Welke kussens op een blauwe bank? | Tips & inspiratie

blauwe bank

Welke kussens op een blauwe bank?

De kleur blauw is levendig en fris. Een blauwe bank past bij verschillende woonstijlen: van landelijk, romantisch, Scandinavisch tot modern. Maar hoe kun je je blauwe bank mooi aankleden met sierkussens? Dat ligt natuurlijk allereerst aan de tint van je bank. Een turquoise tint is goed te combineren met groen of een contrasterende kleur zoals oranje. Licht- of ijsblauw staat mooi bij roze en grijs. En heb je echt een donkerblauwe bank, dan staat paars of rood erg mooi. Zo creëer je meteen een bepaalde stijl in je interieur. In deze blog vertellen we je meer over de sierkussens om je bank leuk mee aan te kleden. Veel leesplezier!

pasteltinten op een blauwe bank

Ton-sur-ton is altijd goed

Met een blauwe bank kun je veel kanten op. Maar blauw op blauw staat altijd goed. Je kan spelen met verschillende tinten blauw. Van licht- tot donker. Als je de kleur doorvoert in je overige accessoires in huis krijg je een chique hotellook. Je kan gaan voor een effen blauwe sierkussen of juist voor een printje. Dat hangt natuurlijk ook een beetje van jouw eigen smaak af en hoe druk je huis verder al is. Bij Ookinhetpaars hebben we genoeg keuze blauwe kussens! En gecombineerd met een mooie blauwe plaid, of een plaid in een andere kleur passend bij de rest van je huis, heb je een super mooi geheel.

Welke kussens op een blauwe bank

Romantisch en klassiek

Als je een romantische, wat klassieke of landelijke woonstijl hebt staan natuurlijke kleuren en materialen erg mooi. Comfortabele stoffen stoelen aan de grote houten eettafel die mooi aangekleed is met tafellinnen en waar zilveren kandelaren op staan. Een knisperend haardvuurtje waar de hond heerlijk voor ligt te slapen na een lange boswandeling. Een mooie ligbank in de hoek met een schemerlamp ernaast om je favoriete boek te lezen.. Heerlijk! Je leest het al, we schetsen een romantisch en sfeervol interieur 🙂 Daar passen de kussens van Bungalow perfect bij. Bungalow is een merk uit Denemarken. Ze maken de mooiste linnen kussens en velours kussens. De kleuren zijn prachtig, warm en zacht en je kunt de verschillende kleuren goed met elkaar combineren. Omdat de sierkussens effen van kleur zijn, combineren ze ook prachtig met prints van onze andere merken. En dus ook perfect te stylen met jouw blauwe bank.


bungalow kussens
Contrasterende kleuren voor een speels effect

Een heel andere sfeer creëer je met contrasterende kleuren. Hierdoor krijg je een modern en speels effect. Contrasterende kleuren bij blauw zijn bijvoorbeeld geel, rood, oranje en paars. Door deze kleuren toe te voegen knalt je bank er echt uit en wordt hij een ware eyecatcher. Een aandachtspunt hierbij is dat je de rest van je interieur wel rustiger houdt qua kleuren, anders wordt het een beetje een kermis en dat is nu ook weer niet helemaal de bedoeling 🙂 Om dit te laten slagen kun je ervoor kiezen om de overige accessoires in huis af te stemmen met de kleuren van de bank. Zo creëer je eenheid en heb je toch genoeg kleur in huis. Want wij gaan er vanuit dat jij wel van kleur houdt als je voor deze combi kiest! 😀 Voor extra contrast en een zachte touch ga dan voor velours kussens. Deze stof staat mooi en is ook nog eens lekker zacht. En om het geheel wat warmer te maken kun je voor roze kussens of rode kussens kiezen, of een combinatie daarvan!

 

bekijk rode kussens

 

Heb jij een blauwe bank? Dan zijn wij erg benieuwd naar de aankleding hiervan! Stuur ons gerust een foto op!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.