Welk materiaal voor je babydeken?

materiaal babydeken wol katoen

Het beste voor jouw kleine spruit

Je hebt net een kindje gekregen of je krijgt binnenkort een baby. Niks belangrijker dan jouw baby van alle comfort voorzien. Ook niet zo gek natuurlijk, je wilt natuurlijk dat je baby heerlijk kan slapen, het liefst natuurlijk de hele nacht door ;-). Een pasgeboren baby is nog kwetsbaar, vooral in de eerste periode na de geboorte. Daarom is het belangrijk dat je kindje beschermd wordt tegen invloeden die niet goed zijn voor de gezondheid. Je baby beschermen tegen kou is een van die dingen. Een pasgeboren baby kan zichzelf nog niet zo goed op temperatuur houden als wij. Naast je baby warm aan te kleden, wordt het aangeraden om extra aandacht te geven aan de wieg of ledikant. Daar brengt je baby namelijk een groot gedeelte van de tijd door. Een comfortabele, warme wieg is van groot belang voor je kindje. Hierin is een lekker warme babydeken van duurzaam materiaal is dus ideaal.

Shop een babydeken

babykamer grijs geel inspiratie

Welk materiaal gebruik je voor een wiegdeken of ledikantdeken?

Vroeger breiden veel oma’s met liefde voor hun aanstaande kleinkind een prachtige wiegdeken van wol. Later werden katoenen wiegdekens steeds meer gebruikt. Nog steeds worden wollen wiegdekens of katoenen wiegdekens aanbevolen door ervaren kraamverzorgenden. Je kindje slaapt veilig en warm onder een wiegdeken of ledikantdeken van wol of katoen. Wol geeft van nature warmte af en zorgt er dus voor dat je kindje goed op temperatuur blijft, ook als in de slaapkamer de verwarming niet aan is. Dan heb jij het misschien lekker warm, maar voor je baby kan het sneller koud zijn dan je denkt. Ook is het natuurlijke materiaal heerlijk zacht. Daarom is een ledikantdeken van wol een goede keuze voor je kleintje. En deze hoeft echt niet meer zelf gebreid worden :-).

Snel naar onze katoenen dekens

Ledikantdekens van duurzaam wol of katoen voor je kindje

Wol is een natuurlijk materiaal en heerlijk zacht, het komt ten slotte van schapen. De kans dat het tere babyhuidje hier een allergische reactie op geeft is dan ook klein. Daarnaast kun je een wollen wiegdeken ook prima wassen als dat nodig is, al volstaat het meestal om het dekentje in de buitenlucht te luchten. Wil je toch liever een babydeken die gemaakt is van duurzaam katoen? Dat is voor je baby ook prettig materiaal om onder te slapen. Katoenen babydekentjes zijn vooral geschikt voor in de warmere periodes. Als je wil dat je kindje ook in de winter warm wordt gehouden door een katoenen wiegdeken, dan kun je voor een chenille katoen deken kiezen. Dit materiaal is extra dik en ligt je baby het hele jaar heerlijk in te dromen.

 

 

babykamer natuurlijk roze

Bekijk de lamswollen dekens

Babydekens van uitsluitend natuurlijke materialen om veilig onder te slapen

Bij Ookinhetpaars verkopen we uitsluitend artikelen van natuurlijke materialen en zijn gemaakt van zacht katoen en wol, bijvoorbeeld van het merk Klippan. Daarnaast letten we erop dat onze wiegdekens, ledikantdekens en andere artikelen dier- en milieuvriendelijk worden geproduceerd. Zo weten we zeker dat jouw kindje veilig slaapt en niet met eventuele chemicaliën in aanraking komt. Om hier zeker van te zijn werken we alleen samen met leveranciers en producenten die daar net zo veel waarde aan hechten als wij en dat lukt ons tot nu toe voor ons volledige assortiment. Wil je dus een product dat niet alleen mooi en duurzaam is maar ook nog eens op verantwoorde wijze geproduceerd, dan bevelen we onze dekentjes voor het wiegje of ledikantje van je kindje van harte bij je aan. Je kunt bij ons kiezen uit allerlei verschillende motieven voor de babydeken. We hebben altijd een duurzame wiegdeken of ledikantdeken beschikbaar die past bij de inrichting van de babykamer.

En wil jij na het lezen van deze blog, zelf ook zo lekker slapen onder wol of katoen, bekijk dan gerust onze andere dekens.

Tip: Onze babydekentjes zijn ook heel geschikt als kraam cadeau voor aanstaande ouders, ze zullen er zeker blij mee zijn en de kleine zal vele uren lekker slapen onder zo’n lekker warm en comfortabel dekentje van natuurlijke wol of katoen!

 

babykamer natuurlijke kleuren

Bekijk het merk Klippan

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.