Over Ookinhetpaars

Onze kussens, plaids, grand foulards, dekens en spreien

Met kussens, plaids en dekens geef je je huis kleur. Daarnaast geven ze warmte en gezelligheid. Ben jij ook gek op je huis en hou je van mooie woonaccessoires en producten met kwaliteit die ook nog duurzaam zijn geproduceerd? Dan past Ookinhetpaars bij jou!

Juist met een kussenwollen plaidgrand foularddekensprei of dekbedovertrek voeg je meteen kleur en warmte toe aan je huis. Daarnaast kun je nog eens wisselen (denk aan een andere uitstraling in de winter en in de zomer). Kussens en plaids zijn ook heerlijk praktisch (lekker om tegenaan of onder te liggen).
De kussens zijn gemaakt van stevige stoffen, de plaids, dekens en spreien van echte wol of katoen. Ook aan de kleintjes is gedacht met onze wiegdekens en ledikantdekens van biologische katoen en lamswol. Het assortiment bestaat uit een aantal bekende maar ook onbekendere merken. Zo zijn we trots dat we in Nederland de grootste collectie van het Ierse merk John Hanly verkopen. Duurzaamheid staat bij Ookinhetpaars voorop. Veel van onze producten zijn van ecologische wol, GOTS katoen of de hele collectie heeft een fairtrade keurmerk, zoals de alpacawollen plaids en kussens van het Deense merk Elvang. En alle plaids van Klippan zijn gemaakt van eco-wol of organisch katoen. En vind je het lastig een echt groot formaat deken voor op je bed te vinden? Wij ook, want echt grote maten worden vrijwel niet meer gemaakt. Daarom zijn we zo blij dat we de mooie dekens (maar ook plaids en kussens) van het Deense merk Silkeborg Uldspinderi in ons assortiment hebben. Uit Nederland dus geen grote belasting voor het milieu wat betreft vervoer is het mooie merk House in Style. Rustige natuurtinten sieren deze producten. Als laatste noemen we de spreien van KnUS Handle With Love. Gemaakt in Turkije waarbij de plaatselijke economie direct wordt gesteund.

Onze duurzame producten

Duurzaamheid is belangrijk voor Ookinhetpaars. Hierbij kijken we naar het hele productieproces van onze producten. Zo wordt er voor onze dekens en plaids alleen wol gebruikt waarvan de dieren goed behandeld worden. Onze mohair plaids worden bijvoorbeeld gemaakt van zachte geitenwol die net als schapen worden geschoren. En veel van onze katoenen plaids zijn van biologische katoen, niet altijd met een keurmerk (een keurmerk krijgen is vrij kostbaar) maar wel altijd volgens het biologische principe.
Ook het productieproces is zoveel mogelijk zonder gebruik van chemische of anderszins milieu belastende stoffen. Worden de producten lokaal geweven, dan steunt het bedrijf ter plekke de lokale economie door het zorgen voor goede werkomstandigheden en een fair loon.


Zoals je kunt lezen zoekt Ookinhetpaars haar assortiment met zorg uit. We hopen dat je dit kunt waarderen en ons assortiment geweldig vindt!

De naam Ookinhetpaars?

Deze vraag krijg ik vaak. Ik hou van kleur in mijn interieur, en paars is mijn favoriete kleur. Dus we hebben paarse plaids en paarse kussens, maar uiteraard ook kussensplaidsdekens en spreien in alle andere kleuren, dus vandaar ook-in-het-paars.
Het gezicht achter Ookinhetpaars, dat ben ik, Claudia van den Berg.
Samen met mijn vriend en twee rode poezen vernoemd naar mijn beide oma’s (Trui en Sien) woon ik in een jaren 30 huis met mooie oude details in Zeist.

Ik hou van de structuur van stoffen en wol, kleur, uiteraard de kleur paars & ik heb een grote liefde voor duurzaamheid. Van oorsprong ben ik bioloog en ik vind een combinatie van leuk leven maar wel met oog voor milieu, duurzaamheid, hergebruik belangrijk. Om deze reden hergebruik ik ook een deel van het verpakkingsmateriaal voor de bestellingen en verwerk ik vintage stoffen in mijn handgemaakte kussens.

Al jaren houd ik mij bezig met (het maken van) interieurproducten. De liefde voor handgemaakt heb ik van mijn moeder gekregen. In haar fourniturenwinkel leerde ik breien, borduren en zelf kleding maken. Deze liefde zie je ook terug in mijn huis waar ik mijn eigen stoelen heb bekleed en mijn zelfgemaakte kussens op de bank liggen. Ik ben gek op stoffen en wol en van daaruit is Ookinhetpaars ontstaan: wol en stof voor je bank en bed.

Voor mijn bedrijf heb ik mij verdiept in het gebruik van stoffen en wol voor ieder interieur.
In de cursus “stoffen en materiaal gebruik” heb ik veel geleerd over het gebruik van stoffen en wol in het interieur. Ik gebruik deze expertise bij alles wat ik voor Ookinhetpaars doe, van inkoop tot de verkoop tot het adviseren van klanten. Over ieder product is nagedacht. In mijn blog schrijf ik samen met gastbloggers over de nieuwe interieur trends, vind je inspiratie voor jouw interieur, delen we handige tips & laten we zien welke beurzen wij bezocht hebben.