Welk materiaal voor je babydeken?

materiaal babydeken wol katoen

Welk materiaal gebruik je voor een wiegdeken of ledikantdeken?

Een pasgeboren baby is kwetsbaar en moet dus, zeker de eerste periode na de geboorte, beschermd worden tegen invloeden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Eén daarvan is kou. Een pasgeboren kindje is nog niet in staat om zichzelf goed op temperatuur te houden. Daarom verdient het wiegje of ledikantje van je kindje extra aandacht. Wollen wiegdekens of katoenen wiegdekens worden dan ook aanbevolen door ervaren kraamverzorgenden.

ledikantdeken grijs wol Klippan

Veilig slapen onder een warme wollen babydeken

Je kindje slaapt veilig en warm onder een wiegdeken of ledikantdeken van wol of katoen. Wol geeft van nature warmte af en zorgt er dus voor dat je kindje goed op temperatuur blijft, ook als in de slaapkamer de verwarming niet aan is. Dan is het immers voor volwassenen warm genoeg in huis. Maar voor je baby is het sneller te koud dan je misschien denkt. Een wollen dekentje in de wieg of in het ledikantje kan dan uitkomst bieden. Je kunt kiezen uit verschillende motieven, er is altijd een passend wiegdekentje beschikbaar dat past bij de inrichting van de babykamer.

ledikantdekens wol Klippan

Ledikantdekens van natuurlijk materiaal voor je kindje

Wol is een natuurlijk materiaal. De kans dat het tere babyhuidje hier een allergische reactie op geeft is dan ook klein. Je kunt een wollen wiegdeken ook prima uitwassen als dat nodig is, hoewel je in veel gevallen kunt volstaan met het dekentje in de buitenlucht te luchten. Ook katoen is een prettig materiaal. De gewone katoenen dekentjes zijn geschikt voor in de zomer. Maar de chenille katoen is extra dik en kun je het hele jaar door gebruiken.

Tip: Onze babydekentjes zijn ook heel geschikt als kraamcadeau voor aanstaande ouders, ze zullen er zeker blij mee zijn en de kleine zal vele uren lekker slapen onder zo’n lekker warm en comfortabel dekentje van natuurlijke wol of katoen.

ledikantdeken grijs wol Klippan ijsbeer

Uitsluitend natuurlijke materialen

Bij Ookinhetpaars verkopen we uitsluitend artikelen van natuurlijke materialen zoals katoen en wol, denk bijvoorbeeld aan een merk zoals Klippan. Daarnaast letten we er op dat onze wiegdekens, ledikantdekens en andere artikelen zo dier- en milieuvriendelijk mogelijk worden geproduceerd. Daarvoor zijn we voortdurend op zoek naar leveranciers en producenten die daar net zo veel waarde aan hechten als wij en dat lukt ons tot nu toe voor ons volledige assortiment. Wil je dus een product dat niet alleen mooi en duurzaam is maar ook nog eens op verantwoorde wijze geproduceerd, dan bevelen we onze dekentjes voor het wiegje of ledikantje van je kindje van harte bij je aan. Bekijk ook gerust onze andere dekens.

wollen ledikantdeken grijs klippan eland

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars
Gratis in je mail

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen: Heel erg bedankt voor het kleur e-magazine. Ik werd er helemaal blij van (en geïnspireerd).
close-link