Geef je tuin een duurzame make-over | Tips & trucs

duurzame tuin make-over

Geef je tuin een duurzame make-over

Een tuin vol met tegels en zonder planten kan echt niet meer. Ten eerste omdat het er niet bepaald gezellig uit ziet en ten tweede omdat het niet goed is voor het milieu. Steeds meer mensen willen een steentje bijdragen aan een beter milieu en klimaat. En met een duurzame tuin make-over gaat jou dat ook lukken!

Bij een comfortabele tuin horen tuinmeubels. Tegenwoordig zijn er gelukkig duurzame tuinsets en meubels op de markt. Ga bijvoorbeeld voor rotan of bamboe, deze materialen zijn niet alleen hip maar ook beter voor het milieu. Deze grassoorten groeien snel en het oogsten is dus een stuk duurzamer dan hout. Je kan natuurlijk ook gaan voor een tuinmeubel gemaakt van houtafval of restanten. Als je handig bent kun je dit natuurlijk zelf maken en anders kun je hier ook voor terecht bij tuinontwerpers. Het hout is trouwens zo afgewerkt dat je geen verschil in kwaliteit ziet. Als je dat teveel moeite of te prijzig vindt, dan zijn tweedehands tuinmeubels natuurlijk een goed alternatief. Op de welbekende tweedehands handelspagina vind je er genoeg! Verderop in de blog vind je nog meer tips voor een duurzame tuin make-over. Uiteraard met duurzame producten om jouw tuin leuk aan te kleden, uit het assortiment van Ookinhetpaars.

 

duurzame tuin make-over Biodiversiteit in je duurzame tuin

Met een tuin vol bloemen en planten stimuleer je de biodiversiteit in je tuin en omgeving. Met een duurzame tuin geef je meer leefruimte en voeding aan insecten, vogels en andere dieren. En zeg eens eerlijk, het is toch hartstikke leuk om tijdens een lunch of BBQ naar deze bezoekers in jouw tuin te kijken? Bij een zomer BBQ of lunch met vrienden en familie hoort natuurlijk een mooi aangeklede tafel. Bij Ookinhetpaars kun je ook shoppen voor de mooiste tafelkleden. Zorg voor een perfect gedekte tafel zodat je in stijl kunt eten. Maak van de maaltijd een moment met je gezin met een mooi gedekte tafel. We hebben prachtige tafelkleden in linnen en katoen. In mooie grote maten en in verschillende kleuren. Maak van je eettafel een echte blikvanger met een tafelkleed van Nin-Nit in gave op de natuur geïnspireerde prints! Deze tafellakens zijn gemaakt van duurzaam en slijtvast polyester. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi om te zien, maar ook praktisch want deze stof is vuil- en waterafstotend.

tafelkleden

Chillen op het gras

In je nieuwe duurzame tuin kun je ook lekker op het gras chillen op een prachtig strandlaken. Van grote katoenen strandlakens tot compacte exemplaren van gerecyclede materialen, wij hebben ze allemaal. Zo kun je lekker stijlvol relaxen! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet op vakantie gaat. Bijvoorbeeld omdat je net veel vakantiegeld aan de tuin hebt uitgegeven 😉 Maar met een gezellig strandlaken maak je van een eenvoudig dagje genieten in de tuin een mini-vakantie. De zachte materialen en de sfeervolle prints van onze strandlakens zorgen voor een tropisch sfeertje, waar je ook bent. De strandlakens van Buvanha zijn gemaakt van een bijzondere microvezel die voor 45% bestaat uit polyester dat afkomstig is van gerecyclede plastic flessen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook lekker praktisch: de strandlakens drogen twee keer zo snel als een katoenen exemplaar.

 

strandlakens

Genieten in de frisse lucht

Een duurzame tuin draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Een groene tuin zorgt er namelijk voor dat planten de uitstoot uit de lucht opnemen. En we weten allemaal dat planten juist weer zorgen voor schone lucht. Ook nemen planten hitte goed op. Dus hoe groener jouw tuin, des te meer zuurstof er in de lucht komt. En van die frisse lucht wil jij natuurlijk optimaal genieten op een zitzak van Nin-Nit in je eigen tuin. Zo’n zitzak zit heel relaxed. De stof kan uiteraard tegen een stootje. Kies uit de mooie botanische patronen die perfect bij een tuinsfeer passen. Hij is gemaakt van een duurzame én water- en vuilafstotende stof, hierdoor is hij perfect voor in de tuin, of op je terras of balkon. Maar eigenlijk kun je het hele jaar door genieten van deze zitzak, want ook binnen kun je ‘m ook heel goed gebruiken. De zitzak heeft een ruime afmeting van 175 bij 135 cm en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Leg ‘m bijvoorbeeld plat op het terras als een soort matras, zet ‘m tegen de muur aan, of vouw ‘m in een stoelvorm. Welke variatie je ook kiest, op deze stoere multicolour zitzak met botanische print zit je altijd lekker!



zitzak

En, heb jij al zin om aan de slag te gaan met jouw duurzame tuin-make over? Wij wensen jouw veel succes en plezier met het restylen van jouw tuin!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.