Winters warm in huis

winters warm in huis

Neutrale kleur

Wit, in ieders interieur komt het terug. Er is geen woning zonder wit. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek natuurlijk. Wit is fris, neutraal, chique en je kunt er eindeloos mee combineren. Met een witte basis kan je elke look aan je woning geven die je maar wilt. Het is ook een winterse kleur waarmee je gemakkelijk van look veranderen door met accessoires te variëren. Houd je van de romantische Franse landhuis look? Met veel witte brocante meubelen, zwierige kandelaars, veel kussens en een klassieke uitstraling? Of ben je juist helemaal gek op de Scandinavische stoere en minimalistische look? Met hagelwitte gladde muren en vintage design uit de jaren 50 en 60? Wat je stijl ook is, met wit kan je nooit de mist in gaan.   Natuurlijke slaapkamer met planten

Breng de natuur in huis

In de winter zitten we nu eenmaal veel thuis, en naar buiten gaan is niet altijd even aangenaam. Haal daarom de natuur in huis door wit te combineren met groen. Denk hierbij aan wat leuke planten, zoals een Monstera of Calathea. Of misschien wat voorjaarsbollen? Hartstikke leuk om je woonkamer of slaapkamer op deze manier tot bloei te laten komen. Niet alleen heel gezellig ook maar nog eens gezond. Zo ben je helemaal on-trend!   Vintage slaapkamer warm rotan

Witte woonaccessoires in je interieur

Je wilt natuurlijk wel voorkomen dat jouw witte interieur een steriele uitstraling heeft ;-). Dit kun je gemakkelijk doen door de boel wat aangenamer te maken met zachte en aaibare witte of grijze kussens, her en der mooie kaarsen en rustieke accessoires plaatsen. Wat dacht je ervan om te spelen met verschillende texturen en vormen? Door het gebrek aan kleur springt een bijzondere textuur er juist uit. Experimenteren met verschillende tinten wit geeft ook een speels effect aan je interieur. Een warmte tint wit kun je herkennen aan een gele of rode ondertoon. Ook ga je steeds meer ronde en ovale meubels zien volgens de woonbladen. Denk hierbij aan ronde tafeltjes, bolle lampen en grote ronde vazen. Die ronde, organische vormen dragen bij aan een zachte, harmonieuze sfeer van je woning. Alles bij elkaar zorgt juist door het gebruik van dat vele wit, dat je huis niet truttig of steriel zal ogen, maar juist heel rustig en subtiel. Eigenlijk zoals ze dat heel mooi laten zien in het hoge noorden, waar de dagen kort zijn en de donkere nachten lang.

Scandinavische slaapkamer blauw

Een warme plaid op de bank

Geef kleur aan je interieur met een plaid of sprei. Ga los met een mooie lichtgrijze plaid voor op de bank. En in de slaapkamer kan een extra grote sprei voor op je bed voor extra warmte zorgen in de nacht. Dit is extra fijn in deze koude maanden van het jaar. Zo zit je lekker behaaglijk warm binnen. Uiteindelijk is er dan toch niets fijner dan ’s avonds op de bank te relaxen onder een warme wollen plaid met een goed glas wijn of warme kop chocolademelk en je favoriete serie.
Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.