Plaid oranje, blauw, recycled wol, ruiten

Plaid oranje, blauw, recycled wol, ruiten

77,-

Op voorraad

1 dag
Wollen plaid Schotse ruit oranje blauw
Plaid oranje, blauw, recycled wol, ruiten

77,-

  • Oranje, Blauw
  • 150 x 190 cm
  • Recycled wol
  • The Tartan Blanket Company
Kleur

,

Maat plaids

Materiaal

Plaid oranje, blauw, ruiten

Deze prachtige geruite plaid wordt je nieuwe beste vriend tijdens koude en regenachtige dagen. De plaid is gemaakt van zachte, gerecyclede wol en is uitgevoerd in een klassieke Schotse ruit in oranje en blauw. Een vrolijk exemplaar om met een mok thee en een goed boek onder te kruipen op een regenachtige dag, maar ook prachtig als je ‘m over de bankleuning drapeert.

Deze geruite plaid is geweven van gerecyclede wol. Dit is wol die eerder al eens is gebruikt voor kledingstukken. Deze kledingstukken worden vakkundig uit elkaar gehaald, zodat de overblijvende vezels opnieuw gesponnen kunnen worden. Aan deze herwonnen wolvezels wordt ook een deel gerecyclede synthetische vezels toegevoegd. Deze zijn op hun beurt weer afkomstig van kledingstukken die normaliter weggegooid zouden worden, bijvoorbeeld polyester shirts. Dit brengt twee voordelen met zich mee: het uiteindelijke garen waar de plaid van gemaakt is, is veel sterker, én het hergebruiken van moeilijk recyclebare materialen zoals polyester zorgt voor veel minder afval.

De wollen plaid is uitgevoerd in een prachtige, klassieke Schotse ruit die Buchanan Antique Tartan wordt genoemd. Oranje- en blauwtinten hebben de hoofdrol in deze ruit, maar je vindt er ook wat beige en bruin in. Samen vormt het een warm geheel. Om het plaatje helemaal compleet te maken, is de plaid afgewerkt met franjes in dezelfde kleuren. De maat van de plaid is 150 bij 190 centimeter inclusief de franjes, dus een heerlijke maat om lekker onder te kruipen of om je heen te slaan.

Doordat de plaid meerdere kleuren heeft, combineer je hem heel eenvoudig met verschillende kleurfamilies. Zo staat hij prachtig in een warm interieur met veel donkerbruin, maar in een woonkamer met overwegend lichte tinten voegt de plaid juist warmte toe. In combinatie met neutrale tinten zoals beige of grijs springen de kleuren van deze woondeken er echt uit, waardoor hij een ware blikvanger wordt. Zo zie je: het is een bijzonder veelzijdige sfeermaker!

Deze geruite wollen plaid is van het merk The Tartan Blanket Company. Dit Schotse bedrijf staat bekend om hun prachtige designs en planeetvriendelijke werkwijze.

Oranje, blauw geruite plaid

  • Kleur: oranje, blauw met wat beige en bruine details
  • Maat: 150 cm breed bij 190 cm lang (gemeten inclusief franjes)
  • Materiaal: 70% gerecyclede wol, 30% gerecyclede gemengde vezels
  • Patroon: Klassieke ruit
  • Serie: Buchanan
  • Merk: The Tartan Blanket Company

Onderhoud van je wollen plaid

Deze plaid is geweven van hergebruikte (dus recyclede) wol. Wol is een natuurproduct. Van nature heeft wol een vuilafstotende eigenschap. Je hebt daarom dus vrijwel geen onderhoud aan deze wollen plaid. Het beste is om ‘m af en toe buiten te laten luchten, dan is ie weer heerlijk fris. Mocht het echt nodig zijn, dan kun je ‘m heel voorzichtig wassen met een koud wolwasprogramma in de wasmachine. Met de hand gebruik je al snel te warm water. Wil je er zeker van zijn dat de plaid mooi blijft, laat ‘m dan stomen. Zo heb je jaren en jaren plezier van dit mooie product.

Ookinhetpaars

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag inspiratie voor het toevoegen van kleur aan je interieur? Wil je weten hoeveel accessoires je eigenlijk neer zou moeten zetten? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te voegen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

close-link

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te voegen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen.
Vraag het E-magazine gratis aan

close-link