is of een meubelstuk) wil alleen maar zeggen dat het ooit eerder is gebruikt door iemand.  Daarentegen kan vintage ook hartstikke nieuw zijn en hoeft dus niet altijd al ooit eerder te zijn gebruikt. De definitie voor vintage is: ‘een product dat ouder is dan vijftig jaar of duidelijk van een bepaalde stijl of periode is’.

accessoires vintage
Het goed combineren van verschillende stijlen in je interieur zorgt voor een eigentijds en uniek karakter en houdt het ook spannend. Je kunt kiezen voor een echte eyecatcher zoals een mooie grote vintage buffetkast. Maar ook is het leuk om door middel van vintage woonaccessoires het huis een eigen uitstraling en look te geven.

Vintage woonaccessoires

Er zijn verschillende vintage woonaccessoires die je regelmatig in interieurs ziet. Een mooi voorbeeld hiervan zijn oude camera’s. Van oorsprong natuurlijk geen woonaccessoire maar een gebruiksvoorwerp, maar in het huidige interieur een echte blikvanger. De vintage camera’s heb je in verschillende soorten en uit verschillende periodes.

camera vintage woonaccessoires

Een oude schoolplaat

Ook erg leuk: oude schoolplaten. Met nostalgie uit je schooltijd, of die van je ouders:-). Zo’n schoolplaat is echt een plaatje aan de wand en je hebt een echte klassieker te pakken. Zeker nu alle scholen overgaan op digitale schoolborden zie je de oude schoolplaten verdwijnen. Zonde want het is een echte blikvanger voor je muur! Dus scoor er nog gauw in voordat ze niet meer te krijgen zijn.

Een ander mooi vintage item dat je veel ziet in interieurs zijn oude koffers. Ook hiermee kun je alle kanten op. Op de kinderkamer om speelgoed in op te bergen en in de woonkamer voor je verzameling plaids. Ik heb er zelf ook een paar, uit de familie maar ook gekocht en ik gebruik ze voor van alles.

Vintage combineren in huis

Kortom, vintage items vertellen een verhaal, hebben een stoere uitstraling en maken je interieur uniek. En wees niet bang dat vintage items je interieur een stoffig en oubollige uitstraling geven. Juist niet! Oud en nieuw laten zich prima met elkaar combineren. Combineer een vintage item met een nieuw woonaccessoire waardoor je een frisse uitstraling krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een oud rotan stoeltje gecombineerd met mooie kussens.

gele kussens bank

Maar ook nieuwe items kunnen de uitstraling hebben van vintage. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze katoenen plaids, nieuw, modern design maar door het patroon toch een leuke vintage look.

katoenen plaids

Deze blog is geschreven door Femke Hermans. Door de week houdt Femke zich bezig met het schrijven van teksten in haar rol als communicatie adviseur. In haar vrije tijd besteedt ze naast haar net gekochte huis inrichten, veel aandacht aan het vinden van de leukste unieke vintage vondsten op allerlei (rommel)marktjes in binnen- en buitenland.

Femke

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars
Gratis in je mail

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen: Heel erg bedankt voor het kleur e-magazine. Ik werd er helemaal blij van (en geïnspireerd).
close-link