Inspiratie voor een vloerkleed

Blog vloerkleed

Een vloekleed van koeienhuid; doen of niet?

Een vloerkleed kan een essentieel onderdeel zijn van je interieur. Het kan een ruimte aankleden en zorgen voor extra comfort naast de comfort die je natuurlijk al hebt van een warme plaid. Naast het vintage vloerkleed, is een vloerkleed van koeienhuid een optie die steeds populairder wordt. Maar voordat je overgaat tot de aanschaf van zo’n kleed, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we de voordelen van een koeienhuid vloerkleed, hoe je het kleed schoonmaakt en waar je op moet letten wat betreft dierenwelzijn. Zo kun je weloverwogen beslissen of een vloerkleed van koeienhuid iets voor jou is.

vloerkleed inspiratie

De voordelen van een koeienhuid vloerkleed

Een koeienhuid vloerkleed kan vele voordelen bieden voor jou en je huis. Allereerst is een vloerkleed van koeienhuid duurzaam en gaat het lang mee. Dit komt doordat de huid van een koe van nature sterk en robuust is, en goed bestand is tegen dagelijks gebruik. Daarnaast heeft een koeienhuid vloerkleed een natuurlijke uitstraling en past het goed bij verschillende interieurstijlen. Het kan een mooie aanvulling zijn op een minimalistisch interieur, maar ook goed passen bij een meer landelijke of rustieke stijl.

Het schoonmaken van een koeienhuid vloerkleed

Een ander voordeel van een koeienhuid vloerkleed is dat het relatief gemakkelijk schoon te maken is. Het enige wat je nodig hebt is een zachte borstel en een beetje water en zeep. Hiermee kun je het kleed voorzichtig schoonmaken en eventuele vlekken verwijderen. Het is wel belangrijk om het kleed daarna goed te laten drogen, bijvoorbeeld door het buiten neer te leggen op een droge dag. Een vloerkleed van koeienhuid kan echter wel gevoelig zijn voor zonlicht. Als het kleed langdurig wordt blootgesteld aan direct zonlicht, kan de kleur vervagen of verbleken. Het is daarom aan te raden om het kleed niet in direct zonlicht te leggen.

inspiratie vloerkleed

Dierenwelzijn en een koeienhuid vloerkleed

Een belangrijk aspect om te overwegen voordat je een koeienhuid vloerkleed koopt, is het dierenwelzijn. Hoewel de productie van koeienhuiden in sommige gevallen kan worden gezien als een bijproduct van de vleesindustrie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huiden op een ethische en duurzame manier worden verkregen. Zo zijn er bijvoorbeeld boerderijen die speciaal fokken voor de huiden van hun koeien. Hierbij worden de dieren op een duurzame manier gehouden en verzorgd, en worden ze niet gedood voor hun huid. Het is daarom belangrijk om bij de aankoop van een koeienhuid vloerkleed te letten op de herkomst van de huid. Zo kun je ervoor zorgen dat je een kleed koopt dat op een ethische en duurzame manier is verkregen. Als je rekening houdt met alle aspecten die besproken zijn, kun je een weloverwogen beslissing maken of een vloerkleed van koeienhuid iets is voor jou en je interieur.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.