Welke kleur kussens op een neutrale bank? | Inspiratieblog

grijze bank

Welke kleur kussens op een neutrale bank?

Een neutrale bank. Dit klinkt misschien saai. Maar niets is minder waar! Bij neutrale kleuren kun je denken aan wit of crème, beige of bijvoorbeeld grijs. Wit kan variëren van spierwit tot crémekleurig. En beige is er ook in verschillende tinten. Grijs is er in vele varianten en tinten, van heel lichtgrijs tot bijna zwart antracietgrijs. Maar welke neutrale kleur je voor je bank ook kiest, het grote voordeel van zo’n bank is dat ie altijd past in je huis. Als je voor een neutrale bank kiest heb je het voordeel dat je alle kanten op kan qua kleur. Kleuren als blauw, roze en okergeel gaan bijvoorbeeld heel goed met neutrale kleuren. En wat dacht je van heerlijk zachte pasteltinten? Bij Ookinhetpaars hebben we een ruim assortiment en heb je dus genoeg keuze om jouw bank leuk mee aan te kleden.

Kussens op neutrale bank

Kies een aantal basiskleuren

Als je je huis gaat inrichten kies je vaak voor een paar kleuren, ook wel de basiskleuren genoemd. Deze basiskleuren kun je invullen met verschillende accentkleuren. Bijvoorbeeld door accessoires in deze kleur terug te laten komen in huis. Vazen, potten, kaarsen, sierlijsten, bijzettafels, maar dus ook kussens. Natuurlijk zijn de basiskleuren in jouw huis geheel aan jou, kies een kleur die bij jou past en waar je niet (snel) op uitgekeken denkt te raken.

Experimenteer per seizoen

Voor een warme winterse look, kies je bijvoorbeeld voor rode kussens voor een mooi contrast met je neutrale bank. Het merk Elvang heeft een mooie bordeauxrode kleur die ze plum (pruim) noemen. Daarnaast hebben ze ook een mooie oranje rode pompoen variant. Beide kleuren kussens komen met bijpassende plaids, zodat je er één geheel van kunt maken. Trek daarbij het warme rood door in andere woonaccessoires in je woonkamer zoals kaarsen of een mooie boeket in rode winter tinten met bloemen zoals amaryllis, rode rozen, gerbera’s en bessentakken voor een knus en gezellig geheel. Bloemen in je interieur doen het natuurlijk altijd goed! Iets wat tegenwoordig ook steeds meer terugkomt in het interieur zijn gedroogde bloemen. Deze kun je een stuk langer laten staan en hebben geen water nodig. Wel zo duurzaam. 😉

kussens op grijze bank

Winters groen

Wat dacht je van groene kussens, en dan vooral donkergroen als mooie kleur voor de winter? Zeker op een lichtgrijze bank komt donkergroen erg mooi uit. En het voordeel van groen is dat elke tint groen goed met andere groentinten combineert. Wil je graag een zonnige kleur om de grauwe winter wat op te vrolijken kies dan voor okergeel. Okergeel is in tegenstelling tot gewoon geel minder fel en een stuk warmer. Dit is een perfecte kleur om in de herfst en winter te gebruiken. Iets donkerder en ook erg warm is de variant mosterdgeel.

Duurzame kussens van Nin-Nit

Kussens die mooi staan in de lente en zomer zijn de kussens van het merk Nin-Nit. Met deze kussens fleur je je interieur echt op. Nin-Nit is een jong, Nederlands merk van een broer en zus. Het merk is ontstaan uit een gedeelde liefde voor de natuur. En deze liefde zie je overal terug: van de prachtige botanische designs, tot aan het gebruik van duurzame materialen. De sierkussens van Nin-Nit worden gemaakt van hoogwaardige, duurzame stoffen zoals katoen en water- en vuilafstotend polyester (buitenkussens). Hierdoor heb je jarenlang plezier van deze vrolijke kussens. Bovendien worden alle kussens gemaakt in Nederland, en is het bedrijf circulair ingericht. De ecologische voetafdruk van Nin-Nit wordt hierdoor zo klein mogelijk gehouden. Duurzaamheid en design gaan hand in hand bij dit mooie merk. En zoals je in onderstaan voorbeeld ziet staan de kussens perfect bij grijstinten!

nin-nit kussens

Varieer met materialen

In de winter heb je behoefte aan warmte. Kies dan voor mooie wollen kussens. Of ga voor velvet kussens, die hebben een rijke en warme uitstraling. In de lente haal je vrolijkheid in huis en wissel je winterse kleuren in voor lichtere en zomerse kleuren. Fleur je lichte bank op met kussens in pasteltinten. Of gebruik dezelfde kleur als in de winter maar kies voor een kleurtint die wat lichter is. Zo kun je donkergroen wisselen voor mintgroen. In de warme maanden kies je voor een zomerse stof, zoals linnen. Bekijk onze fijne linnen kussens. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor ons uitgebreid assortiment katoenen kussens.

Perfect te combineren

Hou je er meer van om het geheel wat rustiger te houden? Dan maak je met een neutrale bank een uitstekende keuze. Je kunt er voor kiezen om het grijs, wit, crème of beige van je bank met vergelijkbare tinten te combineren. Ga voor ton-sur-ton en kies voor allerlei verschillende tonen. Ook een grijs vloerkleed past heel goed bij een grijze bank. Een wit vloerkleed bij een witte bank, enzovoorts. Zo heeft je woonkamer een rustige, maar zeker geen saaie uitstraling. Aardse tinten combineren ook goed met een neutrale bank. Zo haal je toch wat kleur in huis maar hou je het verder wel rustig.

Wij wensen je veel succes en plezier met het kiezen van leuke sierkussens op jouw bank! En mocht je er niet uitkomen, dan kun je bij ons terecht voor advies. 🙂

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.