Zo maak jij je slaapkamer hotel chic

Slaapkamer hotel chic

Zo maak jij je slaapkamer hotel chic

Je slaapkamer is een plek waar je een groot deel van je leven doorbrengt. Het is allang niet meer de kamer waar je alleen maar bent om te slapen onder een fijne deken of sprei. De inrichting ervan is daarom steeds belangrijker geworden. Een inrichtingsstijl die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint is hotel chique. En dat is niet voor niks! De mensen die weleens in een luxe hotel overnachten, weten waarschijnlijk al wat we hiermee bedoelen. De stijl kenmerkt zich – uiteraard – door luxe. Wil jij ook een hotel chic interieur in je slaapkamer? We hebben een aantal handige tips op een rij gezet.

Wat is hotel chic?

Hotel chic is eigenlijk niets meer dan een benaming voor een ruimte die luxe en vooral ook netjes is ingericht. Ieder onderdeel van het interieur dient een bepaalde mate van luxe uit te stralen. In het geval van de slaapkamer geldt dit uiteraard voor het bed, maar ook voor het dekbedovertrek, de sprei, de kussens, de kleuren op de muur en de accessoires.

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Een inkoppertje: het begint met een opgeruimde slaapkamer. Je kunt namelijk nog zoveel aandacht schenken aan de inrichting van je slaapkamer; als je gedragen kleding een groot deel van de tijd je vloer bedekt, is dit natuurlijk niet bepaald bevorderlijk voor de sfeer. Zorg er daarom voor dat je kamer opgeruimd is en dat je je bed iedere ochtend weer opmaakt. Je zult zien dat je slaapkamer er al direct een stuk beter uitziet en dat je met meer plezier naar bed gaat.

slaapkamer hotel chic maken

Zorg voor een mooi (opgemaakt) bed

De basis van iedere slaapkamer is het bed. Dit geldt ook voor een hotel chic slaapkamer, alleen gaan we dan net even een stapje verder. Kies voor een grote boxspring van een luxe stof, zoals velvet, bijvoorbeeld een boxspring van Morgana of Ergosleep, en maak deze op met beddengoed van bijvoorbeeld satijn. Om het helemaal af te maken, mogen een paar mooie sierkussens en een sprei absoluut niet ontbreken.

Kies voor de juiste kleuren

In een hotel chic slaapkamer maak je gebruik van de juiste kleuren. Neutrale kleuren vormen de basis en worden aangevuld met juweeltinten als accent. Denk bijvoorbeeld aan de neutrale kleuren crème, beige en grijs en combineer met smaragdgroene, saffierblauwe of robijnrode accenten. Ook metallic accenten doen het goed, zoals gouden, zilveren of koperen accenten. Wil je je slaapkamer wat gezelliger maken? Kies dan voor een warme aardetint als basiskleur. Met texturen kun je de ruimte verder verfijnen.

Kies voor de juiste accessoires

Een mooi opgemaakte boxspring is een goede eerste stap, maar alleen daarmee ben je er nog niet. Als de basis staat, is het tijd om aan de slag te gaan met accessoires. Maak gebruik van nachtkastjes of -tafeltjes naast het bed en verfraai deze met een accessoire. Een nachtlampje of klassieke wekker doet het goed. Ook een groot schilderij aan de muur is een goede toevoeging in een hotel chic slaapkamer. Maar let op: zorg dat het geheel niet te druk wordt. Dat doet juist weer afbreuk aan de luxe uitstraling. We hopen dat je met deze tips in een handomdraai jouw slaapkamer hotel chic hebt kunnen maken.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.