Je droomtuin creëren

blog droomtuin

Creëer je droomtuin met deze drie tips

Voor velen is het interieur van een woning erg belangrijk. Hier wordt dan ook vaak veel tijd in gestoken zodat het eindresultaat naar wens is. Maar het is niet alleen de binnenkant van een woning die belangrijk is als het gaat om uitstraling en vormgeving. De tuinen rondom je woning zijn, vooral tijdens de warme maanden, net zo belangrijk. Er is veel mogelijk op het gebied van tuininrichting. Net als de meubels die kunnen worden uitgekozen voor in de woning zijn er ook veel verschillende soorten tuinmeubels verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Wanneer je jouw achtertuin wilt gaan inrichten is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Je moet bijvoorbeeld letten op de vormgeving van de buitenkant van je woning. Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren die je uitkiest mooi bij elkaar passen. In deze blog lees je drie tips die jij kunt gebruiken tijdens het inrichten van jouw droomtuin.

Kies de juiste kleuren

Wanneer je jouw woning gaat inrichten houd je meestal rekening met de combinaties van kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie plaid in de tuin die past bij de inrichting van je interieur. Niet alle kleuren passen bij elkaar en als je uiteindelijk een mooi geheel wilt krijgen is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Dit geldt natuurlijk ook voor de tuin. Als je besluit om een wicker tuinset en accessoires aan te schaffen moet je goed letten op zowel de vormgeving als de kleuren. Een rustig en serene uitstraling zorgt ervoor dat je kunt ontspannen in je achtertuin. Let daarom goed op de kleurencombinaties die je maakt. Als je het lastig vindt om te bepalen welke kleuren er wel en niet bij elkaar passen, kun je altijd advies vragen aan een stylist of kleurspecialist.

Welke stijl past bij jouw woning?

De vormgeving van jouw woning heeft veel invloed op jouw achtertuin. Het kan zo zijn dat je een karakteristiek huis hebt met veel details in de gevels en kozijnen. Bij deze uitstraling passen niet altijd alle tuinmeubels. Een moderne tuinset zal hier bijvoorbeeld minder goed bij passen. Een landelijke tuinset met meer details kan juist wel weer goed bij een karakteristieke woning passen. Kijk daarom eerst goed naar de uitstraling van je woning zodat je hier de juiste tuinmeubels bij kunt zoeken.

Voeg een uniek element toe

Naast de grote en noodzakelijke meubels in je tuin, zoals een tuinset of een loungebank, is het natuurlijk ook leuk om een extra element toe te voegen aan je achtertuin. Hierbij kun je denken aan een mooie fontein of een overkapping voor boven de zithoek. Wanneer je echt wilt uitpakken en genoeg ruimte hebt kun je er zelfs voor kiezen om een hottub of jacuzzi in je tuin te plaatsen. Succes!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.