Een alternatief voor het klassiek hertengewei

blog hertengewei

Een modern alternatief voor het klassieke hertengewei

Zoals jullie weten heb ik een schouw in huis. Als je het mij vraagt is een schouw een ideale plek om muurdecoratie een podium te geven. Toen we hier net kwamen wonen besloot ik de schouw in de populaire kleur early dew van flexa te verven. Zo bracht ik subtiel kleur aan en springt de schouw er lekker uit. Vervolgens bleef de schouw nog even kaal. Ik had natuurlijk voor een klassiek beeld kunnen gaan; een berenvelletje voor de haard en een hertengewei aan de schouw, maar dat leek me wat te landelijk voor ons interieur.

blauw vloerkleed

Dierenkop

Tijdens een middagje shoppen bij de Loods 5 kwam mijn vriend aanzetten met een bouwpakket om een dierenkop te vouwen van het merk Assembli. Over het algemeen houd ik me meer bezig met inrichting, dus ik besloot hem ook eens zijn zin te geven. Een gaaf en grafisch ontwerp, maar om nou te zeggen dat ik er gelijk wat in zag, niet echt. Dat kwam pas toen ik bedacht wat we er mee konden doen, de schouw een stoere touch geven.

Knutseltijd

Eenmaal thuis pakten we het pakket uit en dachten we dat even in elkaar te zetten. Een ingewikkeld bouwpakket kwam tevoorschijn. Verdeeld over drie dagen ben ik zo’n 4 uur aan het knippen, vouwen en plakken geweest. Maar als je tijd en geduld in zo’n bouwwerk stopt, bouw je toch een soort band op. De neushoornkop werd al snel tot Rhinie de Rhino gekroond.

dierenkop schouw

Toen Rhinie zijn plekje had gekregen, was ik direct fan. Het oogt strak door het lijnenwerk en is net even iets anders. Ook geeft het een gaaf 3D effect, omdat de neushoornkop echt de kamer in komt. Het merk Assembli heeft nog veel meer dierenkop soorten zoals een giraffe, een beer en een vos in de kleuren blauw, roze, geel en wit.

dierekop papier

Volop keuze

Tegenwoordig kom je steeds meer andere dierenkoppen tegen. Bijvoorbeeld deze gave dierenkoppen van vilt van het merk Kids Depot. Door de aaibaarheid ideaal voor een baby- of kinderkamer.
Of wat dacht je van deze strakke geweien van hout? Door het natuurlijke hout en symmetrische ontwerp past dit perfect in een Scandinavisch interieur.
De keuze is reuze zoals je ziet. Misschien komt aan onze schouw ooit een houten gewei te hangen, maar voorlopig is Rhinie een blijvertje.

Liefs Sanne

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Sanne van Wilgenburg

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.