Een zachte ledikantdeken

ledikantdeken zacht blog klippan

Een fijne ledikantdeken voor jouw kindje

Zoals jullie weten verkopen we in de webshop kussens, plaids, dekens en spreien. Maar tot nu toe nog geen hele kleine dekentjes, voor de kleintjes. Maar nu wel. We kunnen met trots zeggen dat we een mooie serie ledikantdekens aan ons assortiment hebben toegevoegd. En niet zomaar dekentjes. Deze prachtige ledikantdekens zijn van het Zweedse merk Klippan. Klippan heeft een prachtige collectie wollen plaids en dekens, en daarnaast ook een mooie kindercollectie.

wiegdeken groen klippan wol

 

Klippan

Toen ik hoorde dat wij in onze webshop Ookinhetpaars de dekentjes van Klippan mocht gaan verkopen, sprong ik een gat in de lucht. Waarom? Is dat zo bijzonder? Ja best wel, als je weet dat Klippan al jaren een stop heeft op het uitbreiden van hun merk in webshops. Ze houden hun merk en producten graag exclusief. Dus daarom was ik erg blij en vond ik het best bijzonder, dat ik het merk Klippan in mijn webshop mocht gaan verkopen.
Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat ik zo blij was als een kind toen ik hoorde dat ik, na wel 3 jaar proberen bij ze proberen, het merk Klippan aan mijn webshop mocht toevoegen.

babydeken grijs ijsberen

De ledikantdekens en het verhaal erachter

En Klippan is een bijzonder merk. Hun ledikantdekens zijn allemaal ecologisch geproduceerd. Dit betekent dat de wol en het katoen dat voor de dekens wordt gebruikt, niet is gebleekt en dat er geen gebruik gemaakt is van pesticides of andere schadelijke chemicaliën. En wat daarnaast natuurlijk ook erg belangrijk is: wat zijn ze mooi! De ledikantdekens hebben allemaal stoere kleuren en prachtige patronen met dieren. Ze zijn ook helemaal niet kinderachtig, maar wel heel lief. En door het gebruik van wol of chenille katoen zijn ze superzacht.

grijze ledikantdeken wol

Dekens van wol en dekens van katoen

De wollen ledikantdekens zijn geweven van lamswol, dus de wol van jonge schapen. Je kunt je vast wel voorstellen dat dat erg zachte wol is. Verder zijn de wollen dekentjes lekker dik.
De katoenen dekens zijn gemaakt van chenille katoen. Chenille een term voor katoen die op een bepaalde manier getwijnd is, waardoor dikkere draden ontstaan. De katoenen ledikantdekens zijn daardoor ook dikker en warmer dan als er gewone katoen zou worden gebruikt. Ook deze dekentjes zijn heerlijk zacht.

Dekens met ijsberen, schapen of uilen

En heb je de stoere prints gezien? IJsberen, apen en leeuwen uit de jungle, schapen en uilen. En zoals ik al zei, niet kinderachtig maar in een stoer design gebruikt. Ook zijn de dekens verkrijgbaar in verschillende kleuren, van rustig grijs tot bijvoorbeeld rood en groen. Er zit er dus altijd wel één bij die in het interieur van jouw babykamer past!

ledikantdeken grijs Klippan

Niet alleen in de babykamer…

Maar niet alleen in het bedje is een ledikantdeken goed te gebruiken. Op de bank sla je de deken om je kindje heen als hij of zij nog even in het pyjamaatje zit. Gebruik ‘m in de maxi cosi voor extra behaaglijkheid, in de auto op reis. Maar een ledikantdeken fungeert ook leuk als speelkleed op de grond. Daarom kun je een ledikantdeken veel langer gebruiken dan alleen de periode dat je kindje in het ledikant slaapt. Je doet er jaren mee!

Ik ben erg benieuwd wat jij van onze collectie kinderdekens vindt en welke ledikantdeken jij het mooiste vindt

Noot: intussen hebben wij ook de wiegdekens van Klippan in ons assortiment.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.