5 tips voor een stijlvolle tafel met een leuk tafelkleed

tafelkleed

5 tips voor een stijlvolle tafel met een leuk tafelkleed | Inspiratieblog

Een mooi tafelkleed op tafel, veel mensen nemen daar vandaag de dag niet echt meer de tijd voor. Eten is te vaak een snelle hap die tussen de bedrijven door wordt genuttigd. En dat is jammer. Want juist de maaltijd is een moment voor rust en een goed gesprek. En samen eten is natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Eten wordt nog gezelliger als de tafel met zorg is gedekt met een mooi tafelkleed van linnen of katoen.

1. Stem je tafelkleed af op de gelegenheid

Als je de tafel gaat dekken voor een speciale gelegenheid, zoals een diner met dierbare familie of vrienden, of als je leidinggevende komt eten, dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Dan volstaat een simpel tafelkleed niet, maar wil je het mooi doen met een fraai tafelkleed en bijpassende servetten. Je wilt geen tafelkleed op je tafel waar nog een lelijke vlek in zit van de vorige maaltijd. Alles moet smetteloos schoon zijn, alleen dan kan iedereen, ook de gastvrouw- of heer, optimaal genieten van het eten 😉 house in style tafelkleden

2. Stem je tafelkleed af op het seizoen

Tafelkleden zijn te koop in allerlei kleuren. Er zijn kleuren die perfect passen bij het winterseizoen. Die zijn vaak wat donkerder en stemmiger. Mooie blauwe en grijze tinten met een motief doen het goed in combinatie met een mooie zilveren kandelaar en kaarsen die passen bij de kleur van het tafellinnen. In de zomermaanden kies je wellicht liever voor een licht tafelkleed. Overwegend wit maar wel met een mooi motief. Dat past perfect bij een tafel die gedekt wordt met een fris voorjaarsboeket als tafeldecoratie en heerlijke frisse salades op het menu.

nin-nit

3. Laat je inspireren door de mooie collectie tafelkleden van Ookinhetpaars

Bij Ookinhetpaars hebben we prachtige tafelkleden in het assortiment. Zoals je van ons gewend bent zijn we weer op zoek gegaan maar tafelkleden van natuurlijke materialen zoals linnen en katoen. We kiezen onze leveranciers altijd met zorg en dat geldt ook voor de tafelkleden die je bij ons kunt bestellen. Bekijk onze collectie tafelkleden en verwen jezelf met een mooi tafelkleed of geef het cadeau aan een dierbare.

4. Maak je buitentafel een verlengstuk van je eetkamer

Ook buiten, in je serre, uitbouw of tuin is het leuk om een mooi gedekte tafel te hebben. Ideaal als je met vrienden gaat barbecueën of gezellig dineren. Ga bijvoorbeeld voor een linnen tafelkleed van House in Style. Dit heeft een heerlijk luchtige uitstraling en die typische licht gekreukte look. Als je voor een eenvoudige, egale kleur kiest kun je echt uitpakken met het servies. Of hou het rustig met wit serviesgoed. Net was jouw smaak is. Met een mooi gedekte tafel wordt elk dinertje met vrienden een gezellige aangelegenheid.

sfeervol dineren

 

5. Ga voor duurzame en geschikte materialen

Katoen of linnen zijn de stoffen die het meest geschikt zijn voor een tafelkleed. Deze materialen kun je heet wassen op 60 graden. Daardoor worden ze goed schoon, wat natuurlijk heel belangrijk is. Maar ook ander materiaal is geschikt. Zo zijn de tafelkleden van Nin-Nit gemaakt van duurzaam en slijtvast polyester. Hierdoor zijn ze extra praktisch want deze stof is vuil- en waterafstotend. Een vlekje poets je makkelijk weg met een vochtige doek. Ideaal, want laten we wel wezen: waar gegeten wordt, wordt vaak ook geknoeid! Doordat het materiaal waterafstotend is, zijn deze tafelkleden bij uitstek geschikt om buiten te gebruiken, want het is wel bestand tegen een (Hollands) buitje. Aan de eettafel, in de tuin, op je terras of op de camping: met deze tafelkleden steel je overal de show.

tafelkleden nin-nit

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.