Welke plaid kies ik met kinderen?

blog plaid kinderen

Welke plaid kies ik in een huis met kinderen?

Een plaid is een accessoire dat in veel woonkamers en slaapkamers terug te vinden is. En dat is ook wel logisch want een plaid op de bank of op het bed heeft veel voordelen.
Ik krijg regelmatig de vraag welke plaids het meest geschikt zijn in een huis met (kleine) kinderen. Je wilt natuurlijk wel dat je plaid mooi blijft ondanks dat je kids er mee spelen of lekker onder liggen. En dus ben je dan op zoek naar een mooie, maar vooral ook praktische plaid. In deze blog helpen we jou kiezen welke plaid het beste past in het interieur van jouw drukke gezin.

Kies voor een katoenen plaid, praktisch en makkelijk wasbaar

Misschien ben je bang voor vlekken in de plaid, zeker als je jonge kinderen of huisdieren hebt die misschien soms wel eens een ongelukje hebben. Dan kies je een plaid die je gewoon in de wasmachine kunt doen. Kies bijvoorbeeld voor onze katoenen plaids, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, die indien nodig zonder problemen in de wasmachine gewassen kunnen worden. En ook een katoenen grand foulard is natuurlijk heel geschikt in een huis met jong grut.

katoenen plaids

Ook een wollen plaid kan heel goed met kinderen in huis

Het grote voordeel van wol is dat het vuil afstotend is. Een wollen plaid wordt dus niet snel vuil. Maar ja wat als er een bord eten over gaat? Iets wat toch wel eens kan gebeuren met kinderen in huis. Daarom zijn de wollen plaids geweven van merinowol zo geschikt. Wordt je plaid een keer toch vuil en moet hij gewassen worden dan is dat geen probleem. Je wollen plaid kan namelijk gewoon in de wasmachine. Gebruik dan wel het wolprogramma en een voor wol geschikt wasmiddel.
Qua kleur kun je alle kanten op maar het minst besmettelijk is bijvoorbeeld een grijze plaid. Combineer ‘m met stoere kussens die tegen een stootje kunnen zoals bijvoorbeeld de kussens van Knit Factory.

Een deken in de babykamer en kinderkamer

In de babykamer zijn we het gewend, een heerlijk dekentje in de wieg, waar je baby warm, zacht en ook veilig onder slaapt. Ook hier heb je de keuze tussen een katoenen wiegdeken of een wollen wiegdeken. Beide zijn even praktisch want al onze wiegdekens kunnen gewoon in de wasmachine. We hebben zowel katoenen als wollen wiegdekens van het prachtige merk Klippan. Ook fijn trouwens is dat deze dekentjes allemaal het eco-keurmerk hebben wat betekent dat de zijn gemaakt zonder gebruik te maken van schadelijke) chemicaliën.
En ook als je kindje wat ouder wordt en in een ledikant gaat slapen, is de keuze of je een katoenen ledikantdeken of liever een wollen ledikantdeken wil aan jou. Ook deze dekens zijn praktisch in gebruik. Even wassen in de wasmachine en hij is weer helemaal fris en schoon.

ledikantdeken rood wol Jungle
Je kind groeit door en het wordt tijd voor een echt bed. Wil je geen dekbed of vind je het lekker om een extra warm laagje in de winter te hebben, kies dan voor een wollen eenpersoonsdeken. Onze eenpersoonsdekens van het merk Silkeborg Uldspinderi kunnen gewoon in de wolwas. Nou zal dat met een deken op bed niet snel nodig zijn, even buiten uithangen net als je dekbed zal voldoende zijn. Maar begaat je kind een ongelukje, of zit ie lekker wat te snacken in bed, dan is het fijn om te weten dat wassen wel kan.

plaid bed wol
Aarzel niet, ook met kids in huis kun je genieten van een mooie plaid.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.