Welke maat plaid voor op bed?

maat plaid op bed

Welke maat plaid voor op bed?

Plaids voor op je bed geven heerlijke warmte. Niet alleen letterlijk maar ook qua sfeer! Maar welke maat kies je?

De standaard maat voor een plaid is tussen de 130 en 150 cm breed en 170 tot 200 cm lang. Dit is een formaat wat gemakkelijk te hanteren is en dat past op iedere bank. Als je de plaid even niet wilt gebruiken dan vouw je hem op en bergt hem weg, zonder dat je plaid veel ruimte in beslag neemt. Ookinhetpaars biedt je volop keuze voor plaids in de standaard maat.

Een plaid over bed kleedt je slaapkamer mooi aan. Kies er één in de kleur die goed bij de rest van de ruimte past. Met een mooie plaid geef je je slaapkamer een luxe uitstraling. En een plaid is ook nog eens lekker warm om onder te slapen. Gebruik ‘m dus in de winter als extra laagje. Dat slaapt heerlijk, een fijne aanwinst voor je slaapkamer! Je kan kiezen voor plaids in de standaard maat maar we hebben ze ook voor je in grotere maten. Daar gaan we verder op in in deze blog.

welke maat plaid voor op bed

Eenpersoonsplaids

Als je een eenpersoonsbed of twijfelaar hebt dan is een eenpersoonsplaid in het formaat  130×240 cm, 140×240 cm, 160×250 cm prima. Elk merk hanteert een beetje haar eigen maten. Zo hebben de prachtige plaids van recycled wol van The Tartan Blanker Company een afwijkend formaat van 175×250 cm. De wollen deken is terug van weggeweest. Steeds meer mensen gaan weer slapen onder een wollen deken. Waarom? Wol is een natuur product en ademt. Dat slaapt erg prettig. Onder wol blijf je lekker warm, maar het wordt nooit te warm. Daarnaast staat een wollen deken natuurlijk prachtig op je bed.

Shop eenpersoonsdekens

2-persoonsplaids

Voor grotere bedden hebben we 2-persoonsplaids. Zoals zojuist besproken hebben we prachtige wollen dekens in het assortiment voor zowel een eenpersoonsbed als voor een tweepersoonsbed. Met name het laatste is best speciaal te noemen. De meeste weefmachines van tegenwoordig zijn namelijk niet breed genoeg om een deken te weven die groot genoeg is voor een tweepersoonsbed. We zijn dus erg blij met de extra grote dekens van Silkeborg Uldspinderi. De dekens zijn gemaakt in een traditionele weverij in Denemarken. De wollen dekens zijn gemiddeld van dikte. Dat betekent dat je er een groot deel van het jaar onder kunt slapen met alleen een laken er onder. Is het erg koud in de winter werk dan met meerdere lagen. Kies bijvoorbeeld voor een laag katoen met een laag wol. Of leg een extra deken over je bed. Bij tweepersoonsdekens kun je denken aan de formaten 180×240 cm, 240×260 cm of de prachtige grand foulards van Lantara in het formaat 195×300 cm.


2-persoons plaids

Wiegdekens en ledikantdekens

Babydekens zijn er in formaat wiegdeken en in ledikantdeken. Wiegdekens hebben het formaat 65×90 cm of 70×90 cm. Perfect voor in een wiegje. De ledikantdekens zijn wat groter en hebben het formaat 90×130 cm of 90×140 cm. Voor kinderbedden hebben we ook plaids, in het formaat 130×180 cm.

Allemaal zijn ze zacht en warm voor je kind. Ons assortiment bestaat uit alleen maar hoge kwaliteit babydekens. De dekens zijn duurzaam gemaakt en gaan dus jaren mee. Ze zijn veilig en hebben zelfs een isolerende werking om je kleintje op temperatuur te houden. Ontdek ons uitgebreide assortiment babydekens online.

 

kinderdeken kopen?

Lits-jumeaux plaids

Het Poolse merk Moyha heeft spreien geschikt voor lits-jumeaux bedden. Dit merk is opgericht door twee dames die alles zelf ontwerpen en de productie in eigen beheer houden. Moyha staat bekend om het gebruik van warme, natuurlijke tinten, fijne materialen en de zachte, luxe uitstraling van de producten. Dit zijn eigenlijk twee eenpersoonsbedden tegen elkaar aangeschoven of een boxspring bestaande uit 2 bedden. Deze wollen spreien zijn gemaakt van 90% wol met 10% polyester, het kleine aandeel polyester zorgt voor extra stevigheid. Het materiaal voelt aan als wolvilt, stevig maar ook erg comfortabel. De spreien zijn voorzien van mooie doorgestikte naden. Dit geeft een speels effect aan het geheel zonder af te leiden van het prachtige materiaal. Bekijk de wollen spreien van Moyha in onze webshop.

Shop lits-jumeaux plaids

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.