Duurzame dinsdag

blog duurzame dinsdag

Duurzame dinsdag

Duurzame dinsdag is elk jaar de eerste dinsdag in september. Op die dag neemt het kabinet een grote koffer vol ideeën in ontvangst. Ideeën met allemaal een duurzaam karakter. Hopelijk pikken ze er elk jaar een paar mooie dingen uit die ze verder uit gaan werken. Bijvoorbeeld een mooi idee voor een duurzamer interieur.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaam is een mode woord, je hoort het overal en steeds meer. Maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk? Duurzaam wordt vaak in relatie genoemd met de 3 P’s: People, Planet, Profit. Aan de ene kant willen we welvaart en een prettig leven, aan de andere kant kant hebben we ook de verantwoordelijkheid voor het milieu en de aarde. Soms lijkt het niet zo, maar deze twee zaken kunnen prima samen gaan. Het is een kwestie van een stukje bewustzijn. Omdat deze blog over interieur en inspiratie gaat, wil ik je wat tips geven voor meer duurzaamheid in huis.

Hou de warmte in huis

In huis wil je prettig leven. Je wilt je lekker en behaaglijk voelen. Dan wil je het zeker niet (te) koud hebben. Je huis goed isoleren (maar ook ventileren) draagt bij aan die behaaglijkheid en warmte. Dat geeft meteen ook een gezellig gevoel. Hou de warmte binnen en stook niet, zoals het gezegde zegt, voor de buitenlucht. Of neem een houtkachel met een hoog rendement. Heerlijk warm en het geeft een heerlijk knus en gezellig gevoel.

Een warme plaid

Een andere tip die ik heb is om een warme wollen plaid over je heen te trekken als je een avondje op de bank zit. Zolang je in beweging blijft in huis, lekker aan het rommelen bent of het huishouden aan het doen bent, krijg je het niet snel koud. Maar zodra je gaat zitten en wat minder actief wordt, krijg je, tenminste ik wel, het toch vaak wat koud. Je kunt dan de verwarming een graadje hoger zetten maar je kunt natuurlijk ook een warme plaid om je heen slaan. Zit je heerlijk knus en gezellig. Kopje thee en een boek erbij en jouw avond kan niet meer stuk. In deze blog lichten we een aantal duurzame merken uit ons assortiment toe.

De producten van Elvan met fairtrade keurmerk

Vind je duurzaamheid belangrijk en wil je het liefst natuurlijke producten in huis (bijvoorbeeld gemaakt van wol of leer), let er dan op dat het product diervriendelijk is gemaakt. Steeds meer producten krijgen een keurmerk zoals bijvoorbeeld dat het fairtrade gemaakt is. In onze webshop vind je alleen maar producten die diervriendelijk zijn gemaakt met zorg voor naast het dier, het milieu en de arbeiders die de producten produceren. Zo heeft het merk Elvang, die kussens en plaid van alpacawol maakt, een fairtrade keurmerk. De kussens en plaids van Elvang zijn mooi te combineren met elkaar. Kies voor een geruit patroon met een bijpassende kleur op de muur voor een rustig en stijlvol effect.

Elvang duurzame dinsdag

 

Handgemaakte kussens van Nederlandse bodem

Het Nederlandse merk Raaf maakt duurzame handgemaakte kussens met leuke designs en prachtige kleuren, hier en daar met een echt Hollands tintje. Het merk is opgericht door Mirjam van Dungen. Zij ontwikkelde haar liefde voor kleuren, stoffen en styling in haar eigen woonwinkel. Ze koopt de meubelstoffen voor haar sierkussens bij de beste weverijen op textielbeurzen in Italië, België en Duitsland. Raaf vindt het belangrijk dat jij een kussen vindt dat perfect bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Daarom heeft dit merk een uitgebreid assortiment aan unieke sierkussens met verschillende prints, designs en kleuren, gemaakt van verschillende soorten meubelstoffen. Raaf heeft kussens met een elegante glans, waardoor je interieur een rijke uitstraling krijgt, kussens met een druk design, recht voor zijn Raaf en kussens met een simpel en strak design, die rust uitstralen.

Duurzaam en handgemaakt van Raaf

Eco-wol van Klippan

Het Zweedse merk Klippan heeft een uitgebreide verzameling van kleuren en patronen. Bijna alle dekens en plaids van dit merk hebben het eco keurmerk, dit betekent dat ze geproduceerd zijn met respect voor natuur en milieu. Alle wol van Klippan komt uit New Zeeland bij boerderijen waar de schapen goed zijn opgegroeid. Er worden er geen chemische stoffen gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fokproces. Bij Klippan vind je prachtige kleurrijke plaids, neem snel een kijkje!

 

Eco wol Klippan

Recycled wol van The Tartan Blanket Company

Recycled wol is gemaakt van 70% gerecycled wol en 30% gemengde stoffen/vezels die anders op de vuilnisbelt zouden belanden. Dat wil zeggen dat deze plaids gemaakt zijn 100% gerecyclede stoffen. The Tartan Blanket Company is een familiebedrijf uit Schotland en wil haar impact op het milieu minimaliseren door deze restanten (die overigens nog van goede kwaliteit zijn) te gebruiken voor hun plaids. Door woldraden te combineren met deze gerecyclede synthetische vezels, wordt het garen langer en sterker. De combinatie van synthetische vezels zorgt ervoor dat de plaids wasmachine bestendig zijn (op 30 graden of minder). Het resultaat mag er zijn: prachtige plaids van hoge kwaliteit met of zonder de typische Schotse ruit.
The Tartan Blanket Company duurzaam

Uiteraard letten ook de andere merken uit ons assortiment erg op duurzame productie, diervriendelijk materiaal, biologisch etc. Dit geeft ons een goed gevoel. Hopelijk jullie ook. En, pas jij al duurzaamheid toe in je leven en je interieur en zo ja hoe? Laat het ons gerust weten! 🙂

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.