Een duurzaam industrieel interieur

industrieel interieur

Inspiratie op doen in oude fabrieken voor een stoer industrieel interieur

We zien het steeds meer over de hele wereld. Lege bedrijfshallen of oude fabrieken die niet meer in gebruik zijn, worden omgedoopt tot hippe plekken voor de horeca of om in te wonen. In plaats van dat deze leegstaande gebouwen worden afgebroken, krijgen ze een nieuwe bestemming geheel met stoer industrieel interieur. Dit is erg duurzaam en daar zij wij bij Ookinhetpaars erg fan van ;). Misschien ben jij wel zo iemand die deze kans heeft aangegrepen en woon je nu in zo’n industriële woning (lucky you)! Maar ook zonder in een oud bedrijfspand te wonen, kun je de industriële look in je huis aanbrengen. En geloof ons, dat is helemaal niet zo lastig.

Hoe creëer je een industrieel interieur?

In een industrieel interieur gaat het er vooral om dat je op een trotse manier de authentieke materialen van een gebouw laat zien. Dit zijn de elementen die in andere woningen juist worden verborgen. Denk hierbij aan stalen balken, muren van baksteen en zonder pleister of houten plafonds. Juist de componenten van je woning die meteen de aandacht van iedereen pakken en een industrieel karakter geven aan het pand. Heb je nu niet het geluk dat je woning dit al heeft? Dan kun je ervoor kiezen om dit soort details eventueel aan te brengen. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met authentieke steenstrips. Hiermee creëer je met wat precisie en geduld een prachtige baksteenmuur in je woning die meteen in het oog springt. Maar ook zonder verbouwing kun je een industriële stijl in huis halen. Experimenteer met textiel en stoffen, door bijvoorbeeld een plaid over een stoel te draperen. Speur kringloopwinkels of vintage shops af op zoek naar authentieke industrie elementen. Denk hierbij aan grove lampen, vintage merk of reclame-borden, grote klokken of andere industriële items van staal of hout. Ook kun je aan de slag gaan met verschillende royale planten in je woning. Een mooie plant die omhoog klimt of juist een plant met grove bladeren zoals een monstera. Plant deze in een grote donkerkleurige pot en je bent al een heel eind op weg.

Combineer grove materialen met onze plaids

Het leuke aan een industrieel interieur is dat het heel flexibel is. Het geeft je de kans om alles met elkaar te combineren. Ook past deze stijl ook goed bij andere stijlen in je woning. Je hoeft dus zeker niet je gehele woning in industriestijl te maken, maar je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de keuken of woonkamer deze uitstraling te geven. Of kies juist een industriële slaapkamer. Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door een rijk kleurenpalet. Vaak zie je dat lichte kleuren zoals wit of lichtgrijs gecombineerd worden met donkere items. Op deze manier krijg je een fel contrast. Als je bijvoorbeeld een sofa in een lichte kleur in huis hebt, kun je voor een donkergrijs plaid kiezen voor een sprekend effect. Nog stoerder is een zwarte plaid. Mooi te combineren met de Klippan kussens.

Een tijdloos interieur

Tevens zie je in een industrieel interieur vaak meubels die grof zijn met sterke en strakke lijnen. De tafels in een industrieel interieur zijn vaak van licht of donker hout in combinatie met stalen elementen. Zitmeubels kunnen grof zijn, zonder patroon en met een rustige uitstraling. Een leuk idee is dan om deze stoelen een extra effect te geven door er een mooi donkerkleurig kussen met een uitsprekend motief op te plaatsen. Zit je meteen ook nog eens extra comfortabel!

Een industrieel interieur is iets wat blijft en zal nooit out-of-fashion gaat. Het is een duurzame look omdat je veel authentieke elementen kunt laten zoals ze zijn. Daarnaast geeft het de ruimte om juist vintage items een nieuw plekje te geven in je interieur. Het is een veelzijdige stijl waar je écht alle kanten mee op kunt. Wij zijn fan, en we hopen jij ook!

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.