Duurzame dinsdag

blog duurzame dinsdag

Duurzame dinsdag

Duurzame dinsdag is elk jaar de eerste dinsdag in september. Op die dag neemt het kabinet een grote koffer vol ideeën in ontvangst. Ideeën met allemaal een duurzaam karakter. Hopelijk pikken ze er elk jaar een paar mooie dingen uit die ze verder uit gaan werken. Bijvoorbeeld een mooi idee voor een duurzamer interieur.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaam is een mode woord, je hoort het overal en steeds meer. Maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk? Duurzaam wordt vaak in relatie genoemd met de 3 P’s: People, Planet, Profit. Aan de ene kant willen we welvaart en een prettig leven, aan de andere kant kant hebben we ook de verantwoordelijkheid voor het milieu en de aarde. Soms lijkt het niet zo, maar deze twee zaken kunnen prima samen gaan. Het is een kwestie van een stukje bewustzijn. Omdat deze blog over interieur en inspiratie gaat, wil ik je wat tips geven voor meer duurzaamheid in huis.

Hou de warmte in huis

In huis wil je prettig leven. Je wilt je lekker en behaaglijk voelen. Dan wil je het zeker niet (te) koud hebben. Je huis goed isoleren (maar ook ventileren) draagt bij aan die behaaglijkheid en warmte. Dat geeft meteen ook een gezellig gevoel. Hou de warmte binnen en stook niet, zoals het gezegde zegt, voor de buitenlucht.
Of neem een houtkachel met een hoog rendement. Heerlijk warm en het geeft een heerlijk knus en gezellig gevoel.

kachel jaren 30 huis

Een warme plaid

Een andere tip die ik heb is om een warme wollen plaid over je heen te trekken als je een avondje op de bank zit. Zolang je in beweging blijft in huis, lekker aan het rommelen bent of het huishouden aan het doen bent, krijg je het niet snel koud. Maar zodra je gaat zitten en wat minder actief wordt, krijg je, tenminste ik wel, het toch vaak wat koud. Je kunt dan de verwarming een graadje hoger zetten maar je kunt natuurlijk ook een warme plaid om je heen slaan. Zit je heerlijk knus en gezellig. Kopje thee en een boek erbij en jouw avond kan niet meer stuk.

plaid bank

Diervriendelijk geproduceerde producten

Vind je duurzaamheid belangrijk en wil je het liefst natuurlijke producten in huis (bijvoorbeeld gemaakt van wol of leer), let er dan op dat het product diervriendelijk is gemaakt. Steeds meer producten krijgen een keurmerk zoals bijvoorbeeld dat het fairtrade gemaakt is. In onze webshop vind je alleen maar producten die diervriendelijk zijn gemaakt met zorg voor naast het dier, het milieu en de arbeiders die de producten produceren. Zo heeft het merk Elvang, die kussens en plaid van alpacawol maakt, en een fairtrade keurmerk heeft. Uiteraard letten ook de andere merken die wij voeren erg op duurzame productie, diervriendelijk materiaal, biologisch etc.. Dit geeft ins ene goed gevoel. Hopelijk jullie ook.

kussens plaids fairtrade Elvang
En, pas jij al duurzaamheid toe in je leven en je interieur en zo ja hoe? Ik hoor graag van je.

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag inspiratie voor het toevoegen van kleur aan je interieur? Wil je weten hoeveel accessoires je eigenlijk neer zou moeten zetten? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te voegen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

close-link

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te voegen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen.
Vraag het E-magazine gratis aan

close-link