Waar kan ik een wollen plaid kopen?

wollen deken moyha

Waar kan ik een wollen deken kopen?

Wollen plaids zijn heerlijk warm en comfortabel. Bij Ookinhetpaars hebben we bankkleden in verschillende soorten wol elk met hun eigen eigenschappen. Ze zijn allemaal duurzaam, vuil afstotend en lekker warm. Dun of dik geweven en verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Voordat je jouw favoriete wollen plaid in de webshop kan kiezen lichten we nog wat toe over een aantal bijzondere plaids en merken.

Soorten wollen plaids

Veel plaids zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder wol. De woonplaids hebben een zachte uitstraling en zijn goed te combineren met andere kleuren en patronen. We hebben verschillende merken te koop die wollen plaids maken. Gebreide wollen plaids zijn erg mooi om op bed te draperen. Ze geven een luxe en gezellige uitstraling aan je bed. Maar je kan ook kiezen voor wollen plaids van 100% eco-lamswol. Dat betekent dat er met zorg is omgegaan met het milieu. Zo worden er geen schadelijke stoffen gebruikt bij de productie en verwerking van de wol. Of kies voor dekens gemaakt van Gotland wol. Deze wol wordt gemaakt van de wol van Gotland schapen, een Zweeds ras. Dit ras was er al in de tijden van de Vikingen. De wol is heerlijk dik en lekker zacht. De keuze is reuze en wij vertellen je verderop graag nog meer over de wolsoorten waaruit je kunt kiezen. Neem vooral ook een kijkje in het assortiment wollen plaids.

Wollen dekens

Recycled wol

Het Zweedse merk Klippan heeft prachtige plaids in het assortiment. Met de plaids van recycled wol haal je een klassieker met een twist in huis. Deze plaids hebben namelijk een visgraatpatroon wat op zijn beurt weer opgedeeld is in vierkante vlakken. Dit geeft een prachtig effect aan de plaid! Deze unieke plaids zijn bovendien geweven van gerecyclede wol met lamswol. Zo wordt deze toch al super duurzame keuze nog een stukje duurzamer! De plaids zijn lekker dik en stevig geweven en daardoor heerlijk warm.

Het Schotse merk The Tartan Blanket Company heeft eveneens prachtige plaids in het assortiment, geweven van gerecyclede wol. Dit is wol die eerder al eens is gebruikt voor kledingstukken. Deze kledingstukken worden vakkundig uit elkaar gehaald, zodat de overblijvende vezels opnieuw tot draad gesponnen kunnen worden. Aan deze herwonnen wolvezels wordt ook een deel gerecyclede synthetische vezels toegevoegd. Deze zijn op hun beurt weer afkomstig van kledingstukken die normaal gesproken weggegooid zouden worden, bijvoorbeeld polyester broeken. Dit heeft twee voordelen: het uiteindelijke garen waar de deken van gemaakt is, is veel sterker, én het hergebruiken van moeilijk recyclebare materialen zoals polyester zorgt voor veel minder afval. Bij Ookinhetpaars kun je dus gaan voor echt duurzame producten.

 

Recycled wol Tartan Blanket

Scandinavische wol, alpacawol of merinowol?

Bij het Deense merk Silkeborg Uldspinderi zijn ze al drie generaties lang bezig met het maken van de allermooiste wollen plaids, dekens en kussens. Hiervoor worden alleen de beste materialen gebruikt, zodat de producten van topkwaliteit zijn. Het merk heeft zowel plaids van Scandinavische wol, alpacawol als merinowol in het assortiment. De maat van de plaids van Scandinavische wol is 140 cm breed en 240 cm lang. Slapen onder een wollen deken is heerlijk, wol is namelijk een natuurproduct dat isoleert en ademt. Wol houdt je lekker warm maar wordt nooit broeierig. De plaids van alpacawol hebben ook bijzondere eigenschappen. Alpacawol is lichtgewicht, zeer zacht en voelt erg soepel aan. Het prikt ook niet, het is een zeer luxe wolsoort van erg hoge kwaliteit. De luxe plaids hebben een formaat van 130 cm breed en 200 cm lang. Een mooie maat om te gebruiken op je bank, buiten op het terras of aan het voeteneind van je bed. Het merk heeft ook plaids van 100% merinowol. Deze diervriendelijk geproduceerde wolsoort is zachter dan gewone schapenwol en daardoor ideaal als je een gevoelige huid hebt, want hij prikt niet. Deze woondekens hebben een mooie maat van 130 centimeter bij 190 centimeter. Dit is een fijne maat om lekker om je heen te slaan, maar ook om mooi over de bankleuning heen te draperen wanneer je ‘m niet gebruikt.

 

Silkeborg wollen plaids

Wolmix

Bij Moyha moet je zijn voor sierkussens en beddenspreien van hoge kwaliteit. De spreien zijn gemaakt van wolvilt of een wolmelange en verkrijgbaar in mooie, zachte kleuren, waardoor ze rust en sereniteit uitstralen. De gebreide plaids zijn gemaakt van een fijne mix van 30% wol en 70% acryl. De toevoeging van acryl zorgt ervoor dat de woonplaid lekker stevig aanvoelt, en mooi zijn vorm behoudt. Het merk heeft ook dekens van wolvilt. Deze spreien zijn gemaakt van 90% wol met 10% polyester, waarbij het kleine aandeel polyester zorgt voor extra stevigheid. Het materiaal voelt aan als wolvilt, stevig maar ook erg comfortabel. Ideaal voor op bed! De prachtige gebreide plaids zijn gebreid van 30% wol met 70% acryl. Het acryl zorgt voor de stevigheid. Het breisel geeft deze plaids een stoer uiterlijk. Hang ‘m over je bank, een stoel of over je bed. De plaid geeft je interieur een mooi neutraal uiterlijk maar door het breisel wel iets speciaals.

Heerlijke herfst met Moyha

Hopelijk heb jij dankzij deze adviesblog een beter beeld van de mogelijke wollen plaids en kun jij de beste keuze maken. Want met een wollen deken van hoge kwaliteit kun je super lang vooruit!, deze koop je dus niet maar voor even! Wel zo duurzaam, wij houden er van. 🙂

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.