Binnenkijken bij Jannette

binnenkijken jannette

Binnenkijken in het moderne huis in jaren ’30 stijl van Jannette

Hallo ik ben Jannette (te volgen op Instagram onder Puurenprachtig) en woon samen met mijn man en 3 kinderen in een nieuwbouw, vrijstaande jaren ‘30 woning in Lelystad. Het huis is afgelopen jaar opgeleverd en staat in een schitterende bosrijke omgeving op een golf resort. We wonen er heel vrij en ruim. We komen van een rijtjeshuis met een tuintje van 6 x 6 en hebben nu alle ruimte om ons huis op een kavel van bijna 600 m2. Voor de kinderen een waar paradijs. Dat zijn nu echte buitenkinderen geworden en daar genieten we als ouders enorm van.

veranda binnenkijken

Jaren ’30 stijl

De bouwstijl sprak ons enorm aan. Ondanks dat we best ook van modern houden, vinden we dat dit type huis meer karakter heeft. Wij hebben er wel wat eigen elementen aan kunnen toevoegen. Zoals grote ramen tot aan de grond voor veel licht. Ook zijn de plafonds lekker hoog. De overstekken aan het dak zijn heerlijk diep en geeft het huis echt een mooie uitstraling. En door spots in de koof te laten plaatsen is het ook bij donker echt een plaatje. Binnen in ons interieur zie je een mix van stijlen terug. We houden van meerdere stijlen en hebben dat gemixt zodat er van alles wat we leuk vinden iets terug is te vinden. We houden van industrieel, vintage (love it), urban jungle maar ook modern.

binnenkijken zwart-wit keuken

Styling en fotografie

Mijn achtergrond en opleiding is “ruimtelijk vormgever”, en ik ben een aantal jaren werkzaam geweest als binnenhuisarchitect in een meubelspeciaalzaak. Door de liefde en verhuizing ben ik gestopt met die baan en ben ik wat anders gaan doen. Maar nu wil ik doen waar mijn hart ligt. Mijn creatieve handen  weer laten wapperen. En waar kan je je dan het beste uitleven? In ons eigen huis! Stukje bij beetje werken we onze “to do” list af. Ik ben dol op stylen en fotograferen, en op zoek gaan naar oude spulletjes die weer een nieuw leven ingeblazen kunnen worden. Ook mag ik graag nieuwe shopjes ontdekken op Instagram, internet of woonevents.

binnenkijken houten woonaccessoires

Nieuw en tweedehands

We krijgen vaak het compliment dat alles er spic en span uit ziet en alles als nieuw is. Dat beschouwen we als een groot compliment. Het is een ware sport om ook 2e hands spullen te pimpen en te verwerken in je interieur. En ik vind het vooral leuk als het dan ook nog eens met elkaar matcht. Kijk je naar de basis van ons interieur dan is deze basic en vrij strak. We vinden de merken van Design on Stock en Bert Plantagie erg mooi. De styling is zoals eerder omschreven een mix. De kleuren die in ons interieur voorkomen zijn wit, zwart, grijs, koper, oranje en donkerbruin.

binnenkijken oranje plaidVergelijkbare plaid: oranje plaid van Elvang

Ruimte voor ruimte

De keuken heeft een combinatie van donkerbruin wengé en strak wit met greeploze rvs kasten. Het heeft een inbouwkast en een schiereiland. Wat heerlijk is om aan te koken en tegelijk contact te houden met het eet/woongedeelte. Het eetgedeelte sluit aan bij de keuken en heeft 2 enorme ramen tot aan de grond. Vervolgens kom je in het woongedeelte welke heerlijk ruim is met wederom ramen tot aan de grond en openslaande deuren naar de riante tuin. In de tuin hebben we een zelf ontworpen tuinhuis gemaakt van douglas hout.

binnenkijken plant keuken
De eerste verdieping wilde ik graag de kleuren overeen laten komen in alle ruimtes zodat er rust bewaard blijft. Boven is alles dan ook zwart, wit en grijs met eiken vloer, net als beneden. De kinderen hebben hun kamers op de eerste verdieping en manlief ook nog een kantoor. Wij slapen zelf op de tweede verdieping. Hier is nog het een en ander te doen. Een woonwens van ons is om de tweede verdieping een loftstijl te creëren met open badkamer met industriële look. Eerst zetten we de vele puntjes op de “i” en dromen lekker verder totdat we deze dromen verder gaan realiseren.

binnenkijken woonkamer keuken

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.