Hoe combineer ik met sierkussens?

combineren sierkussens inspiratie tips

Eindeloos combineren met sierkussens

Je bent vast weleens toe aan een frisse wind door je woning, maar je hebt niet altijd de behoefte om een geheel nieuw interieur aan te schaffen. Ook met kleine aanpassingen kan je je woning een volledig nieuwe uitstraling geven. Kussens zijn hiervoor een goed voorbeeld. Een aantal sierkussens op de bank geven je woonkamer gelijk een gezellige en huiselijke sfeer. Sierkussens op bed zorgen er voor dat de kamer een knusse en hotel-achtige uitstraling krijgt. Een bonus is als je sierkussens hebt die in verschillende kamers passen en je kunt afwisselen tussen slaapkamer, woonkamer en buiten. Dit is een duurzame manier om op verschillende manieren een frisse uitstraling aan elke kamer te geven.

Combineer met kussens in verschillende vormen

Wat is het geheim om het geheel er leuk uit te laten zien? Denk vooral aan verschillende vormen en maten. Daar kun je handig gebruik van maken. Je kan vierkante vormen combineren met rechthoekige. Bij het combineren van kussens gaat het om uitproberen en mix en matchen. Plaats vierkante kussens in de hoeken van de bank en leg een set langwerpige kussens in het midden. Op deze manier ontstaat er een symmetrisch en speels geheel waar je lekker comfortabel tegen aan kunt kruipen tijdens het bankhangen. Lekker comfortabel!

 

sierkussens donkerblauw beige inspiratie

De langwerpige kussens zien?

Verschillende kleuren sierkussens combineren

Kussens zijn het perfecte item om te spelen met kleuren. Kijk voor kussens in het palet van de kamer en printjes die er bij passen. Geef een accent aan je huiskamer met kussens in elegante kleuren of met decoratieve prints. Kies er voor om een mooie plaid over de leuning van de bank te draperen en stem hier de sierkussens op af. Je kunt er dan voor kiezen om dezelfde tinten gebruiken als de plaid. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur plaid met donkere kussens in dezelfde kleur. Of juist andersom en kies voor een kussens in een lichte kleur. Een beige plaid kun je bijvoorbeeld prima combineren met paarse of rode kussens. Of leg een mooie donkerblauwe deken op de bank en combineer deze met beige of kussens in het blauw. Ook kun je kussens in verschillende tinten op de bank leggen. Kussens in verschillende grijstinten zoals bijvoorbeeld de Klippan kussens of kies ze in mooie aardetinten. En maak de nieuwe look in je huis helemaal af met wat catchy items zoals een leuke vaas met (droog)bloemen of een mooie plant in terracotta plantenpot!
sierkussens groen naturel inspiratie

Bekijk hier onze grijze kussens

Andere combinaties met kussens

Als je kussens voor op de bank of op je bed gaat uitzoeken denk er dan ook aan om te spelen met materialen. Je kan kiezen voor kussens in verschillende patronen maar ook uit verschillend materiaal om een accent te geven aan je bed of bank. Bij Ookinhetpaars.nl kun je kiezen uit kussens die gemaakt zijn van wol of van katoen. Maar ook voor exemplaren met verschillende structuren. Er zijn kussens die van glad materiaal zijn gemaakt, die je prima kunt combineren met kussens met een andere structuur. En dan kun je natuurlijk nog een combinatie maken van sierkussens die zijn gebreid en kussens die zijn geweven.

Snel naar onze gebreide kussens!

Dit geeft je de mogelijkheid om eindeloos te combineren met de kussens in je huis. Je kunt natuurlijk ook verschillende combinaties in huis halen zodat je elk seizoen je bank en bed een update kunt geven. Bij Ookinhetpaars.nl kun je eindeloos inspiratie op doen met ons uitgebreide assortiment kussens in diverse vormen en kleuren en gemaakt van verschillende materialen. In de collage hieronder vind je een mooi voorbeeld hoe je een neutrale beige of grijze plaid kan combineren met kussens in dieprode kleur of paarse tinten. En een kussen met een drukker motief staat ook super leuk bij een effen plaid van dezelfde kleur.

sierkussens beige plaid paarse en rode kussens

Bekijk de rode kussens

We hopen dat je dankzij dit blog wat inspiratie hebt opgedaan om jouw huis leuk te restylen met een paar leuke sierkussens, neem eens een kijkje in de webshop van Ookinhetpaars!

 

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.