Een zelfgemaakte extra zitplek

blog zelfgemaakte zitplek

Heerlijk opgeruimd huis

Voor mijn gevoel was het nog maar gister dat ik de kerstboom de deur uit werkte. Inmiddels ben ik alweer een jaartje ouder en is vandaag mijn man aan de beurt. Het blijkt ook alweer 2 maand geleden te zijn dat ik mijn eerste blog voor ‘Ook in het Paars’ schreef, hoogste tijd dus voor een verse. Alweer ruim een maand zonder naalden en al die andere aanverwante decemberversiersels. Ik kan daar altijd zo van genieten, vind het heerlijk als het weer opgeruimd is en alles weer veel ruimer lijkt. Net of je dan ook meer ruimte hebt voor nieuwe ideeën.

Hoe meer zitplekken , hoe beter…

Voor de kamer kijken we (nou ja, grotendeels ik) regelmatig of we leuke krukjes, kleine tafeltjes of poefen tegen komen. Want zeg nu zelf, daar heb je toch nooit genoeg van? Hoog, laag, klein of groot. Van hout, beton, wol of metaal, je kunt het zo gek niet bedenken. Nu werkt het bij mij wel zo dat het in 1 keer leuk moet zijn en anders maar niet. Tegenwoordig heb ik ook de ‘kracht’ om de koopjes te laten staan, anders wordt het alsnog duurkoop. Iets met door schade en schande…;-).

Zelf een extra zitplek maken

Nu heb ik al een aantal jaren 2 rugkussens op zolder liggen, gekregen van mijn moeder toen mijn ouders een nieuwe bank kochten. Stevig maar zacht, perfect om zelf een flinke poef van te maken. Wat ik, in onze vorige woning, dan ook al eens gedaan heb met een lapjesdeken. Een hele tijd heeft hij dienst gedaan als poef, bijzetgeval en zeker ook als slaapplek voor de kat Siep. Tot ik hem op een zeker moment kwijt was en hij was verhuist naar de kamer van de jongste. Sinds we op de boerderij wonen is hij nog niet van zolder geweest, de hoogste tijd dus!

poef zelf maken

De lapjesdeken heb ik voorzichtig losgetornd, hieronder zat een wollen deken zodat de kussens niet zouden gaan schuiven. Deze deken zat er mooi en strak omheen en heb ik dan ook laten zitten. Nu hebben wij bij ons een nieuwjaarsborrel georganiseerd voor de buurt en hiervoor had ik een stuk of wat verhuisdekens van Karwei ingeslagen. Ze zijn heerlijk zacht, van gerecycled materiaal, pluspunt dus en hebben een mooie afmeting! Altijd weer inzetbaar. En dat blijkt want met 1 van deze dekens heb ik de kussens ‘ingepakt’.

zelf maken poef
Inmiddels is de chocomelk op, de oreo’s al veel eerder en heeft onze Siep (hier niet op de foto) de poef ingepikt als troon. Ik ga maar eens bedenken wat het volgende project e.o. blog wordt.
Deze blog is geschreven door Gertrud Prins. Gertrud heeft zelf ook een blog Thuisopnummer14 En volg haar op Instagram, ze heeft een hele mooie feed met in de hoofdrol haar prachtige woonboerderij.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.