Een nieuw interieur

blog nieuw interieur

Meer kleur in huis

Daphne was samen met haar gezin hard toe aan een nieuw interieur. Hoe ging de verandering en hoe is het geworden? Hier lees je haar verhaal waarin Daphne vertelt hoe ze nu weer heerlijk woont in haar eigen huis:

Een nieuw interieur in ons eigen huis

Omdat we het interieur na 7 jaar niet meer zo mooi vonden.
Omdat we in die tijd ook veranderd zijn en andere keuzes willen maken.
Omdat we ons interieur wat ongezellig en kleurloos vonden.
Kortom tijd voor iets nieuws!

Een nieuw interieur. Maar wat? En hoe?

Nou ben ik best handig met indelingen maken op schaal en alle meubels op papier op een creatieve wijze verplaatsen, maar het gevoel van: Ja dat is het! dat kwam er maar niet. En hoe los je dat dan op? Met een extra kaarsje? Nee we houden helemaal niet van kaarsen. Een andere indeling dan? Nou de woonkamer is niet zo groot, dus echt een andere indeling was vrijwel onmogelijk, het moet moest tenslotte wel leefbaar en praktisch blijven. Een kamerplant toevoegen dan? Is tegenwoordig helemaal hip, en Urban Jungle maar met een plant alleen kom je er ook niet.

Door onze keuze voor witte muren met daarbij grijze en witte meubels en een zeer donker behangetje op de muur, zou de boel toch hetzelfde blijven aanvoelen. Na lang wikken en wegen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Christy van Binnenpretwonen interieuradvies.

Christy had het idee dat er toch wel meer mogelijk moest zijn met onze wensen en eisen, want ja, naast wensen waren er natuurlijk ook wat eisen. Christy is bij ons op gesprek gekomen en heeft geïnventariseerd wat we allemaal wilden en wat we al zoal eerder bedacht hadden. Christy maakte ook een lijstje met welke meubels er moesten blijven en wat er eventueel weg mag. Dat was trouwens nog best een lastige klus. We zij tenslotte met z’n tweeën en onze meningen lagen op dit punt soms ver uit elkaar.

grijze woonkamer

Aan de slag met de woonkamer

Na het eerste gesprek is Christy aan de slag gegaan. Ondertussen hadden wij de opdracht gekregen om samen te kijken wat we allemaal mooi vonden en ook wat niet. Dit beeldmateriaal verzamelden we op een Pinterest bord waar ook Christy toegang toe had, heel handig! Stiekem bleek dat we toch wel wat uitgekeken waren op een aantal zaken zoals de teakkast, de teaktafel, de eettafel stoeltjes het behang, de kleur wit en grijs enz. enz.

grijze woonkamer bank

Jeemig, dat werd wel een rigoureuze aangelegenheid… de twijfel sloeg best vaak toe. Super grappig om te zien was dat bijvoorbeeld de teakkast voor mij had afgedaan en weg mocht, maar toen we hem leeg geruimd hadden en op een andere plek hadden gezet, begon ik weer te twijfelen. Marc wilde de teakkast behouden en kreeg door het uitruimen en de andere plek juist het idee om ‘m te verkopen. Hoe gek kan iets gaan…

grijze eetkamer

Meer kleur in huis

Tijdens het tweede gesprek had Christy haar ideeën bij zich, met nieuwe kleuren en nieuwe plekken voor de meubels. Fris, gezellig, vernieuwend en heel anders. We hebben haar ideeën voor de woonkamer even laten bezinken en zijn toen langzaamaan aan de slag gegaan. We weten dat we niet alles in een keer kunnen overzien, dus gestart met meubels naar zolder verplaatsen en andere meubels verplaatsen naar de nieuwe indeling. Natuurlijk zie je dan dat de muur opnieuw geschilderd moet worden. En natuurlijk is het niet een kwestie van behang er af en hopla verf erop. Maar alles vorderde gestaag.

gele muur woonkamer

Als eerste een gele muur

Een muur in de zithoek moest geel worden. Wow dat was al een enorm veerschil. Meteen zoveel meer kleur (en daarmee gezelligheid). Na de gele muur, komen we ineens ons ronde droomkleed tegen, ook dankzij Christy. We kregen een bericht van haar met een foto van het kleed en een adres. We zijn er dezelfde dag nog naar toe gegaan en hebben het kleed meteen aangeschaft!

De kast die Christy voor ogen had, met alle apparatuur ingebouwd (denk aan TV, radio, CD, boxen) hebben we via een timmerman laten maken. OK de kast kwam een stukje later dan we hadden gehoopt, maar wauw, goed werk heeft dus tijd nodig. Wat een geweldige kast hadden we.

Het huis wordt steeds mooier

Ondertussen teak kast en teak tafel verkocht (toch wel), nog meer spullen verplaatst naar zolder of de kringloop en op zoek gegaan naar een nieuwe eettafel. De eettafel hebben we in Voorschoten gevonden. Een Saarinnen tafel, onze droom van toen we elkaar net kenden, maar ja dan gaat dat nog niet hè, met die studenten loontjes:-).

eettafel rond
Doordat de kast verkocht was konden we het roze vlak op de muur verven wat Christy voor ogen had. En ook dat viel meteen op z’n plek. Prachtig!

roze muur woonkamer

Nu zijn de grote elementen in het interieur verhuisd, verkocht of vernieuwd zijn, kunnen we kleinere sfeer elementen en woonaccessoires aan onze woonkamer toe gaan voegen. We hebben bijvoorbeeld al een mooie gele plaid gekocht van webshop Ookinhetpaars in de kleur die precies matcht met de muur.

En natuurlijk de prachtige foto’s van onze zoon die Kim van Bliss Photography van hem heeft gemaakt. Kamerplanten zijn toegevoegd en de sfeer wordt steeds mooier.

gele plaid in woonkamer
OK, het is nog niet helemaal af, maar wij beseffen ook dat een interieur altijd in beweging is, dat we beter 1 stap goed kunnen zetten, dan snel iets aanpassen zonder dat het een echte verbetering is. Kortom er wonen weer 3 gelukkige mensen in hetzelfde huis!

bloemen vilt

Ben jij toe aan een nieuw interieur? Laat ons weten wat jouw woonwens is.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.