8 keer een urn in je interieur

blog urn

8 keer een urn in je interieur

Urnen: je zet ze liever niet in je huis. Maar als het dan toch moet, dan het liefste een variant die past bij jou en je interieur. Wist je dat er echt heel veel mogelijk is? Van verschillende materialen en maten tot allerlei kleuren en stijlen. Vaak zie je niet eens dat het een urn is. Je bepaalt dus zelf of je aan de visite vertelt of het een mooi beeld is of een urn met (een beetje) as. Een urn kopen? We zetten er een aantal voor je op een rij en laten zien hoe je een urn in je interieur kunt inpassen.

witte kasten

1. Grijze urnenset voor romantisch interieur

Tegenwoordig zien we veel interieurs, waarin wit- en grijstinten de boventoon voeren. Dat zorgt voor een ruimtelijk en open effect. Daar past een urn in de kleuren grijs en antraciet perfect tussen. Deze urn, in een traanvorm en met een hartje, ziet eruit als een kunstwerk. Combineer de urn subtiel met wat planten en kaarsjes, of bovenop de kast. Deze sierurn is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren (ook beige, zwart en donkerblauw) en in drie verschillende maten.

oranje muur kast

2. Houten urn zorgt voor een vintage touch

Wie een groot deel van zijn meubels bij de kringloopwinkel haalt (of via (groot)ouders heeft gekregen, heeft vaak een bont en toch stijlvol interieur. Kasten en tafels uit die tijd zijn vaak degelijk geproduceerd van kwalitatief goede houtsoorten. Daardoor gaan ze lang mee. Dat geldt ook voor deze houten urn in een vaasmodel. Match ‘m met wat seventies West-Germany vazen en het zal niemand opvallen dat er een urn bovenop de boekenkast staat.

kastje poes

3. Eén asbeeld, meerdere opties

Zelfs als dit geen urn was, zouden we dit beeld graag in huis willen hebben! Deze vlinder is verkrijgbaar in twee verschillende maten en drie verschillende kleuren (roze, blauw en wit). Dit is de grote variant in een mooie, parelmoerachtige tint. Doordat deze urn, of eigenlijk kunstobject, wat zwaarder is, kunnen huisdieren ‘m niet snel omstoten. Deze vlinder staat eigenlijk in ieder interieur en laat zich werkelijk overal mee combineren: van strak en modern tot vintage en eclectisch.

urn kaarsjes

4. Kies voor de urn de kleur van je interieur

Ruwe materialen en donkere kleuren vormen samen een stoer interieur. Maar ook daarbij hoort soms wat licht om het donker te breken. Deze beige gordijnen lichten de kamer op en combineren perfect bij deze cremekleurige urn. Door ‘m op geheel eigen wijze een plekje te geven op een tafeltje, ontstaat een herdenkingshoekje. Aangekleed met stoere en natuurlijke materialen en warme kaarsjes krijg je een heel eigen plekje voor de urn, die perfect past bij de rest van de kamer.

urn grijs

5. Zet zelf een boodschap op deze urn

Deze urn is misschien wel onze favoriet. De vorm is niet heel herkenbaar als urn, maar ook weer wel. Het bijzondere zit ‘m in de laag op de urn. Deze is namelijk te beschrijven met krijt. Daardoor is het een geschikte optie voor kinderen, die bijvoorbeeld iedere week een berichtje op de urn kunnen schrijven of tekenen. Dankzij de strakke vormen en donkere kleuren past deze het beste in een licht interieur. Gecombineerd met een steigerhouten kistje en sfeervol kaarsje komt deze prachtig tot z’n recht.

urn bolletjes

6. Deze urn speelt met verschillende afwerkingen

Heb jij een strak interieur, waarin de kleuren wit en zwart de boventoon voeren? Dan kun je eigenlijk iedere kleur urn in je huis kwijt. Durf dan eens te spelen met een urn die verschillende afwerkingen kent. Bij deze bijzondere urn symboliseren de beide helften de relatie van u en uw dierbare. Het hart in het midden benadrukt de liefde. Deze urn is er ook in drie andere kleuren (bruin, paars en groen). Een spannende keuze voor een interieur dat eigenlijk alles kan hebben.

urn melkmeisje

7. Eenvoudige en stijlvolle urn

Met een coole print op je behang weet echt de aandacht te trekken. Het liefst leid je de aandacht niet af van de muur. Kies daarom voor een eenvoudige en toch stijlvolle urn, zoals deze traanvormige urn van messing. Deze is handmatig gemaakt en met veel zorg afwerkt. Met hamer en beitel worden de juiste vormen in de sierurn geslagen.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.